می خواهیم بهترین مطالب پزشکی را در این وبلاگ منتشر کنیم امید واریم بهترین بهره را از وب سایت ببرید.
کیست مویی | سینوس پیلونیدال
یک شنبه 5 اسفند 1397 ساعت 10:59 | بازدید : 96 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

  کیست مویی | سینوس پیلونیدال

آشنایی با بیماری کیست مویی ( سینوس پیلونیدال) و دلایل ایجاد و راه های پیشگیری از کیست مویی : در واقع سینوس به معنای کانال یا حفره می باشد و این حفره یا کانال می تواند در هر قسمتی از بدن وجود داشته باشد.در حقیقت سینوس پیلونیدال(PNS) به صورت یک سوراخ کوچک ،تونل یا گودال می باشد که در شکاف بالای باسن و پایین استخوان دنبالچه قرار دارد. کیست مویی یک اختلال مزمن پوستی است که حاوی مو می باشد که دارای یک یا چند دهنه کوچک در پوست می باشد و فرد مبتلا می تواند دارای درد زیادی باشد.

کیست مویی

خوشبختانه این عارضه یک بیماری خوش خیم است و ربطی به سرطان ندارد و نمی تواند منجر به سرطان شود.این بیماری در اکثر موارد می تواند آلوده شده و عفونی گردد.کیست مویی می تواند یک مرکز عفونت برای بافت های پیرامون خود به شمار آید.چنانچه کیست مویی دچار عفونت شده باشد ؛چرک و ترشحات خونی با بوی بسیار بدی از آنجا ترشح خواهد کرد.در صورتی که سینوس پیلونیدال عفونی و آلوده شده باشد به صورت کیست یا آبسه پیلونیدال بروز خواهد کرد.سینوس پیلونیدال خیلی به ندرت امکان دارد که در قسمت های دیگر بدن به وجود آید اما در زیر بغل و عانه نیز مشاهده شده است.

این بیماری اغلب در افراد جوان جامعه بروز می کند .این بیماری در افرادی که به اقتضای شغل خود مجبور هستند که بیشتر بنشینند مانند رانندگان تاکسی بیشتر شایع می باشد.و در میان بچه ها نیز به ندرت مشاهده شده است.و مردان با شرایط یکسان چهار برابر زنان به این بیماری مبتلا می شوند.

در سال ۱۸۸۰، سینوس پیلونیدال برای نخستین بار تشخیص داده شد و به خاطر فاصله کوتاه آن از مقعد و شبیه لانه ای از مو بودن سینوس پیلونیدال نامیده شد.در طی جنگ جهانی دوم به علت شرایط همیشه نشسته در رانندگان جیپ ،به این بیماری نام دیگری به نام (بیماری جیب ) دادند.

کیست مویی آن قدر مشخص می باشد که نیازی به تشخیص ندارد و پزشک با دیدن آن به آسانی می تواند آن را تشخیص دهد.جهت درمان این بیماری نیازی نیست که ما منتظر باشیم تا نشانه ها و علائم دردناک آن را مشاهده کنیم.برای اینکه بیماری کیست مویی پیشرفت زیادی نکند ،باید هر چه سریعتر اقدامات درمانی را آغاز کنیم.درست است که این بیماری در محل و موقعیت بدی بروز می کند و موجب خجالت وشرمساری فرد بیمارمی گردد اما بیمار مبتلا باید مانند یک جوش یا خال به آن بنگرد و سعی کند که هر چه زودتر اقدام به درمان آن کند تا پیشرفت زیادی در بیماری حاصل نشود.

دلیل ایجاد کیست مویی یا سینوس پیلونیدال چیست؟

بنابر بررسی های صورت گرفته در مورد این بیماری ،تا کنون علت دقیق کیست مویی مشخص نشده است.ولی شواهد نشان از این دارند که دلیل ابتلای آن اکتسابی و ترکیبی از تغییرات هورمونی پس از بلوغ ،رشد مو و اصطکاک ناشی از لباس فرد در طی نشستن دراز مدت می باشد.

برای نخستین مرتبه ،هورمون های جنسی در سن بلوغ ترشح می گردند که اگر غدد سبابه تحت تاثیر قرار گیرند ،امکان دارد منجر به بیماری پیلونیدال گردند.از سوی دیگر برخی از کارها و فعالیت ها موجب اصطاک شده و در پی آن موجب می شوند که موهای که در جال رشد هستند مجبور به پسرفت در زیر پوست گردند .و چون بدن موهای زیر پوستی را به عنوان یک جسم خارجی تلقی می کند ،لذا سعی می کند که یک پاسخ منفی به آن بدهد.که این پاسخ منفی می تواند به شکل یک کیست در پیرامون موها ظاهر شود.و پوستی که تحریک شده باشد دچار تورم شده و رنگ قرمزی دارد و در ضمن دارای درد زیادی هم می باشد.

یک سری شرایطی وجود دارد که در این شرایط احتمال ابتلای فرد به بیماری کیست مویی افزایش پیدا می کند که این شرایط عبارت اند از:

  • داشتن سابقه خانوادگی در این زمینه : بر اساس بررسی ها ثابت شده است که این بیماری در یک سوم موارد در میان اعضای خانواده مشاهده شده است.
  • وجود سوراخ مادرزادی در انتهای دنبالچه : در صورتی که این شرایط برقرار باشد ،شرایط برای گیر افتادن موها فراهم می شود.
  • توجه نکردن زیاد به بهداشت فردی : در صورتی که بهداشت فردی به ویژه در ناحیه مقعد و پیرامون آن رعایت نشود ،موجب آلودگی پوستی و افزایش خطر ابتلای به بیماری کیست مویی می شود.
  • به تن کردن لباس های تنگ : چون لباس های تنگ و پسبان میزان اصطکاک را بالا می برند ،لذا شرایط را برای ابتلای فرد به بیماری سینوس پیلونیدال فراهم می کنند.
  • جنس مذکر : چون آقایان ندر مقایسه با خانم ها دارای موهای بیشتری در این ناحیه از بدن هستند ،لذا مردان بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.
  • سن افرد : فرد درهر سنی می تواند به این بیماری دچار شود ،ولی این بیماری میان افراد ۱۵ تا ۴۰ ساله بیشتر شایع می باشد.
  • وارد شدن ضربه به ناحیه پایین کمری : مانند وارد شدن ضربه به ناحیه ی نشیمنگاه بر اثر سقوط و آسیبی که در اثر ضربه در بافت ها به وجود آمده باشد.
  • پر مویی و داشتن موهای مجعد و درشت : در صورتی که تراکم موها در یک ناحیه بیشار باشد ،احتمال زیادی برای گیر افتادن آن ها وجود دارد.
  • داشتن شغل کم تحرک : مشاغلی مانند رانندگی یا کارمندی که دارای تحرک بسیار کمی هستند و به صورت نشسته انجام می شوند موجب اصطکاک بیشتری در ناحیه پشت ونشیمنگاه می گردند و خطر ابتلا به این بیماری را بالا می برند.
  • داشتن اضافه وزن یا چاقی : چون افراد چاق هم دارای تحرک کمتری هستند و هم چاقی موجب می شود که گودی باسن همیشه دچار تعریق شود لذا زمینه برای ایجاد این بیماری در افراد چاق فراهم می شود.

دلیل شروع بیماری سینوس پیلونیدال هر مسئله ای که باشد ،کیست مویی بر اثر گیر افتادن مو زیر پوست و سپس التهاب و تحرک بافتی ناحیه به وجود می آید که چنانچه آلوده باشد ،موجبات ناراحتی بیمار را فراهم می سازد.

با چه روش هایی می توان از ابتلا به کیست مویی پیشگیری کرد؟

ما باید دقت داشته باشیم که این بیماری یک عارضه ساده و در عین حال دردناک می باشد که تنها به خاطر داشتن سبک غلط زندگی و همین طور رعایت نکردن صحیح بهداشت فردی ایجاد می گردد و با وجود اینکه دارای درد زیادی می باشد ولی راه درمانی جز جراحی برای آن وجود ندارد.لذا بهتر می باشد که با آموزش صحیح در این زمینه سطح اگاهی افراد جامعه را بالا ببریم و از ایجاد این بیماری پیشگیری به عمل بیاوریم.انجام اقدامات پیشگیرانه دائم آسانتر و دارای میزان هزینه کمتری بوده و به سود افراد جامعه می باشد.

این بیماری در مراحل ابتدایی شروع خود دارای هیچ گونه نشانه ای نمی باشد و بیماری هنگامی پی به وجود آن می برد که بیماری پیشرفت کرده و وارد مرحله حاد شده باشد.ولی در تعدادی از موارد هم با یک سری نشانه های عمومی مانند تب ،درد مفاصل و عضلات و یا ناراحتی بروز می کند.این نشانه ها را اغلب باکتری آلوده کننده سطح پوست به وجود می آورد.در برخی مواقع ین نشانه ها تا ظاهر شدن درد و قرمزی محل و ایجاد آبسه و حتی تخلیه خود به خود آن نیز پیشروی می کنند.

اقدامات لازم برای پیشگیری از کیست مویی عبارت اند از:

– باید بگویی که افراد از ابتلای به این بیماری در امان بمانند بهترین کار این می باشد که سعی کنند عامل اصلی به وجود آورنده این بیماری را برطرف کنند.یعنی موهای انتهایی ناحیه کمر را از بین ببرند.لذا باید موهای این ناحیه از بدن را همیشه کوتاه نگه داشت و یا اینکه با استفاده از لیزر برای همیشه خود را از شر این موها راحت کرد.در واقع این روش بهترین اقدام پیشگیرانه ممکن برای این بیماری به حساب می آید.

– استفاده از صابون های ضد باکتری و یا گلیسرین برای پاک کردن این ناحیه از هر گونه باکتری ،نیز یکی دیگر از راه های پیشگیری مناسب از ایجاد کیست مویی می باشد.باید صابون را به حد مجاز و بیش از اندزه صرف نکرد تا منافذ پوست مسدود نشوند.در صورتی که صابون به آرامی روی پوست ناحیه مالیده شود ،می توان مانع عفونت منطقه شود.ولی توجه شود که باید بعد از شستشو هیچ اثری از صابون روی پوست باقی نماند و ناحیه به طور کامل خشک گردد.لذا دوش گرفتن روزانه می تواند مفید واقع شود.
– افراد باید تا حد امکان ازکم تحرکی و نشستن بر روی ناحیه دنبالچه اجتناب کنند ،چون این کار موجب تحریک موهای ناحیه شده و باعث می شوند که به سمت داخل پوست برگشته و منجر به عفونت و ایجاد کیست مویی گردد.در پیشگیری از کیست مویی پوشیدن لباس های گشاد و راحت نیز دارای تاثیر زیادی می باشد.
– از آنجایی که چاقی و اضافه وزن میزان تعرق این گونه افراد را مخصوصاً در چین های بدن بالا می برد و تعریق منطقه ایجاد کیست مویی فرد را مستعد ظاهر شدن کیست پیلونیدال برای نخستین بار یا عود آن می کند.لذا رعایت یک رژیم غذایی مناسب وهمین طور داشتن یک برنامه اساسی کاهش وزن به همراه ورزش و تحرک بدنی ،می توان از بروز بیماری سینوس پیلونیدال پیشگیری به عمل آورد.

