می خواهیم بهترین مطالب پزشکی را در این وبلاگ منتشر کنیم امید واریم بهترین بهره را از وب سایت ببرید.
نحوه پیشگیری از عود شقاق یا فیشر مقعد
جمعه 3 اسفند 1397 ساعت 19:27 | بازدید : 94 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

نحوه پیشگیری از عود شقاق یا فیشر مقعد

نحوه پیشگیری از عود شقاق یا فیشر مقعد : بیماران برای اینکه از عود بیماری شقاق مقعد پیشگیری کنند باید علاوه بر درمان بیماری شقاق مقعد ،عامل به وجود آورنده آن را هم برطرف کنند.و اگر بیمار علاوه بر خود بیماری شقاق از یک بیماری زمینه ای شناخته شده دیگر هم رنج می برد باید که از عوامل به وجود آورنده بیماری شقاق مقعدی او بوده است باید نسبت به درمان و برطرف کردن آن بیماری نیز دقت زیادی شود.در برخی مواقع بیمار در ادامه روند شیمی درمانی خود مبتلا به شقاق مقعد می گردد که با پایان شیمی درمانی و درمان فیشر مقعد ،بعید می باشد که این بیماری مجدداً در او بروز کند.

نحوه پیشگیری از عود شقاق

در برخی مواقع ،علت ایجاد شقاق مقعد بیمار ،داشتن یک الگوی اجابت مزاج نادرست تشخیص داده می شود ،در این هنگام اصلاح آن الگوی رفتاری نادرست جهت جلوگیری از ایجاد دیگر مشکلات مربوط به این بیماری و عود آن از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.ما برای اینکه رفتارهای غلط که فرد سال ها آن ها را انجام داده است را تغییر دهیم ،باید از روش های ترکیبی دارویی ،مشاوره ای تغذیه و فیزیوتراپی کف لگن (در صورت لزوم) کمک بگیریم.

در صورتی که بیماری شقاق مقعد با تزریق بوتاکس درمان شود در ۵۰ تا ۸۰% بیمارن بهبود پیدا خواهد کرد .اما در صورتی که این بیماری تحت عمل جراحی و استفنکتروتوی قرار بگیرد در ۱تا ۱۶% بیماران عود خواهد کرد،عود بیماری شقاق می تواند دلایل مختلفی داشته باشد از جمله رعایت نکردن صحیح توصیه و مراقبت های بعد از عمل به وسیله بیمار ویا انجام ناقص و غلط عمل اسفنکتروتومی.

چنانکه بیماری عود کند ،پزشک جراح وظیفه دارد که محل اسفنکتروتومی را مورد بررسی قرار دهد.پزشک ی تواند این بررسی را با لمس در معاینه یا با استفاده از سونوگرافی داخل مقعدی با استفاده از بی حسی انجام دهد.چنانچه اسفنکتروتومی ناقص انجام شده باشد ،پزشک می تواند آن را در سمت اولیه تکمیل و یا دوباره در طرف مقابل انجام دهد.اما در صورتی که اسفنکتروتومی اولیه کامل باشد ،لازم است که پزشک جراح اسفنکتروتومی دوم را در طرف مقابل انجام دهد.در ۹۰% موارد اسفنکتروتومی دارای نتایج مطلوبی می باشد .و عارضه نداشتن کنترل بر مدفوع و گاز معده نادر می باشد.

پس از این عمل جراحی بیمار می تواند پس از چند روز استراحت فعالیت های روزانه خود را از سر بگیرد.در هر دو روش جراحی و دارو درمانی ،درمان و بهبودی کامل می تواند ۶ تا ۱۰ هفته زمان ببرد.چناچه درد و خون ریزی فرد بیمار کاهش یافته باشد هم باید باز هم بیمار موظف می باشد که عادات رفتاری صحیح را ادامه داده و یک رژیم غذایی پر فیبر مصرف کند.عواملی مانند دچار یبوست بودن و یا اسهال داشتن و همین طورفعالیت های سنگین ورزشی، می توانند بهبود زخم یاگرفتگی عضله دریچه مقعد را با مشکل دچار کرده و با تاخیر بیاندازند.