چناچه آبسه پیلونیدال تشکیل شده و عفونت نیز ظاهر شده باشد ،باز می توان با یک سری اقداماتی از پیشرفت و دشوار شدن روند بهبودی آن در پیش گرفتن اقدامات درمانی به موقع پیش گیری به عمل آورد.اگر آبسه تشکیل شده به خودی خود تخلیه نشود ، بیمار باید هر چه زودتر به پزشک مراجعه داشته باشد تا پزشک آن ار با استفاده از بی حسی وضعی و با یک جراحی ساده تخیله نماید.در این شرایط بهتربیمار باید از آنتی بیوتیک ها استفاده کند تا بیماری او سریعتر بهبود پیدا کند و ناحیه دوباره عفونی نشود.

اگر هم کیست به جدیدا تشکیل شده است و هنوز دچار عفونت نشده است ،بیمار می تواند با استفاده از حمام آب گرم و یا نشستن در وان یا لگن محتوی آب و نمک مانع از درد و التهاب بیشتر شود.استفاده از درمان های سنتی مانند زردچوبه به خاطر داشتن خواص ضد التهابی و روغن درخت چای به خاطر ویژگی ضدعفونی کنندگی می تواند به پیشگیری از پیشرفت بیشتر بیماری کمک زیادی بکنند.

در حالت کلی باید بگوییم که در صورتی که این بیماری در فرد ایجاد شده و پیشرفت کرده باشد باید برای بهبود ۱۰۰% به پزشک مراجعه شود تا تحت جراحی قرار گیرد و آبسه کاملاً تخلیه گردد و هین طور آنتی بیوتیک مصرف شود تا روند بهبودی تسریع شود.

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


سردرد های خطرناک
یک شنبه 5 اسفند 1397 ساعت 10:56 | بازدید : 121 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

سردرد های خطرناک

سردرد های خطرناک را بشناسید : معمولا یکی از رایج ترین درد ها سردرد است که بیشتر افراد همیشه از این موضوع شکایت دارند زیرا که سر درد ها می توانند بسیار آزار دهنده باشند و در صورت شدت زیاد باعث می شود تا فرد از انجام تمام فعالیت های روزانه نیز بماند درباره مکان های اصلی درد در سردرد باید بگوییم که سردرد به معنی درد یا احساس ناراحتی در هر قسمتی از کاسه سر و یا گردن است و همیشه یک علامت است و می تواند در بسیاری از بیماری ها دیده شود؛ بنابراین تشخیص عامل ایجاد کننده سردرد مهم و ضروری است و به درمان صحیح کمک می کند.

سردردهای خطرناک

موضوعی که درباره سردرد وجود دارد این است که هر کسی ممکن است که دچار سردرد شود و هیچ تفاوتی ندارد که چه سنی، چه نژادی یا چه جنسیتی داشته باشید. در تشخیص این که علت سردرد چیست همیشه رسیدن به پاسخ راحت نیست. اما متخصصان با توجه به زندگی روزمره ما ۶ علت عمده برای انواع سردرد از جمله سردرد خوشه‌ای، سردرد سینوسی (سینوزیت)، سردرد میگرنی و سردرد تنشی را شناسایی کرده اند.

سر درد ها انواع مختلفی را دارند که در میان آن ها سر درد های مثل سردرد تنشی، میگرن ، درد سینوس و دردهای گردن خطری برای بیمار ندارند و فقط به خاطر مزمن بودنشان برای بیمار آزاردهنده است. مهم تریم مسئله در تشخیص صحیح علت سردرد بررسی و درمان فوری توسط دکتر متخصص مغز و اعصاب است.

مهم ترین خصوصیاتی که در صورت مشاهده بایستی به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کرد:

  1. بیشتر افراد ممکن است تا در طول روز خود بخود سردردی شدید و حالت انفجاری را تجربه کنند با توجه به این که این نوع سر درد ها شروع ناگهانی و انفجاری داشته می توانند مشابه پارگی آنوریسم و کلافه های عروقی مغز و یا خونریزی مغزی باشد و از این رو نیز نیاز به بررسی اورژانسی توسط سی تی اسکن مغز و درمان فوری دارد، در غیر اینصورت ممکن است تهدید کننده حیات باشد.
  2. در بیشتر موارد فرد در صورت بروز سردرد دچار گیجی و اختلال هوشیاری می شود
  3. سردردی که با تب، تهوع و استفراغ ، درد و سفتی گردن و یا علائم عمومی همراه باشد که می تواند نشانه عفونت مغز یا مننژیت باشد.
  4. فشار خون بالا و سر درد شدید.
  5. بیشتر افراد با پا به سن گذاشتن سر درد هایی را تجربه می کنند که این نوع سر درد ها از سن بالای ۵۰ سال شروع می شود.
  6. اختلال دید و سرخی چشم و کاهش بینایی در یک
  7. نوعی سر درد که همراه با استفراغ های جهنده صبحگاهی باشد و این نوع سر درد می تواند از نشانه افزایش فشار مغز و یا تومور مغزی باشد.
  8. افرادی که دچار سر درد های میگرنی هستند و با مصرف دارو نیز درد شان خنثی نمی شود و یا شدیدتر می شود این افراد حتما باید دوباره با معاینه دقیق توسط یک متخصص مغز و اعصاب خوب نورولوژیست و ام آر آی مغز مورد بررسی قرار بگیرد.
  9. افرادی که سابقه سردرد نداشته باشند و به تازگی و بدون سابقه قبلی دچار سردرد های شدیدی می شوند شروع شده و رو به بدتر شدن است.
  10. سردردی که بدنبال فعالیت، ورزش،راه رفتن شروع شود و یا با زور زدن بدتر شود.
  11. سردردی که بعد از ضربه مغزی شروع می شود.
  12. سردرد جدید کسانی که سابقه کانسر یا بیماریهای نقص ایمنی دارند.
  13. سردردی که به همراه بیحسی نیمه صورت یا بی حسی اندام های یک سمت و یا تشنج باشد که این نوع سر درد ها بسیار خطرناک هستند و می تواند نشانه ترومبوز و یا لخته شدن خون در وریدهای مغز و یا سکته مغزی باشد.
  14. سردردی که پس از خوابیدن در محیط بسته با وسایل گرم کننده گازی ایجاد شود که می تواند نشانه مسمومیت با گاز مونوکسید کربن باشد.
  15. بیشتر سردردی که فعالیتهای روزانه شما را مختل کند.

با توجه به مواردی که گفته شد در صورت وجود هر یک از موارد فوق حتما فورا جهت بررسی علت سردرد خود به یک کلینیک تخصصی سردرد یا متخصص مغز و اعصاب اقدام کنید. به گفته بیشنر پزشکان التهابات سينوس‌ها و مشكلات سر و گردن، كمبود ويتامين دي، هم مي‌تواند در بروز و ايجاد سردرد نقش داشته باشد. که اين نوع از سردردها با مراجعه به‌موقع به پزشك به راحتي قابل درمان است. در صورتي‌كه براي برطرف شدن سردرد، از استامينوفن و ژلوفن استفاده مي‌كنيد، بيش از حد معمول، از اين داروها مصرف نكنيد چرا كه ممكن است عوارضي مانند خونريزي معده و … به دنبال داشته باشد مهم ترین و بهترین درمان مراجعه به یک متخصص نورولوژیست است.

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


درمان زگیل تناسلی مردان
یک شنبه 5 اسفند 1397 ساعت 10:51 | بازدید : 103 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

درمان زگیل تناسلی مردان

درمان زگیل تناسلی مردان , درمان بی بازگشت زگیل تناسلی در مردان چیست ؟ : زگیل تناسلی کی از بیماری های جنسی و یا مقاربتی می باشد که فرد با تماس داشتن با فردی که به ویروس “پاپیلومای انسانی ” و یا “HPV” مبتلا است به بیماری زگیل تناسلی مبتلا خواهد شد . زگیل تناسلی با مقاربت فورا انتقال می یابد . افرادی که تا بحال به این بیماری مبتلا نشده اند اطلاعاتی در مورد آن ندارند و بیمارسی جنسی را اغلب به نام های سوزاک ، سفلیس ، هپاتیت و ایدز یا همان ویروی HIV می شناسند .

درمان زگیل تناسلی مردان

نام های دیگر زگیل تناسلی چیست؟

این بیماری جنسی را بانام های زیر هم می شناسند:

  • ژنیتال وارت
  • کوندیلوما آکومیناتا

علل به وجود آمدن زگیل تناسلی در مردان

رابطه جنسی

مهمترین علت بوجود آمدن زگیل تناسلی در مردان و زانان داشتن رابطه جنسی غیر ایمن و پر خطر است که اگر با فرد مبتلا به ویروس HPV مقاربت داشته باشید به این بیماری مبتلا خواهید شد ، معمولا این بیماری ها بر اثر رابطه خارج از خانواده اتفاق می افتد .

استفاده از لوازم شخصی آلوده به ویروس HPV

اگر فردی که مبتلا به ویروس HPV  باشد نباید از وسایل شخصی آن فرد استفاده کرد زیرا ممکن است بازهم به بیماری زگیل تناسلی مبتلا بشویم، مهمترین این وسایل عبارتند از :تیغ اصلاح ، حوله حمام و لیف .

سونای بخار و ماساژ

این بیماری در سونا و ماساژ هم قابل انتقال می باشد که اگر فردی به این بیماری مبتلا باشد نباید کاملا لخت به سونا و یا در حال ماسیژ باشد در غیر این صورت بیماری انتقال خواهد یافت . خوشبختانه در کشور ما شرایط اجتماعی که حاکم است از اینکار جلوگیری می کند .

اپلاسیون

در اپلاسیون باید بهداشت را کاملا رعایت کنیم و کاردکی که با آن موم را به سطح بدن می کشند باید مختص آن فرد باشد و بعد از استفاده به فرد دیگری استفاده نشود و یا یکبار مصرف باشد زیرا اگر برخلاف این باشد ممکن است فردی به ویروس HPV مبتلا باشد و از آن طریق بیماری خود را به دیگران منتقل کند.

استخر

استخر باعث انتقال بسیاری از بیماری هاست اما در مورد بیماری زگیل می توان گفت که ممکن است زگیل های دست و پا را انتقال دهد ولی  زگیل تناسلی را نمی تواند انتقال دهد زیرا که روی آلت تناسلی با شورت و یا مایو پوشیده است.

توالت فرنگی

تا بحال موردی در انتقال این ویروس از طریق توالت فرنگی دیده نشده است .

بوسیدن

بوسیدن نمی تواند باعث انتقال این بیماری باشد .

استفاده از لباس زیر دیگران

اگر از نظر بهداشتی نگاه کنیم استفاده از وسایل شخصی و لباس زیر دیگران امر خوش آیندی نمی باشد ، ولی در صورت استفاده لباس زیر دیگران نمی تواند این بیماری را انتقال دهد.

ارتباطات در منزل

در بسیاری از خانواده ها اگر فردی این عارضه را داشته باشد افراد دیگر خانواده بسیار سخت گیری می کنند و از ظروف جداگانه استفاده می کنند ، فرد را در آغوش نمی گیرند و دست نمی دهند و … در حالی که اصلا به این کارها نیازی نیست و فقط نباید از لوازم شخصی حمام و تراشیدن مو های زائد استفاده کرد .

لمس معمولی بدن

لمس کردن معمولی افراد نمی تواند این بیماری را انتقال دهد زیرا که برای رشد ویروس HPV  باید این ویروس در بدن کاشته شود یعنی باید خراش هایی داشته باشد که ویروس در بدن انتقال یابد که در لمس معمولی اینکار صورت نمی گیرد .

***نکته

در همه موارد گفته شده بالا به جز رابطه جنسی هر کدام درصد بسیار کمی درباره انتقال این ویروس را دارند .

تشخیص زگیل تناسلی در مردان

اگر بخواهیم دقیقا زگیل تناسلی را در صورت وجود بشناسیم لازم است که به پزشک مراجعه کرده و معاینه شویم ، زیرا که بیماری های مشابهی وجود دارند که خود فرد در تشخیص اشتباه می کند. ویژگی بارز زگیل تناسلی وجود خالهی گوشتی هستند که بزرگتر شده و ظاهری گل کلمی دارند است . ولی در این مورد برای تشخیص بیماری مراجعه به پزشک است مخصوصا پزشکانی که متخصص زگیل تناسلی هستند که هم تشخیص خوبی دارند و هم می توانند درمان کنند.

درمان زگیل تناسلی مردان

البته باید بگوییم که تشخیص دادن بیماری زگیل تناسلی با ویروس HPV کاملا متاوت است ، طبق مطالبی که در بالا اشاره کردیم برای تشخیص زگیل تناسلی باید خال گوشت های گل کلمی شکل را معاینه کرد ولی در بعضی موارد خال گوشتی وجود ندارد و فرد می خواهد بداند که ویروس HPV دارد یا نه که این را با آزمایش HPV PCR می توان دانست که ما اینکار را برای مردان توصیه نمی کنیم ، زیرا که اطلاع داشتن از این ویروس کمکی به درمان نمی کند و فقط استرس و نگرانیه فرد را افزایش خواهد داد . اضافه می کنیم که این ویروس در خون دخالتی ندارد و آزمایش خون این ویروس را نشان نمی دهد.

شکل ظاهری زگیل تناسلی در مردان

همانطور که گفتیم بارزه اصلی زگیل تناسی خال های گوشتی هستند که پر و ظاهری گل کلمی شکل دارند ولی در زیگل های کوچک ظاهر گل کلمی زیاد دیده نمی شود . زگیل تناسلی معمولا دارای پایه و توخالی نمی باشند و مواد ترشحی ندارند یعنی نمی توان آن ها را فشار داد و ترکاند و مواد داخل خال ها را خالی کرد . زگیل در نواحی زیر بغل و صورت شکل نمی گیرد و بیماری ارثی ای نیست و ممکن است در دیگر افراد خانواده دیده نشود . زگیل های تناسلی اندازه های متفاوتی دارند که از یک میلیمتر تا چند سانتی متر متغییر می باشند  و این زگیل زیر پوستی نمی باشد. این زگیل ها می توانند در سطح بیشتری داشته باشند و برجستگی کم ، در رابطه با رشد زگیل ها باید بگوییم که سرعت رشد این ها اصلا معلوم نیست و به نوع ویروس و سیستم ایمنی فرد بستگی دارد البته تعداد افراد شریک در رابطه جنسی نیز بسیار موثر است . این زگیل به همراه خود دردی ندارد و در ظرف مدت کوتاهی از بین نمی رند .

زگیل تناسلی در زنان

می توان گفت که شکل ظاهری و نحوه بروز زگیل تناسلی در زنان مثل مردان می باشد ولی تفاوت اساسی که با مردان دارند این است که بیشتر آلت تناسلی زنان در داخل بدن است و درصد تشخیص این بیماری در نواحی داخلی و دهانه رحم توسط خود فرد خیلی پایین است و باید به طور دقیق معاینه شود . در زنان این بیماری باید سریع تشخیص داده شود زیرا که از دلایل وجود سرطان دهانه رحم وجود ویروس HPV  پرخطر مانند تیپ ۱۶ و ۱۸ است . پس در زنان باید علاوه بر معاینه پزشک باید برای آزمایش های پاپ اسمیر و HPV PCR نمونه برداری نیز انجام شود .

احتمالا با این مطالب در زنان نگرانی ایجاد شود باید بگوییم که نباید نگران باشید ولی بهتر است که مولظب باشید . مبتلا بودن به ویروس های خطرناک HPV  یعنی این نیست که به سرطان دهانه رحم مبتلا هستید بلکه فقط شانس این بیماری را بالا می برد . شما باید آزمایش های مربوطه را با کمک پزشکتان انجام می دهید و از سلامتی خودتان اطلاع داشته باشید .

درمان زگیل تناسلی در مردان

در اینجا انتخاب کردن نحوه درمان به شرایط زیادی بستگی دارد که آنها عبارتند از :

  • تعداد زگیل های تناسلی
  • اندازه زگیل های تناسلی
  • محل زگیل های تناسلی
  • انتخاب و ترجیح بیمار
  • انتخاب و ترجیح پزشک
  • امکانات پزشک
  • امکانات محل زندگی بیمار

برای درمان کردن زگیل تناسلی در سه بعد اقدام می کنیم :

۱- از بین بردن زگیل های تناسلی موجود

برای اینکه زگیل های موجود را از بین ببریم باید از دو شیوه زیر یکی را استفاده کرد :

  1. پماد زگیل تناسلی و روش های موضعی
  2. با استفاده از اسید سالیسیلیک و مواد سنتی مثل سرکه و شیره ی انجیر
  3. لیزر ، کوتر ، کرایو ، جراحی و محلول

 

  • لیزر CO2 (لیزر دی اکسید کربن) :  از بین بردن زگیل های موجود با روش لیزر روشی بسیار راحت ، آسان ، تضمینی و با احتمال عود بسیار کم است که در یک جلسه و سرپایی و در مطب پزشک انجام می گیرد . دستگاهی مکنده در هنگام استفاده از لیزر از آن نیز استفاده می کنند که بخارات حاصل از سوزاندن زگیل ها را از محیط فیلتر کرده و به خارج محیط اتاق هدایت می کند .
  • کرایو ( فریز یا سرما درمانی ) : این روش مناسب تر است ولی این روش نیاز به جلسه های بیشتری دارد که هر چقد تعداد و اندازه زگیل ها بیشتر باشد تعداد جلسات نیز بیشتر است . اگر این روش را با لیزر مقایسه کنیم باید بگوییم که میزان موفقیت این روش در برابر لیزر بسیار کم است .
  • کوتر ( سوزاندن با برق ) : این روش قدیمی می باشد که با استفاده از یک قلم متصل به یرق انجام می شود در حالی که قدیمی است ولی طرفداران مختص خود را نیز دارد.
  • جراحی : روش جراحی برای زگیل های بزرگ و وسیع انجام می شود .
  • محلول تری کلرواستیک اسید ۸۰ یا ۹۰ درصد : از این روش چون اسید بسیار قوی می باشد باید خود پزشک آن را انجام دهد.

۲- پیشگیری از انتشار زگیل از خود بیمار به خودش و از دیگران به بیمار

برای پیشگیری از انتشار این زگیل ها باید موارد زیر را رعایت کنیم :

  • عدم استفاده از تیغ برای اصلاح موهای زائد ، بهتر است از ماشین های اصلاح موی سر استفاده شود همراه با شانه هایی که دارند .
  • برای خشک کردن ناحیه تناسلی از حوله و به روش مالشی استفاده نکنید ، سعی کنید از کاغذ دستمالی استفاده شود آن هم مالش نشود بلکه بر روی آن گذاشته و برداشته شود .
  • عدم استفاده از لیف و کیسه برای شست و شوی ناحیه تناسلی در زمان حمام کردن ، بهتر است از شتمپو بدن و لمس ملایم انجام شود.
  • پرهیز از تماس پوستی ناحیه تناسلی حین رابطه جنسی.
  • از خاراندن ناحیه تناسلی خود داری کنید.

۳- حذف یا کنترل ویروس HPV  در بدن

برای حذف یا کنترل این ویروس باید به نکات زیر توجه کرد :

  • این امکان وجود ندارد که این ویروس حذف و یا ریشه کن شد ولی می توان سیستم ایمنی بدن را افزایش داد تا بتوان این ویروس را کنترل کرد .
  • از قلیان و سیگار استفاده نکنید
  • پرهیز از استرس و فشار کاری بالا
  • از مواد غذایی استفاده کنید که دارای انواع ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها باشند مانند : چای سبز ، سیر تازه ، لیمو ترش و دیگر میوه جات و سبزی جات .
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


درمان کیست مویی با لیزر
یک شنبه 5 اسفند 1397 ساعت 10:47 | بازدید : 92 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

درمان کیست مویی با لیزر

درمان کیست مویی با لیزر : لیزر درمانی با توجه به قابلیت های منحصر به فردی که دارد ،علاوه بر روش های جراحی سنگین کیست مویی (سینوس پیلونیدال ) ،می تواند در درمان این بیماری نیز مفید واقع شوددر این روش درمانی کیست مویی ،ابتدا موضع مورد نظر را بی حسی موضعی می کنند و سپس به جای استفاده از تیغ و چاقوی جراحی با کمک لیزر ناحیه مورد نظر را برش می دهند و با توجه به نوع لیزر مورد استفاده سینوس را تخلیه کرده و سپس ترمیم می کنند.در این روش اغلب مویرگ هایی که آسیب دیده اند در هنگام عمل با لیزر مسدود شده و احتمال خون ریزی بافتی کم می گردد.