بیشتر بدانید : درمان شقاق با لیزر

بر اساس تحقیقاتی که انجام شده ،ثابت شده است که در ۳۰تا ۷۰% مواردی که بیمار رژیم غذایی پرفیبر خود را بعد از بهبودی رها کرده است،مشاهده شده است.ولی با رعایت این رژیم احتمال عود به ۱۵ تا ۲۰% موارد کاهش پیدا کرده است لذا از این تحقیق می توان به این نتیجه دست یافت که رعایت رژیم غذایی پر فیبر ،دارای نقش بسیار زیادی در پیشگیری از عود فیشر مقعد می باشد.

لازم است که اشاره داشته باشیم که این بیماری ،با بیماری های جدی مانند سرطان روده در ارتباط می باشد.باید بگوییم که در حقیقت فیشر مقعد خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را بالا می برد ولی دلیل ستقیم آن به حساب نمی آید.با این وجود ،در شرایط جدی تر بیماری می تواند نشانه های مشابه فیشر مقعد ایجاد گردد.در برخی مواقع حتی در هنگامی که شکاف به صورت کامل بهبود یافته باشد هم امکان دارد که پزشک تست های دیگری برای بررسی روده بزرگ و راست روده از بیمار انجام دهد.در برخی واقع هم کولونوسکوپی جهت رد کردن سایر دلایل خون ریزی مقعدی از بیمار صورت می گیرد.

عوارضی که بیماری شقاق مقعد می تواند برای بیماری ایجاد کند عبارت اند از:

  • تنگی مقعد : در این حالت کانال مقعد به صورت غیر عادی به خاطر گرفتگی عضله دریچه مقعد یا انقباض بافت زخم شقاق ایجاد شده در مقعد ،تنگ می گردد.
  • ایجاد شقاق مزمن مقعد اشکی شکل : در صورتی که فیشر مقعد در مراحل ابتدای ایجاد بیماری درمان نگردد،شکاف می تواند به شکل عمقی و. وسیع تر به صورت اشک موجب ایجاد زخم شقاق گردد که درمان آن دشوار می باشد.
  • فیستول مقعد : در این عارضه ،زخم فیشر مقعد به حدی عمیق می گردد که با ایجاد یک تونل یا کانال به شکل غیر طبیعی با اندام های پیرامون مانند واژن یا سایر قسمت های روده متصل می گردد که به این عارضه فیستول گفته می شود.
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


عمل جراحی فیشرکتومی
جمعه 3 اسفند 1397 ساعت 19:24 | بازدید : 97 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

عمل جراحی فیشرکتومی

فیشرکتومی : فیشرکتومی نیز روشی می باشد که در آن جراح شکافی را که بر اثر فیشر مقعد ایجاد شده است را با ایجاد برش برداشته و ترمیم می نماید،پزشکان برای اینکه این روش دارای تاثیر زیادی باشد آن را اغلب به همراه عمل برش و برداشت قسمتی از عضله ی دریچه ی داخلی مقعد سعی می کنند انجام دهند.

در حال حاضر به غیر از روش های تهاجمی جراحی ،از دیگر روش ها مانند لیزر درمانی نیز برای درمان بیماری شقاق مقعد استفاده می شود ولی از آنجایی که این روش یک روش نوین می باشد .و تاکنون میزان اثر دهی و عوارض طولانی مدت آن شخص نشده است .ولی در آینده ای نزدیک به احتمال زیاد جایگزین روش های دیگر درمان فیشر مقعد خواهد شد.

فیشرکتومی

بعد از عمل جراحی شقاق یا فیشر مقعد چه مراقبت هایی را باید انجام داد؟

بعداز انجام عمل جراحی برداشت دریچه داخلی مقعد،باید برای بیمار یک سری مراقبت های خاصی انجام شود تا هر چه زودتر بهبود پیدا کند .بیشتر بیمارنی که این عمل جراحی را انجام می دهند ،بلافاصله و یا چند روز بعد از عمل متوجه می شوند که درد ناشی از شقاق مقعدی آن ها برطرف شده است .ولی اغلب بیمارن دلواپس اجابت مزاج خود می باشند که این مسئله نیز یک امرطبیعی می باشد چون مدفوع باید از روی زخم عبور کند که دارای درد خواهدبود.