درمان کیست مویی با لیزر

از سوی دیگر لیزر بابستن عروق عروق لنفاوی که با ایجاد برش و گشودن ناحیه سرباز کردن از تورم پس از عمل پیشگیری می نماید.چون اعصاب آسیب دیده تحت تششع لیزر ترمیم می شوند بنابراین میزان درد بعد از عمل پایین می آید.از آنجایی که لیزر بافت ملتهب را شکل عمقی ریشه کن می سازد لذا احتمال عود آن بسیار کم می باشد.بعد از انجام لیزر درمانی محلی که به جا می ماند مانند یک بیضی کوچک می باشد که در طول چند روز آینده ترشحات خفیفی داشته و سپس خود به خود ترمیم و بسته خواهد شد.

مزایای درمان کیست مویی با لیزر

استفاده از این روش درمانی ،یعنی لیزر درمانی هم کار را برای پزشکان سهل و آسان نموده است و هم موجب شده که بیمار راحتر و سریعتر درمان شود.چون به غیر از آسیب بافتی و داشتن درد کمتر در مقایسه با جراحی ،بدون خون ریزی و بخیه می تواند مراقبت های پس از عمل را برای فرد محدود و ساده نماید.فرد پس از لیزر درمانی می تواند از روز بعد از عمل در محل کار خود حاضر شده و فعالیت های روزانه خود را از سربگیرد.

فرد بیمار دیگرنیازی به پانسمان و تعویض های که هر چند وقت یک بار باید انجام شود ندارد.و می تواند به آسانی استحمام کرده و محل کیست را نیز بشوید.ولی در لیزر درمانی باید تا بهبودی کامل ،بیمار هر روز دوش بگیرد.در همه روش های درمانی این بیماری یعنی کیست مویی ،فرد باید تا سال ها برای اینکه از عود این بیماری پیشگیری به عما آورد ،بهداشت فردی را به خوبی رعایت کرده و همیشه موهای این منطقه را سعی کند که کوتاه نگه دارد.

در صورتی که جنس وهای این قسمت از بدن ضخیم و مجعد باشد به راحتی می توان با استفاده از لیزر از شر این موهای زائد رهایی یافت ولی لیزر درمانی نمی تواند برای از بین بردن موهای زائد کرکی به خوبی تاثیرگذار باشد.در صورتی که پس از عمل ،موهای زائد این نطقه توسط لیزر از بین برود ،این کار می تواند میزان موفقیت عمل را تا ۹۷% بالا ببرد باید بگوییم که حتی لیزر موهای زائد ناحیه ی گودی و انتهای کمر یک روش پیشگیرانه در بیماری کیست مویی به شمار می آید که پزشکان این کار را برای افرادی که دارای موهای زائد بیشتری در این منطقه از بدن خود می باشند و همین طور به اقتضای شغلی که دارند مجبور هستند مدت طولانی بشینند ،توصیه می کنند تا از عود بیماری کیست مویی در امان باشند.

پزشکان جراح از لیزر به شکل ترکیبی با روش های جراحی باز کیست مویی با هدف کوتاه کردن روند دو سه ماه ی درمان نیز استفاده می نمایند.این روش درمانی که نیاز به دقت بالایی دارد ،به این صورت انجام می شود که اشعه لیزر به صورت هفته ای چند بار به ناحیه باز زخم و بافت های اطراف آن تابانده می شود ،این کار موجب می شود که سرعت ترمیم بافتی افزایش پیدا کرده و بیماری سریعتر سلامتی خود را به دست آورد .ولی باید بگوییم که درمان کیست مویی با لیزر ممکن است در مقایسه با سایر روش های درمان کیست مویی دارای هزینه بیشتری باشد.

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


درمان کیست مویی
یک شنبه 5 اسفند 1397 ساعت 10:43 | بازدید : 99 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

درمان کیست مویی

درمان کیست مویی(سینوس پیلونیدال) با عمل جراحی :  در واقع در حال حاضر برای درمان بیماری کیست مویی یا همان سینوس پیلونیدال بیشتراز روش های تهاجمی جراحی استفاده می شود که امکان دارد با توجه به شدت بیماری با روش ها و تکنیک های مختلفی انجام گردد.این روش جراحی یعنی روش تهاجمی جراحی ممکن است برای بیماری درد و خون ریزی بیشتری را نسبت به دیگر روش های درمانی ،به همراه داشته باشد.وای در برخی از مواقع پزشک برای پیشگیری از ابتلای فرد به برخی سرطان های پوستی که به خاطر عدم درمان صحیح این بیماری ایجاد می گردند ،مجبور می باشد که محل را جراحی کرده و کیست را به طور کامل تخلیه نماید.پزشکان جراح این جراحی را تحت بیهوشی عمومی ویا با استفاده از بی حسی موضعی و بعد از اینکه موهای زائد محل را برطرف کردند،انجام می دهند.

درمان کیست مویی با جراحی

جراحی کیست مویی دارای روش های مختلفی می باشد که در زیر ذکر شده است:

۱- برش و نخلیه :

از این روش بیشتر برای آبسه های حاد و اورژانسی استفاده می گردد و یک روش ساده ی باشد که با برش در خط وسط آبسه صورت می گیرد جراح باید این برش را به قدری عرض انجام دهد که بتواند به همه کیست دسترسی داشته باشد.و در مرحله بعدی همه مواد کیست را باید به طور کامل تخیله نماید.در صورتی که کیست به طور کامل تخیله شود می تواند حدود ۹۰% به بهبود کامل بیماری اثر داشته باشد و کمک کند.و این در صورتی می باشد که احتمال بهبود کامل بدون تخلیه زطی ۱۰ ماه تنها ۵۸% می باشد.تورم توده ها در ۴۰تا ۶۰% موارد ،موجب نیدیه شدن سینوس های متعدد شده و لذا فرد نیاز به جراحی های بعدی پیدا خواهد کرد.در این روش درمانی نیاز نیست که بیمار بستری گردد و بعد از عمل می تواند ترخیص شود.برای پیشگیری از عفونت زخم و همین طور برخورد زخم با لباس و جریان هوا ،باید به صورت روزانه گاز روی زخم تعویض شود.

۲- برداشتن و باز گذاشتن زخم :

در این روش درمانی نیز پزشک نخست سینوس و بخش از بافت پوست اطراف ان را برش می دهد و به صورت کامل بر می دارد. ولی زخم را باز می گذارد تا طی گذشت ایام خود به خود ترمیم و بسته شود.در این شرایط باید فرد تا چند هفته به صورت روزانه زخم خود را پانسمان نماید تا بهبودی کامل پیدا کند.یکی از مهمترین مزیت هایی که این روش درمانی دارد این می باشد که در این روش همه بافت های ملتهب خارج شده و این مسئله موجب می شود که احتمال عود بیماری در آتی کمتر شود.از سوی دیگر باز بودن زخم باعث خواهد شد که در صورتی که عفونتی وجود داشته باشد ؛ترشحات و چرک از زخم به راحتی خارج شده و تخلیه گردند.

۳- برداشتن و بستن زخم :

در روش نیز مانند روش قبلی ابتدا جراح با یک برش بیضی شکل سینوس و بخش از بافت اطراف ان را بریده و بر می دارد ،و در مرحله ی بعدی سعی می کند دو طرف برش را به هم نزدیک کرده و آن ها را بدوزد.یک مزیتی که این روش دارد این می باشد که اگر جراحی موفقیت آمیز باشد ،زخم بیمار می تواند با سرعت بیشتری بهبود پیدا کند.ولی یک مشکلی که این روش دارد این است که اغلب زخم و بخیه ها باز می گردند.لذا این روش دارای خطر بیشتر عود یا بروز عفونت زخم ،نسبت به سایر روش های جراحی سینوس پیلونیدال می باشد.

در صورتی که فرد قبل از عمل از آنتی بیوتیک ها استفاده کرده باشد ،این کار می تواند میزان احتمال عود یا عفونت زخم بیمار را کاهش دهد.در صورتی که زخم عفونت کرده باشد ،پزشک مجبور می باشد که زخم را باز کرده و ترشحات و آلودگی ها را تخلیه نماید و این مسئله موجب خواهد شد که روند بهبودی بیمار طول بکشد.اما با همه این تفاسیر چون روش جراحی بسته دارای زیبایی بیشتر است پس بیشتر بیمارن نسبت آن رضایت بیشتری دارند.

۴- روش جراحی پلاستیک :

در تعدادی از موارد این بیماری که سینوس پیلونیدال پیچیده باشد جراحان سعی می کنند برای کاهش عود سینوس و در ضمن باز شدن زخم ،جراحی پلاستیک و انواع مختلف روش های ترمیمی با فلپ ،را برای پوشاندن ناحیه عمل به کار ببرند.درست است که در این روش لازم می باشد که بیار برای یک هفته در بیمارستان بستری گردد دارای سرعت بهبود بیشتری می باشد.در روش جراحی پلاستیک ،پزشک سعی می کند که میزان گودی میان دو عضله ی سرینی را کاهش داده و میزان کشش بر روی زخم را کم کند و در یکی سری موارد که محل دوخت آن از خط وسط فاصله گرفته باشد ،در این شرایط احتمال کمی برای باز شدن و یا عود بیماری وجود دارد.

بعد از عمل جراحی کیست مویی یا سینوس پیلونیدال چه مراقبت هایی را باید انجام داد؟

در حقیقت اقدامات درمانی پس از عمل جنبه ی حمایتی دارند و چناچه این اقدامات به خوبی انجام شوند ؛می توانند به روند بهبودی فرد بیمار سرعت بیشتری بدهند و همین طور احتمال عود بیماری را تا حد زیادی پایین بیاورند و همین طور عوارض ناشی از آن را هم کاهش دهند.در واقع پزشک با توجه به نوع اقدام و جراحی که بر روی کیست انجام داده است ،در زمان ترخیص مریض یک سری توصیه ها و نکاتی را به مریض یاد آور می شود که رعایت این نکات دارای تاثیر زیادی در بهبودی فرد می باشند.این اقدامات عبارت اند از:

  • استراحت : فرد باید پس از جراحی تا دو هفته در منزل به استراحت بپردازد و از انجام کارهای سنگین خود داری کند و در محل کار خود نیز حاضر نشود.
  • تعویض نمودن پانسمان : تعویض پانسمان بهتر می باشد به صورت روزانه وبه وسیله ی یک پرستار و در مرکز درمانی و تحت وضعیت استریل انجام گردد.
  • استفاده از داروهای ضد درد : بیماری می تواند برای کاهش درد خود از مسکن هایی استفاده کند که توسط پزشک معالج خود تجویز می شود.
  • طرز صحیح نشستن : فرد بیمار باید ازنشستن بر روی زخم اجتناب کند جهت انجام این کار می توان از بالش های تیوپی در زیر خود استفاده نمود تا ناحیه ی جراحی درون فضای خالی بالش قرار بگیرد و فشار زیادی به زخم وارد نشود تا سریعتر بهبود پیدا کند.
  • استفاده از توالت فرنگی : چون توالت های معمولی فشار و کشش بین دو عضله ی سرینی باسن را بالا می برد لذا بهتر می باشد که بیمار از توالت فرنگی استفاده کند تا به پشت فشار کمتری وارد شود .
  • حمام : چناچه فرد جراحی بسته کیست مویی انجام داده باشد ،باید تا چند روز بعد از عمل محل جراحی را کاملاً خشک نگه داشته و از حمام کردن خودداری کرد ولی در صورتی که عمل فرد باز باشد فرد حدااقل یک بار روزانه به دوش همراه با پانسمان و سپس برداشت آن بعد از خیس شدن نیازمند می باشد.
  • خود داری از ورزش و فعالیت های بدنی : فرد بیمار باید از دو تا چهار هفته از ورزش و فعالیت های ورزشی خود داری کند تا فشار زیادی بر زخم وارد نشود و روند بهبودی او سرعت بیشتری پیدا کند.
  • استفاده از رژیم غذایی پر فیبر : همان گونه که می دانید مصرف غذاهای پر فیبر از ابتلای فرد به یبوست پیشگری کرده و ملین می باشند و مانع از زور زدن فرد بیمار و وارد شدن فشار به زخم جراحی خواهد شد.
  • پوشین لباس های گشاد : فرد باید از لباس های زیر پنبه ای و بدون الیاف مصنوعی و نایلون و گشاد استفاده نماید.
  • خشک کردن محل زخم : بیمار باید بعد از هر بار شستشوی محل زخم ،آن را بدون مالش و با استفاده از یک پارچه نرم به آرامی خشک کند.برای اینکه پارچه اصطاکی به محل وارد نکند ،می توان از سشوار نیز برای خشک کردن محل استفاده نمود ولی باید یک فاصله ی ایمنی را برای این کار رعایت نمود.
  • شستشوی زخم : باید بعد از بهبود نسبی زخم ،ان را با آب ساده و بدون صابون و با یک پارچه نرم شستشو داد و اگر هم پانسان خیس یا مرطوب شده باشد باید هر چه زودتر آن را عوض کرد.
  • ویزیت پزشک : در موعد تعیین شده بیمار باید به مطب مراجعه کند تا اگر نیازی به برداشتن بخیه یا معاینه بود توسط پزشک انجام شود.

بیمار باید در صورت مشاهده چه علائمی بعد از جراحی هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کند؟

  • قرمز و متورم شدن پوست
  • در صورتی که تب بیمار ۳۸ درجه یا بالاتر از آن باشد.
  • اگر محل زخم دارای بوی نامطبوع باشد
  • ترشح خون ابه از زخم
  • داشتن حس گرما در محل زخم
  • داشتن درد شدید

بعد از معاینه بیمار توسط پزشک ،اقدام به درمان فوری به وسیله آنتی بیوتیک ها می گرد بیشترین آنتی بیوتیک هایی که در این زمینه تجویز می گردد مترونیدازول ،اریترومایسین و یا کلاریترومایسین می باشد که باید برای حدود دو هفته مصرف گردد.

افراد برای این که از ابتلای به این بیماری یعنی کیست مویی یا همان سینوس پیلونیدال پیشگیری کنند باید به خوبی بهداشت فردی را رعایت کرده و ناحیه مورد نظر را تمیز نگه دارند و هرهفته محل مورد نظر از از شر موهای زائد یا با تراشیدن ویا به وسیله موبر رها کنند و سعی کنند که به مدت طولانی در یک حالت ننشینند و تحرک زیادی داشته باشند و در صورتی که دچار چاقی می باشند تلاش کنند که میزان وزن خود را پایین بیاورند.

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


آبسه مقعدی و دلایل ابتلا به این بیماری
یک شنبه 5 اسفند 1397 ساعت 10:38 | بازدید : 98 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

آبسه مقعدی و دلایل ابتلا به این بیماری

آبسه مقعدی و دلایل ابتلا به این بیماری : باید بگوییم که این بیماری یعنی آبسه مقعدی از جمله بیماری های خطرناک نشین گاه به شمار می آید که که در پی ایجاد دمل و جمع شدن چرک ناشی از عفونت در ناحیه اطراف مقعد و راست روده ایجاد می گردد.به عبارتی دیگر می توان گفت که به حفره عفونی و پر از چرک نزدیک مقعد ،آبسه مقعدی گفته می شود.

لازم به ذکر است که در صورتی که دهانه ی غده های نزدیک مقعد بسته شوند ،غده مورد نظر به عفونت دچار شده و کم کم دچار تورم شده و حاوی چرک و عفونت می گردد که این مسئله موجب ظاهر شدن آبسه در نزدیکی مقعد خواهد شد.

آبسه مقعدی

به چه دلیلی افراد مبتلا به آبسه مقعد می شوند؟

بر اساس بررسی های صورت گرفته ثابت شده است که در اغلب موارد باکتری های شایع مانند استافیلوکوک و اشرشیاکولی در ناحیه مقعد ،موجب ایجاد این بیماری می شوند ولی در برخی از موارد نیز عفونت های قارچی هم می توانند زمینه ساز ابتلای فرد به بیماری آبسه مقعدی باشند.
از یک هم عفونت حاد غده کوچک مقعد و در پی ان ورود باکتری و یا هر گونه جسم خارجی به بافت غده ،می تواند دلیل ایجاد آبسه مقعد محسوب شود.در ضمن شرایط خاصی مثل کولیت یا دیگر موارد التهابی روده کوچک نیز می توانند سبب ابتلای فرد به این بیماری گردند.

آبسه مقعدی دارای چه علائمی می باشد؟

در این مورد باید بگوییم که این بیماری جزء آن دسته از بیماری به شمار می آید که همراه با علائم مختلفی می باشد.با توجه به این اینکه افراد به عللی مانند نداشتن آشنایی با بیماری و یا شباهت زیاد علائم این بیماری به علائم بیماری های دیگر مقعدی ،شناخت بیماری و علائم آن دارای اهمیت زیادی می باشد زیرا در صورتی که بیار به موقع به پزشک مراجعه داشته باشد ،هم دوره درمان کوتاه تر خواهد بود و هم می توان نتایج رضایت بخش تری را از درمان به موقع به دست آورد.در ادامه این قاله سعی خواهیم کرد که شما را بیشتر با علائم این بیماری آشنا کنیم.

علائم بیماری آبسه مقعدی :

  • احساس درد در زمان لمس راست روده:چون عفونت در این بخش از دستگاه دفع مدفوع جمع می شود،لذا مقعد دچار درد می گردد.
  • ایجاد ورم (در ابسه های سطحی )
  • ظاهر شدن درد نبض دار
  • داشتن درد در هنگام اجابت مزاج
  • در موارد حاد آبسه ایجاد تب و مواردی مانند آن:به غیر از درد حس تب ،بدن درد ،بی اشتهایی و بدی حال عمومی می تواند بیمار را دچار گمراهی کند وبدین صورت که فرد با مشاهده این نشانه ها ،تصور می کند که سرما خورده است زیرا همراه با علائم سرماخوردگی مانند بدن درد ،گلو درد و تب همراه می باشد .ولی درصورت که پزشک یک معاینه ساده از بیماری نشیمن گاه و هموروئید انجام دهد می تواند بیماری آبسه مقعدی را تشخیص دهد.

چه عواملی موجب افزایش بیماری آبسه مقعدی می شوند؟

لازم است یادآور شویم که در ایجاد و یا شدت گرفتن بیماری آبسه مقعدی عوال زیادی دخالت دارند که این عوامل عبارت اند از :

  • زخم ایجاد شده به وسیله دفع پوست تخم مرغ یا استخوان ماهی : چون این مسئله موجب زخ مقعد می گردد لذا در پی آن نیز زمینه ساز عفونت آن ناحیه شده و شریط را برای ابتلای فرد به این بیماری محیا می سازد.
  • هموروئید بیرون زده : این امر می توان موجب ایجاد زخم در ناحیه مقعد گردد.
  • اجسام خارجی : اجسام خارجی می توانند در مقعد زخم ایجاد کرده و سپس موجب عفونت این ناحیه از بدن فرد شوند.
  • مبتلا بودن شخص به بیماری های گوارشی : این افراد بیشتر از افراد دیگر در عرض خطر ابتلای به بیماری آبسه مقعدی می باشند.
  • انجام دادن تزریق برای درمان بواسیر داخلی : هنوز این امر در ایجاد کردن یا نکردن این بیماری مورد بحث و بررسی می باشد.
  • آسیب ناشی از نوک وسیله تنقیه : در صورتی که هر گونه زخمی در مقعد ایجاد شود می تواند موجب عفونت این قسمت از بدن شده و در نهایت باعث بروز بیماری آبسه مقعد گردد.

انواع مختلف آبسه مقعدی

معمولاً بیماری آبسه مقعدی را بر اساس گذشت زمان از ابتلا به بیماری و میزان بروز آن به انواع مختلف زیر طبقه بندی می کنند:

الف ) آبسه سطحی :

در اغلب موارد افراد مبتلا به این نوع از آبسه درد زیادی را در لبه مقعد خود دارند ،و در ضمن در این نوع از آبسه ،محل آبسه گرم تر از قسمت های دیگر بدن فرد می باشد و بافت های اطراف آن نیز دچار قرمزی و التهاب شده اند و باید بگوییم که این نوع آبسه شیوع بیشتری دارد.

ب ) آبسه عمقی :

در این نوع از آبسه چون عفونت به قسمت های عمیق نفوذ کرده است ،لذا به آن آبسه عمقی گفته می شود در این درجه از بیماری ،آبسه مقعدی کم کم متورم و دردناک می گردد ونشستن و راه رفتن فرد را دچار اختلال می کند فرد باید توجه داشته باشد که در این درجه ازاین بیماری ،احتمال دارد که آبسه خود به خود دهن باز کرده و عفونت و خون آن تخلیه گردد.که اگر این اتفاق بیفتد بطبع از میزان درد به حدی زیادی کاسته خواهد شد.