قبل از اینکه پزشک بیمار را ترخیص کند یک سری توصیه هایی را به او می کند که این توصیه ها عبارت اند از:

  • استفاده از غذاهای کم چرب مثل مرغ کبابی ،نان تست ،ماست و برنج ساده
  • داشتن رژیم غذایی پرفیبر و نوشیدن مایعات زیاد برای کمک به نرم شدن مدفوع و پیشگیری از یبوست که باید برای رد شدن آسان مدفوع از روی ناحیه زخم جراحی مراعات گردد.
  • پیاده روی و راه رفتن:موجب افزایش خون رسانی به کف لگن شده واز یبوست پیشگیری می کند و بهبود بیماری را سرعت می بخشد.
  • نشستن در وان آب گرم به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه و روزانه دو و سه مرتبه به ویژه پس از اجابت مزاج و سپس خشک نمودن آن به تمیزی محل و آرامش عضلات کف لگن ،کمک زیادی می تواند بکند.
  • بیمار می تواند به حالت ایستاده بعد از روز عمل دوش بگیرد ،ولی بعد از دوش باید ناحیه ی مقعد را با ک حوله نرم و تمیز خشک کند.
  • بیمار باید به میزان استراحت و خواب خود توجه داشته باشد و در صورتی که احساس می کند نیاز به خواب و استراحت دارد این کار را انجام دهد زیرا استراحت کافی می تواند بیماری را سریع بهبود ببخشد.
  • در صورتی که اجابت مزاج اوطی ۳ روز به تاخیر افتاده است می تواند تحت نظر پزشک مکمل ملین مصرف نماید.
  • بیمار نباید از صابون های معطر ومحرک در ناحیه مقعد خود استفاده کند.

در ضمن پزشک یک سری نشانه های طبیعی و غیر طبیعی را برای بیمار باز گو می کند تا در صورت مشاهده آن ها دچار نگرانی نشده و بداند که باید چه اقداماتی را انجام دهد:

برخی از نشانه های طبیعی بروز فیشر

  • خارج شدن ترشحات خون آلود از محل جراحی تا چند روز پس از جراحی و زمان بهبودی زخم طبیعی می باشد اما در صورتی که این مسئله بیش از دو هفته طول کشید باید به پزشک مراجعه شود.
  • در این عمل جراحی احتمال دارد که زخم عفونت پیدا کند زیرا محیط روده آلوده می باشد ،در این صورت بیمار باید آنتی بیوتیک مصرف کند ،و انتی بیوتیک ها باید به صورت کامل مصرف شوند.حتی در صورتی هم که بهبود پیدا کرده باشد باید قرص ها را تمام کند.
  • داشتن درد کمی در زمان اجابت مزاج به خاطر وجود زخم کوچک ناشی از جراحی در دریچه ی مقعد که با بهبود آن رفع خواهد شد.در صورتی که می خواهید داروی مسکن مصرف کنید حتما دوز مصرفی را از پزشک معالج خود بپرسید و از مسکن های حاوی کدئین مصرف نکنید.
  • باز شدن زخم و خون ریزی مویرگی فعال به ندرت اتفاق می افتد ولی درصورت بروز باید دوخته و بخیه مجدد گردد.
  • فرد ممکن است که کنترل اجابت مزاج و گاز روده خود را از دست بدهد که این مسئله نیز طبیعی بوده و با گذشت زمان رفع خواهد شد.
  • در بیماران مختلف سرعت بهبودی کامل با هم فرق دارد ولی اغلب بیماران می توانند فعالیت های روزانه خود (مثل رانندگی ) را بعد از ۱ تا ۲ هفته از عمل جراحی شروع نمایند و تقریباً بعد از شش هفته به طور کامل بهبود پیدا خواهند کرد.