با چه روش هایی می توان از ابتلا به بیماری آبسه مقعد جلوگیری کرد؟

در حقیقت باید بگوییم که در هر بیماری ،پیشگیری از درمان بهتر می باشد لذا جهت پیشگیری از ابتلا به آبسه مقعدی باید یک سری نکات بهداشتی و تغذیه ای را فرد رعایت نماید تا بدین ترتیب از ابتلا به این بیماری تا حدی بتوان کاست .تعدادی از این نکات در زیر ذکر شده است:

  • رعایت نمودن بهداشت فردی
  • اجتناب از نشستن یا ایستادن طولانی مدت
  • وارد نکردن فشار در هنگام دفع مدفوع:وارد کردن فشار می تواند موجب زخم شدن ناحیه و در پی ان عفونت ناحیه مقعد شود.
  • خود دداری از نشستن در محل مرطوب و خیس و سرد :جهت جلوگیری از بروز عفونت ناحیه مقعد بهتر است این مسئله را حتما رعایت نمود.
  • پیشگیری از یبوست

رعایت تغذیه مناسب می تواند چه نقشی در پیشگیری از آبسه مقعدی داشته باشد؟

از آنجایی که پیشگیری از ابتلا به یبوست می تواند دارای نقش تعیین کننده ای در جلوگیری از ابتلا به بیماری آبسه مقعدی باشد لذا بهتر می باشد که ما نکات زیر را رعایت کنیم:

  • نوشین مایعا به اندازه کافی
  • استفاده کافی از میوه و سبزیجات
  • مصرف غذاهای فیبردار
  • انجام فعالیت های مناسب ورزشی
  • مصرف نان و غلات سبوس دار

درمان نکردن به موقع آبسه مقعدی چه عوارضی می تواند داشته باشد؟

باید بگوییم که در صورتی که این بیماری به موقع درمان نشود و یا به طرز صحیحی درمان نگردد می تواند یک سری عوارضی را برای فرد در پی داشته باشد که عبارت اند از:

  • عود آبسه در صورت مناسب نبودن درمان
  • در صورت عدم درمان به موقع و یا مناسب نبودن درمان احتمال ابتلای فرد به فیستول مقعدی وجود دارد.

 

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


راه های درمان آبسه مقعدی
یک شنبه 5 اسفند 1397 ساعت 10:5 | بازدید : 70 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

راه های درمان آبسه مقعدی

راه های درمان آبسه مقعدی : این نوع از آبسه ها یعنی آبسه مقعدی باید به محض تشخیص تخلیه گردند زیرا هر گونه تاخیری در تخلیه آن می تواند منجر به افزایش اثرات تخریبی آن و گسترش بیماری گردد .لازم است که اشاره کنیم که ،این نوع از آبسه ها یا خود به خود تخلیه می گردند و فرد تا حدودی درمان می گردد و یا برای تخلیه آبسه باید بیمار تحت جراحی قرار بگیرد.

در اینجا باید بگوییم که اگر آبسه مقعدی به موقع مورد جراحی قرار نگیرد ،ممکن است که آبسه از یک ناحیه سرباز کند ولی باید بگوییم این در صورتی است که اگر تخلیه از طریق جراحی انجام شود ، یک مزیت مهمی که دارد ،احتمال سپتی سمی به یزان زیادی کاهش پیدا می کند و از طرف دیگر چون محل تخلیه آبسه به وسیله پزشک انتخاب می گردد ،این مسئله می تواند در تسریع روند بهبود بیماری تاثیر بسزایی داشته باشد.ولی اگر ابسه به خودی خودی سرباز کند این امکان وجود دارد که از یک محل نامناسب سرباز کرده و مشکلات دیگری را برای فرد بیمار ایجاد کند.

درمان آبسه مقعدی

لازم است که اشاره کنیم که متاسفانه حدود ۵۰% از آبسه های پری آنال جدا از نوع تخلیه آن ها (چه تخلیه خود به خودی چه تخلیه با جراحی ) می توانند تبدیل به فیستول شوند .ولی در صورتی که تخلیه از طریق جراحی انجام شود ،این امکان وجود دارد که پزشک از نزدیک ترین محل به آنوس ،آبسه را تخلیه کند تا اگر هم فیستولی ایجاد شد ،دارای طول کوچکتری باشد ولی اگر ابسه به خودی خود تخلیه شود به هیچ عنوان نمی توان محل تخلیه آن را تعیین نمود و امکان دارد اگر هم فیستولی ایجاد شد طول بیشتری داشته باشد.

دارو چه نقشی در درمان بیماری آبسه مقعدی دارد؟

در واقع باید بگوییم که مصرف آنتی بیوتیک ها به تنهایی نمی تواند به عنوان یک روش درمانی این بیماری به شمار آید ولی مصرف این داروها می تواند در درمان آبسه مقعدی تاثیرگذار باشد ولی به هیچ عنوان مصرف انتی بیوتیک ها نمی تواند جایگزین تخلیه آبسه مقعد باشد.زیرا این داروها نمی توانند به عمق حفره آبسه نفوذ کرده و ان را به خوبی درمان کنند.

چگونگی درمان از طریق جراحی

همچنان که قبلا ً هم اشاره کرده ایم جراحی و تخلیه کامل آبسه تنها راه درمان مناسب برای این بیماری محسوب می شود که با روش های مختلفی انجام می گردد.

نحوه جراحی با استفاده از لیزر

امروزه استفاده از لیزر در انجام جراحی به دلایلی مانند مقرون به صرفه بودن و هین طور داشتن نتایج رضایت بخش در مدت زمان کوتاه ،دارای طرفداران زیادی می باشد .ما این روش را در زیر به شکل مختصر شرح می دهیم.

در اغلب موارد جراحی با لیزر برای درمان آبسه مقعد روش بسیار مناسبی می باشد که نقش لیزر در این کار این می باشد که پوست اطراف مقعد به وسیله ی آن شکاف داده شود تا آبسه بتواند از آنجا تخلیه گردد.

پزشکان این روش درمانی را بیشتر درمطب و با اتسفاده از بی حسی موضعی انجام می دهند که دارای درد و خون ریزی نمی باشد و در مدت زمانی کمتر از یک ساعت انجام می شود ولی باید در اینجا اشاره کنیم که در صورتی که عفونت حاد باشد ویا بیمار مبتلا به بیماری دیابت باشد و یا مقاومت بدنی کمتری داشته باشد ،در این شرایط بهتر است که عمل را در کلینیک انجام داد ،و در ضمن در صورتی که آبسه پیشرفته باشد اغلب بیمار را به صورت عمومی بیهوش می کنند.

در این جراحی به هیچ عنوان محل انسزیون آبسه را بعد از جراحی نمی بندند و باز می گذارند تا با گذشت زمان و به تدریج آبسه بسته شود بنابراین باید در طول این مدت بیمار به صورت روزانه در چند نوبت از وان آب گرم استفاده کند و پانسمان ان نیز باید به شکلی انجام شود که به هیچ وجه گاز در داخل حفره قرار نگیرد زیرا در این صورت مانع بسته شدن انسزیون خواهد شد ،و در همه موارد تخلیه آبسه هم نیازی نیست که بیمار آنتی بیوتیک مصرف کند به جز مواردی که سلولیت گسترده وجود داشته باشدو یا اینکه بیمار دچار بیماری های دیگری مانند بیماری دریچه ای قلب ،دیابت و یا ضعف سیستم ایمنی بدن داشته باشد.

استفاده از لیزر در این جراحی دارای چه مزایایی می باشد؟

  • از انجایی که در حین جراحی لیزر عروق کوچک بریده شده را ترمیم می کند ،بنابراین خون ریزی در زمان عمل جراحی را تا حد زیادی کاهش می دهد.
  • اغلب این جراحی به صورت سرپایی و بدون بیهوشی انجام می شود .
  • چون در زمان برشو و برداشتن تگ پوستی ،انتهای عصب بریده شده به وسیله لیزر ترمیم می شود ،لذا بیمار بعد از عمل یا درد ندارد و یا دارای درد ناچیزی می باشد.
  • استفاده از لیزر عغفونت محل را تا حد زیادی کاهش می دهد زیرا محیط عمل را استریل می کند واز این رو در این روش درمانی احتمال انتقال بیماری هایی مانند هپاتیت و ایدز از میان می رود.
  • این روش درمانی چون دارای دوره ی بهبود کوتاه تری می باشد لذا بیماری به زودی می تواند به فعالیت های روزانه خود ادامه دهد.
  • در این روش فرد تنها شب اول عمل را استراحت می کند و نیازی به استراحت بیشتر ندارد.

بعد از جراحی چه مراقبت هایی را باید انجام داد؟

  • فرد نباید در محل های سفت و مرطوب بنشیند.
  • بیمار باید از سبزیجات و میوه جات مانند آلو ،انجیر و برگه هلو بیشتر استفاده کند.
  • فرد باید از ابتلای خود به یبوست با استفاده از یک رژیم غذایی مناسب ،استفاده کافی از مایعات مانند سوپ ،شیر، جلوگیری کند.
  • توصیه می شود که برای اینکه طی پنج روز تا ده روز اول عمل فرد برای اینکه درد و خون ریزی کمتری را داشته باشد ،سعی کند که به پهلو نشسته و به پهلو بخوابد.
  • فرد باید از ملین ها برای جلوگیری از ابتلا به یبوست استفاده کند.
  • بیمار باید هر موقع که احساس کرد نیاز به اجابت مزاج دارد سریع برای آن اقدام کند و این کار را به تاخیر نیندازد.
  • خود داری از نشستن و یا ایستادن طولانی مدت
  • پیاده روی
  • در هنگام دفع مدفوع نباید به خود فشار وارد کند
  • فرد باید روزانه سه مرتبه و هر مرتبه به مدت ۱۰تا ۲۰ دقیقه در وان آب گرم بنشیند و سپس خود را خشک کند.
  • استفاده کمتر از توالت فرنگی
  • رعایت نمودن بهداشت فردی به صورت کامل:برای این کار باید پس از هر بار اجابت مزاج ناحیه مقعد را با آب ولرم شستشو داد.

در اینجا لازم است که یادآور شویم که در صورتی که حدود سه هفته از جراحی گذشته است ولی هنوز فرد در هنگام اجابت مزاج خون ریزی دارد ،این مسئله جای نگرانی ندارد زیرا با گذشت زمان این مشکل برطرف خواهد شد ولی اگر خون ریزی فرد شدید باشد ویا اینکه خون ریزی با گذشت زمان قطع نشود، بیمار باید فورا به پزشک خود برای معاینه مراجعه داشته باشد.

گفتنی است که در صورتی که درکشت ترشحات آبسه ،میکروب های روده ای رشد کنند احتمال بیشتری وجود دارد که فرد به فیستول مبتلا شود ،ولی در صورتی که میکروب های طلایی رشد کند ،احتمال کمتری برای ایجاد فیستول وجود دارد .در حالت کلی می توان گفت که در آبسه های پری آنال احتمال عود آبسه در همان محل وجود دارد.ولی لازم است که اشاره داشته باشیم که احتمال ابتلا به ابسه های ایسکیورکتال از دیگر ابسه های بیشتر است.

آبسه مقعدی درمان

اگر این بیماری به موقع درمان نشود چه عوارضی می تواند داشته باشد؟

باید بگوییم که اگر آبسه مقعدی به موقع درمان نشود ،ممکن است که موجب گسترش نشانه های عفونت و حتی پخش شدن آن در سراسر بدن گردد.و این در صورتی می باشد که اگر بیماری دارای پیشرفت زیادی باشد باید بافت های مرده اطراف محل آبسه نیز برداشته شود.

***نکته :

باید توجه داشت که اگر بیماری آبسه مقعدی در افراد مسن و افرادی که دچار بیماری دیابت می باشند و یا اینکه سیستم ایمنی بدن آن ها ضعیف می باشد به موقع درمان نشود امکان دارد که به قیمت جان این افراد تمام شود.بنابراین باید این بیماری را جدی گرفت .

برچسب ها: , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


راههاى پيشگيرى از آلزايمر
جمعه 3 اسفند 1397 ساعت 19:37 | بازدید : 88 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

راههاى پيشگيرى از آلزايمر

باید که از ذهن خود بيشتر استفاده كنيد

برای این کار بهتر است تا مغز خود را هميشه فعال نگه داريد زیرا بر همین اساس و مطالعاتی که انجام شده است افرادی که از مغز خود به طور مرتب كار می كشند، کمتر از سایر افراد در خطر ابتلا به بيمارى آلزایمر هستند از این رو بسيار مهم است كه مغزخود را به صورت منظم فعال نگه داشت .

راههای پیشگیری از آلزایمر

برای مثال باید مغز را دچار چالش های جدیدی بکنید به این ترتیب که اگر راست دست هستید با دست چپ تان بعضی از کار ها را انجام دهید و یا براى به كار گرفتن ذهن خود از بازى هاى مختلف مانند شطرنج ،پازل ،جدول كلمات و ارقام و بازى هاى حافظه استفاده كنيد.

مراجعه به پزشک متخصص : متخصص نورولوژی

بیشتر معاشرت كنيد

معمولا بیشتر افرادی که با دیگران معاشرت کمتری را دارند در معرض بیشتری از بیماری ها قرار دارند از این رو داشتن روابط اجتماعى بالا عامل مهمى در جلوگيرى از ابتلاء به بيمارى آلزایمر است از این رو بهتر است تا با افراد خانواده و دوستان و همسايگان تماس تلفنى و رفت و آمد داشته باشيد و اوقات فراغت مناسبی را بگذرانید.

انتخاب سبک زندگى سالم و مناسب

مهم ترین چیزی که به ارامش مغز بسیار کمک می کند داشتن یک زندگی ارام است بهتر است تا يك سبك زندگى سالم را براى خود انتخاب كرده و سلامت مغز خود را بهبود بخشيد از این رو بهتر است تا :

غذاى سالم انتخاب كنيد :

بهتر است تا تغذیه بسیار مناسبی را داشته باشید و از ميوه ها و سبزيجاتى كه رنگ تيره داشته و داراى آنتى اكسيدان هستند بیشتر استفاده نکنید. میوه هایی مانند انگورسياه، تمشک ، شاتوت ، اسفناج، سبزى خوردن و روغن امگا ٣ و . . .

ورزش كنيد :

مهم ترین چیزی که به سلامت قلب و عروق كمك مي نمايد و به طور محسوس خطر ابتلاء به سكته قلبى ، سكته مغزى ،ديابت و بيمارى آلزايمر را كاهش مى دهد انجام فعاليت بدنى ملايم و مستمر است از این رو بهتر است تا از نرمش ها و ورزش های صبحگاهی غافل نمانید.

کنترل بیماری ها

فشار خون، كلسترول ، قند خون و چاقی و اضافه وزن بیماری هایی هستند که بهتر است تا در حد متعادل نگه داشته شوند.

کم کردن فشار های عصبی

بهتر است تا برای کم کردن فشار های عصبی از تمرين هاى تمدد اعصاب مانند مراقبه و يوگا استفاده كنيد .

دوری از الکل و دخانیات

برای داشتن سلامتی و قلب سالم بهتر است تا از كشيدن سيگار و نوشيدن الكل خوددارى نمائيد .

اهمیت دادن به سلامتی

بهتر است تا هر چند یکبار براي معاينات دوره اى و يا در صورت بروز هرگونه عارضه مهم به پزشك خود مراجعه نمائيد.

جلوگیری از ضربه های وارده به سر

معمولا یکی از خطرناک ترین ضربه ها معموا ضربه هاى مكرر وارد شده به سر می باشد که این ضربه ها عامل خطرى است كه مى تواند به مغز آسيب برساند و این که خطر ابتلاء به بيمارى آلزایمر را تشديد نمايد از این رو بهتر است تا با استفاد از کلاه ایمنی در موتور سواری و کمربند ایمنی در رانندگی این اسیب ها را به حداقل رساند.

برچسب ها:

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


درمان شقاق با لیزر
جمعه 3 اسفند 1397 ساعت 19:34 | بازدید : 106 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

درمان شقاق با لیزر

درمان شقاق با لیزر | لیزر درمانی فیشر مقعد : خوشبختانه روز به روز با پیشرفت علم و تکنولوژی روش های جدید و موثرتری جهت درمان بیماری ها کشف می گردند که هم دوره بهبودی سریعتری دارند و هم دارای عوارض کمتری می باشند.و یکی از این روش های نوین که امروزه می تواند در درمان بسیاری از بیماری ها یاری رسان پزشکان و بیماران باشد ،و حتی توانسته است که در تعدادی از بیماری ها جایگزین عمل های جراحی سنگین شود ،فناوری لیزر می باشد.در طی سالیان اخیر از فناوری لیزر در درمان بیماری شقاق و فیشر مقعد نیز استفاده شده است.درست است که استفاده از لیزر در زمینه شقاق مقعد به دلیل نوین بودن این روش نمی تواند به اندازه اعمال جراحی فیشر مقعد خود را نشان دهد ولی از محاسن پر اهمیت این روش نداشتن عارضه ی بی اختیاری مدفوع و گاز روده می باشد.

درمان شقاق با لیزر

درمان فیشر مقعد با استفاده از لیزر دارای مزایای زیادی می باشد که یکی دیگر از این مزایا این می باشد که در این روش نیازی نیست که بیمار را به صورت عمومی بیهوش کنند و این روش با بی حسی موضعی انجام می گردد و نیازی نیست که بیمار در بیمارستان بستری گردد و به صورت سرپایی می باشد.برای اینکه جراح بتواند در درمان به وسیله لیزر شقاق مقعد ،شکاف را مشاهده کند ، وسیله ای به نام اسپکولوم را در درون مقعد قرار می دهند و بعد آن را باز کرده و تنظیم می کنند.و با استفاده از اشعه ی لیزر ناحیه آسیب دیده را ،بدون اینکه آن را دست کاری و تحریک کنند ،ترمیم و درمان می کنند.در طی آینده ای نزدیک لیزر درمانی جایگزین مناسبی برای روش های دیگر درمان شقاق مقعد خواهد شد ،در حال حاضر لیزر درمانی جدید ترین روش برای درمان فیشر مقعد می باشد.

بر اساس یک بررسی که روی ۲۵ بیمار زن و مرد ۲۰ تا ۷۵ ساله که دچار شفاق مزمن مقعد بودند ؛و تحت لیزر درمانی قرار گرفته اند ،و به مدت شش ماه صورت گرفته است .محققان به این نتیجه رسیده اند که یزان درد ،خون ریزی و ابتلا به یبوست در آنان به شکل قابل توجهی بهبود پیدا کرده است.و در ضمن بیماری شقاق مقعد تا یک سال پیگیری در هیچ کدام از این بیماران عود نکرده است.و از سوی دیگر هیچ کدام از بیماران تحت بررسی دچار بی اختیاری مدفوع و ناتوانی در کنترل گاز روده خود نیز نشده بودند.می توان از این بررسی به این نتیجه دست یافت که درمان فیشر مقعد با لیزر ،یک روش ساده ،مطمئن و تاثیرگذار می باشد که می شود آن را در یک مرکز درمانی و به صورت سرپایی و با استفاده از بی حسی موضعی با کمترین عوارض انجام داد.

ولی برای اثبات این موضوع به مطالعات و بررسی های زیادی در این زمینه نیاز می باشد تا این روش بتواند یک جایگزین مناسب برای عمل جراحی شقاق مقعد گردد.

درمان فیشر مقعد با استفاده از لیزر نسبت به سایر روش های عمل جراحی دارای چه مزایایی می باشد؟

در طی سالیان قبل هنگامی که پزشکان مشاهده می کردند که روش هایی مانند تغییر در سبک زندگی از جمله رژیم غذایی و ورزش ،نمی توانند برای درمان بیماری شقاق مقعد موثر واقع شوند ،به روش های عمل شقاق روی می آوردند .روش های قدیمی عوارض و مشکلات زیادی را برای بیمار داشت ،ولی خوشبختانه ما امروز می توانیم از لیزر به عنوان یک روش موثر و پیشرفته ،بدون هیچ گونه عوارضی در درمان این بیماری استفاده نماییم .در روش لیزر درمانی شقاق ، درمان را بر اساس میزان عود بیماری انجام می دهند ،به این صورت که اگر شقاق فرد در مرحله حاد قرار داشته باشد می شود آن را با لیزر کم توان هم درمان کرد ولی در شرایطی که بیماری فرد در مرحله مزمن باشد ،برای درمان آن ما نیاز به یک لیزر پر توان داریم.

مزایای درمان شقاق با لیزر عبارت اند از

  • نیاز به بیهوشی ندارد : در روش های سنتی جراحی شقاق مقعد نیاز است که بیمار را به صورت عمومی بیهوش کنند ،او این داروی بیهوشی هم دارای عوارض زیادی می باشد که جز در موارد ضروری نباید از آن استفاده شود.اما در لیزر درمانی ،درمان با استفاده از بیحسی موضعی انجام می شود.
  • عدم نیاز به بستری شدن بیمار در بیمارستان : جهت انجام عمل جراحی بیمار باید در بیمارستان بستری گردد و یک سری آزمایشات از وی گرفته شود ولی در لیزر درمانی درمان به صورت سرپایی می باشد و نیازی نیست که بیمار بستری شود.
  • ابتلا نشدن به بیماری های ویروسی : در عمل جراحی درست است که عمل را در یک محیط استریل انجام می دهند ،ولی با این وجود باز هم ریسک ابتلا به بیماری های ویروسی مانند هپاتیت و یا ایدز در این روش وجود دارد.ولی انجام لیزر درمانی چون بدون ایجاد برش می باشد این خطرات را برطرف می کند.
  • پیشگیری از عوارض این بیماری : بر اساس بررسی های انجام شده ،ثابت شده است که پس از انجام روش های جراحی شقاق ،بیمار کنترل خود را در دفع مدفوع و همین طور گازهای روده از دست داده است .به همین دلیل هم روش جراحی را پزشکان به ندرت انجام می دهند.و درمان شقاق با استفاده از لیزر خوشبختانه این عوارض را ندارد.
  • بیمار نیازی به طی دوره نقاهت ندارد : بر اساس بررسی های صورت گرفته ،اغلب بیماران چون دارای مشغله ی روزانه زیادی می باشند و وقت کافی جهت طی دوره نقاهت ندارند ،لذا از درمان بیماری خود اجتناب می ورزند که در این شرایط باید بدانند که بیماری آن ها پیشرفت نموده و امکان دارد درمان آن ها را با مشکل روبه رو کند .ولی باید بگوییم که روش نوین لیزر درمانی می تواند شکل این گونه بیماران را رفع نماید.لذا در این روش درمانی نیازی نیست که بیمار در بیمارستان بستری گردد و در ضمن نیاز به وقت برای طی دوره نقاهت هم نمی باشد و بیمار پس از درمان بلافاصله می تواند فعالیت های روزانه خود را از سر بگیرد.
  • نیازی به پانسمان ندارد : در روش های سنتی عمل جراحی فیشر مقعد ،محل باید پانسمان شودولی در درمان فیشر مقعد با لیزر نیازی به پانسمان نمی باشد.
  • داشتن هزینه کمتر در مقایسه با عمل جراحی : درست است که در روش دران فیشر مقعد با لیزر ،بیمه هزینه را تقبل نمی کند ولی باز با این وجود این روش دارای هزینه کمتری در مقایسه با عمل جراحی شقاق مقعد می باشد.
  • بدون درد و خون ریزی بودن : درمان با لیزر فیشر مقعد بدون خون ریزی می باشد زیرا لیزر تنها عروق آسیب دیده را ترمیم کرده و مانع خون ریزی آن ها می شود و همچنین این روش دارای کمترین میزان درد می باشد.ولی در روش های سنتی عمل جراحی شقاق مقعد،مانند فیشرکتومی که با استفاده از تیغ جراحی صورت می گیرد ،بیمار متحمل درد و خون ریزی زیادی می شود .
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


درمان شقاق با عمل اسفنکتروتومی
جمعه 3 اسفند 1397 ساعت 19:30 | بازدید : 81 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

درمان شقاق با عمل اسفنکتروتومی

درمان شقاق با عمل اسفنکتروتومی : اسفنکتروتومی یکی دیگر از روش های جراحی –درمانی جدید و به روز درمان شقاق یا فیشر مقعد می باشد که دارای طرفداران زیادی است این روش درمانی با کاهش در فشار عضلانی مقعد کمک کرده و گردش خون را بهبود می بخشد و موجب می شود که فیشر مقعد درمان شود.در اکثر مواقع ،وجود فشار مداوم عضلانی مقعد به دلیل گرفتگی عضلات دریچه ای آن باعث ایجاد شقاق در قعد بیمار می گردد.عملکرد این روش به این شکل می باشد که جراح بدون اینکه عملی روی خود فیشر مقعد انجام دهد ؛بخش کوچکی از عضله ی دریچه ی مقعدی بیمار را برمی دارد و با این کار دلیل به وجود آورنده شقاق مقعد را برطرف می کند.در این روش احتمال بسیار کمتری وجود دارد که بیماری عود کند و احتمال آن از ۱۰% مواردهم کمتر می باشد.

درمان شقاق با عمل اسفنکتروتومی

نخست اسفنکتروتومی در خط وسط پشتی مقعد در محل شکاف ایجاد شده و با استفاده از فیشرکتومی یا بدون فیشرکتومی صورت می گرفت.ولی تجربه جراحان مشخص کرد که این روش زیاد موفقیت آمیز نمی باشد وبه همین دلیل محل برش را با توجه به راحتی دست جراح به سمت راست یا چپ دیواره کانال مقعد تغییر دادند که اسفنکتروتومی داخلی جانبی مقعد نامیده شد.این روش درمانی را به دو روش باز و بسته و تحت بی هوشی عمومی یا بی حسی نخاعی انجام می دهند.

در روش اسفنکتروتومی بسته ،جراح ابتدا با استفاده از یک تیغه شیار جانبی را ایجاد می کند سپس عضله ی دریچه ای بیرون کشیده شده و بخشی از دریچه ی داخلی بریده می شود . برای کاهش آسیب به مخاط مقعد جهت جلوگیری از فیستول ،دقت و مراقبت زیادی مورد نیاز می باشد.در روش بسته ،برشی که ایجاد می شود به وسعت فیشر مقعدی خواهد بود.

در روش باز اسفنکتروتومی ، جراح ابتدا یک برش نیم الی یک سانتی متری درون کانال ایجاد می کند و بعد با همان روش بسته عمل را انجام می دهد .و قسمت انتهایی برش هم با توجه به شرایط ،در پایان باز گذاشته و یا بسته می شود.

در واقع دراین روش درمانی نیازی نیست که بیمار در بیمارستان بستری گردد و به صورت سرپایی انجام می شود و بعد از جراحی بیمار می تواند مرخص شود .در اغلب موارد هم در روش باز و هم در روش بسته ،بیمار دارای یک درد جزئی می باشد. می توان گفت که درد ناشی از فیشر مقعد بلافاصله پس از جراحی فروکش می کند.فرد می تواند بلافاصله به فعالیت های روزمره خود ادامه دهد تنها به دلیل داروی بیهوشی امکان دارد که فرد مقداری گیجی داشته باشد. ولی پزشک پس از یک سری توصیه ها و توضیحاتی که به بیمار می دهد.به او اجازه می دهد که به منزل برگردد.

درمان فیشر مقعد به روش دیلاتاسیون

برای درمان فیشر مقعد روش های درمانی مختلفی وجود دارد که عده ای از این روش ها مانند لیزر درمانی روش نوینی می باشند و عده ای از این روش ها نیز قدیمی هستند .یکی از این روش های قدیمی درمان شقاق مقعد ،روش دیلاتاسیون یا همان اتساع دریچه ی مقعد می باشد.در این روش جراح سعی می کند که با ایجاد کشش دستی در کانال و دریچه ی مقعد ،فشار موجود بر روی دیواره و دریچه ی مقعد را کم کرده و عضلات ان را مقداری شل و رها سازد.این روش به خاطر ،خطرات و عوارض غیر قابل قبولی که داشت از طرفداران زیادی برخوردار نشد و سریع با روش های دیگر جراحی شقاق مقعد که جدید بودند جایگزین شد.

از آنجایی که تعداد افرادی که از بی اختیاری مدفوع و بی اختیاری گاز روده بعد از این روش درمانی شکایت می کرند زیاد بود بنابراین پزشکان ریسک انجام این جراحی را برای درمان شقاق مقعد بیماران ،دیگر قبول نمی کردند.و به همین خاطر هم تمایل به انجام یا تشویق بیماران با انتخاب این روش درمانی شقاق در سطح دنیا کم رنگ گشته است.

در طول تحصیل به همه پزشکان و جراحان آموزش داده می شود که آگاهانه وبا دقت به خطرات و عوارض و مزایای روش های درمانی و با هدف حفظ و بهبود سلامت بیمار خود ،جهت انتخاب روش درمانی تصمیم گیری کنند.بنابراین ما به خاطر این مسئله شاهد کنار رفتن خود به خودی روش دیلاتاسیون در درمان فیشر قعد در کل دنیا می باشیم.در حال حاضر این روش به خاطر برخوردار نبودن از استاندارد های لازم حفظ ایمنی و سلامت بیماراز طرفداران چندانی برخوردار نمی باشد.

روش انجام اتساع یا دیلاتاسیون دریچه مقعد

این روش درمانی را یا با بیهوشی عمومی و یا با بیحسی موضعی انجام می دهند که دارای عوارض زیادی می باشد.در این روش جراح سعی می کند که با کمک فشار دست خود به آرامی دریچه ی مقعد را باز کند و همین طور در دیواره های مقعد کشش ایجاد کند.در این روش درمانی هدف از کشیدن دو طرفه ی دریچه ی مقعد و باز نمودن بیش از حد طبیعی آن ،این می باشد که فشار موجود در ناحیه مقعد را کاهش دهد چنانچه این روش به صورت صحیح و دقیق انجام شود ،می تواند درد ناشی از فیشر مقعد را کاهش دهد.

در این روش پزشک جراح بعد از پوشیدن دستکش سعی می کند که از مواد لغزنده و روان کننده در ناحیه استفاده کند و در مرحله ی بعدی با استفاده از انگشتان دست خود دیواره ی مقعد را با وارد کردن یک فشار متوسط و صحیح ماساژ می دهد در واقع حرکت دورانی ماساژ به همراه وارد کردن فشار رو به بیرون موجب اتساع عضلات مقعد و باز شدن دریچه می گردد.چناچه فشار وارد بیش از حد نباشد و به شکل ناگهانی به محل وارد نشود ؛به فیبرهای عضلانی آسیبی وارد نشده و از پارگی آن جلوگیری می گردد.

بر اساس تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است ،ثابت شده که همه جراحان نمی توانند فشار دست خود را کنترل کنند و بطبع امکان دارد به بافت عضلانی آسیب وارد کنند.پس از اتمام عمل امکان دارد به منظور کاهش لخته خون در ناحیه ،یک اسفنج در آنجا قرار داده شود.پزشکان از بیماران خود تقاضا می کنند که بعد از عمل اتساع دریچه ی مقعد تا شش ماه از یک گشاد کننده مقعد به صورت متناوب استفاده کنند .در این روش چون عضله اسفنکتر مقعد بیشتر از حالت نرمال کشیده می شود ،لذا از این پس اجابت مزاج و عبور مدفوع از مقعد با سهولت زیادترو با کاهش فشار بر فیشر مقعد و در نهایت با کاهش نشانه ها ی درد و ناراحتی صورت خواهد گرفت.

روش اتساع یا دیلاتاسیون دریچه ی مقعد دارای چه خطرات و عوارضی می باشد؟

این روش نیز مانند دیگر عمل های جراحی گوارشی یک سری خطرات و عوارضی را به همراه دارد که فرد بیمار باید قبل از امضای رضایت نامه عمل از آن ها اطلاع کامل داشته باشد.که این عوارض عبارت اند از:

  • پاره شدن بافت رکتال
  • لخته شدن خون
  • بالا بودن میزان شکست عمل
  • وارد شدن آسیب به مقعد
  • از دست دادن کنترل مدفوع و گاز روده یا نشت مقعد به خاطر فشار وارد شده بیش از اندازه بر دریچه مقعد بیمار.

همان گونه که در بالا هم اشاره کردیم به دلیل خطرات و عارضه های جبران ناپذیر و نامعقول بیش از اندازه این روش .بیشتر پزشکان سعی می کنند که برای درمان بیماری شقاق مقعد بیمار خود روش های دیگری را که دارای خطرات و عوارض کمتر و در ضمن دارای نتیجه رضایت بخش تری می باشد برگزینند .و اغلب این روش درمانی با توجه به شرایط شقاق مقعد بیمار برای او انتخاب می شود.

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نویسندگان
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد
چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان مطالب ناب از سراسر وب و آدرس drdr.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 268
:: کل نظرات : 0

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 0

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 18
:: باردید دیروز : 4
:: بازدید هفته : 37
:: بازدید ماه : 413
:: بازدید سال : 1976
:: بازدید کلی : 28497