برای اینکه بیمار بهبودی کاملی پیدا کند ،یک نکته مهمی که باید به آن توجه کند ،پیگیری در درمان خود می باشد.بیمار باید بعد از جراحی در وقت تعیین شده توسط پزشک مورد معاینه قرار بگیرد ولی در صورتی که نیاز به معاینه اضطراری باشد ،بیمار باید فوری به پزشک مراجعه داشته باشد.

در صورتی که بیمار علائم زیر را مشاهده کرد باید فوری به پزشک مراجعه داشته باشد

  • داشتن درد شدید شکم
  • داشتن خون ریزی شدید مقعدی
  • تب زیاد
  • داشتن درد در مقعد که با دارو برطرف نمی شود.
  • درد ناگهانی قفسه سینه و تنگی نفس یا سرفه خونی
  • تورم پاها
  • تورم ،گرمی یا قرمزی اطراف مقعد
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


درمان شقاق و فیشر مقعد با عمل جراحی
جمعه 3 اسفند 1397 ساعت 19:22 | بازدید : 83 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

درمان شقاق و فیشر مقعد با عمل جراحی

درمان شقاق و فیشر مقعد با عمل جراحی : در صورتی که درمان شقاق مقعدحاد با استفاده از درمان طبی با شکست مواجه شود و یا با یک شقاق مقعد مزمن روبه رو باشیم؛پای جراحی شقاق مقعد به میان خواهد آمد.باید بگوییم که پزشکان زمانی از روش جراحی برای درمان بیماری فیشر مقعد بیمار سعی می کنند استفاده کنند که دیگر روش های درمان برای درمان این بیماری تاثیرگذارنمی باشد ویا بیماری آنچنان پیشرفته و وسیع است که به درمان طبی جواب نمی دهد.ولی پزشکان محترم باید دقت داشته باشند که برای پیشنهاد جراحی به بیمار ،ابتدا باید به سابقه ی دیگر مشکلات که در وجود داشته یا دارد نیز توجه کرده و برای هر بیماری مخصوص او دارو و درمان تجویز نمایند.مثلا در صورتی که فردی دارای ناتوانی در کنترل مدفوع خود باشد ویا دچار بیماری سندرم روده ی تحریک پذیر باشد ،برای این فرد عمل جراحی نباید انجام شود.زیرا جراحی تاثیرات بدی در کنترل ارادی فرد خواهد داشت.

جراحی شقاق

جراح برای اینکه مطمئن شود که برای جراحی بیمار مانعی وجود ندارد یک سری آزمایشاتی مانند آندوسکوپی و بررسی عضلات کف لگن از بیمار به عمل می آورد .این آزایش به این منظور انجام می شود که شرایط پزشکی موثر بر بخش های مختلف دستگاه گوارش مانند روده ،معده ،روده کوچک و بزرگ رد شوند.و در ضمن عضلات کف لگن را هم با این هدف بررسی می کنند که در صورتی که مشکلی در کنترل مزاج فرد وجود داشت به وسیله فیزیوتراپی بتوان آن را برطرف نمود.

برای درمان بیماری شقاق مقعد دو نوع عمل جراحی وجود دارد که هر یک دارای یک مکانیزم عملکرد جداگانه می باشند .و هر کدام از این روش ها با توجه به دلیل به وجود آورنده شقاق مقعد فرد ،انتخاب می شوند .این دو روش در ذیل ذکر شده است:

انواع عمل جراحی برای درمان فیشر و شقاق مقعدی

الف : روش اتساع دریچه مقعد

همان گونه که از نام این روش هم مشخص می باشد ،در روش اتساع دریچه ی مقعد ،با ایجاد کشش دریچه ی عضلانی مقعد و اتساع آن با استفاده از بی هوشی عمومی ،برای بیمارانی مورد استفاده قرار می گیرد که دچار تنگی دریچه مقعد می باشند و با این روش می توان مشکل تنگی دریچه مقعد آنان را رفع نمود.در واقع کشش دریچه مقعد و اصلاح ناهنجاری ایجاد شده در آن به درمان شقاق مقعدی که به دلیل آن ایجاد گردیده است می تواند کمک شایانی بکند.درست است که این کشش می تواند به تسکین نشانه های شقاق مقعد هم کمک نماید اما از انجایی که این روش دارای عوارض و خطرات زیادی می باشد،لذا پزشکان سعی می کنند که کمتر از این روش استفاده کنند.در این روش حدودا در ۱۲تا ۲۷% موارد احتمال پاره شدن دریچه به خاطر کشش بیش از اندازه وجود دارد زیرا میزان کشش و مدت زمان آن در جراحان گوناگون باهم فرق دارد.

ب : برداشت اسفنگتر داخلی ( اسفنکتروتومی )

در این روش نیز جراح با به وجود آوردن یک برش کوچک در عضله دریچه داخلی مقعد سعی می کند که درد و فشار موجود در داخل کانال مقعد را کاهش دهد تا شقاق یا فیشر مقعد این فرصت را پیدا کند که بهبود یابد.امروزه اسفنکتروتومی (LIS) یک عمل جراحی انتخابی (بدون خطر بی اختیاری مقعد) و پرطرفدار برای درمان بیماری فیشر مقعد می باشد.در این روش درمانی هم می توان از بیهوشی عمومی و هم بی حسی نخاعی برای بیمار استفاده کرد.این عمل جراحی اغلب دارای دردی ناچیز و همچنین دارای عارضه ی کمتری از عوارض بیماری شقاق مقعدی می باشد.در این عمل جراحی امکان دارد بیماری با عوارض مانند یک ناتوانی موقت در کنترل گاز روده ،نشت مدفوع خفیف یا عفونت مواجه شود.ولی خوشبختانه در اغلب موارد پس از هشت هفته از عمل جراحی ،شکاف بهبوی کامل پیدا می کند.

برچسب ها:
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


بیماری فیستول مقعد و عوامل ایجاد فیستول مقعد
جمعه 3 اسفند 1397 ساعت 19:18 | بازدید : 87 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

بیماری فیستول مقعد و عوامل ایجاد فیستول مقعد

بیماری فیستول مقعد و عوامل ایجاد فیستول مقعد :  باید بگوییم که فیستول در اثر اتصال غیر طبیعی مابین دو ارگان یا دو سطح و بافت بدن ایجاد می گردد.در فیستول مقعد نیز این اتصال میان دیواره ی مخاطی درون کانال مقعد و پوست نزدیک مقعد به وجود می آید که به شکل یک تونل کوچک باریک غیر نرمال انتهای راست روده بروز خواهد کرد که به سطح خارجی پوست باز می گردد.

 فیستول

برای اینکه ما بتوانیم تصور بهتری از فیستول مقعدی داشته باشیم ابتدا نیاز است که با حالت نرمال کانال مقعد آشنا شویم.باید بگوییم که در انتهای مسیر گوارش در حد فاصل بین دو دریچه ی حلقه مانند عضلانی به نام دریچه ی داخلی و خارجی مقعد ،کانالی وجود دارد که به آن کانال مقعد گفته می شود .دریچه ی داخلی از جنس عضلات صاف و غیر ارادی و دریچه خارجی از عضلات اسکلتی و تحت کنترل ارادی متشکل می باشد.کانال مقعد را این دو عضله باهم حمایت می کنند.میان این دو دریچه ،غددی وجود دارد که به آن ها غدد مقعدی گفته می شود و این غدد ترشحات خود را به درون کانال تخلیه می نمایند چناچه بر اثر عواملی خروجی هر کدام از این غدد مسدود گردد ،منجر به عفونت و چرک ناحیه می شود.

مراجعه به پزشک متخصص : متخصص گوارش

لذا فیستول مقعدی بر اثر این عفونت در نزدیکی مقعد و تجمع چرک در بافت نزدیک آن به وجود می آید.این چرک می تواند یک کانال کوچک در پشت سر خود ایجاد کرده و به سطح پوست نفوذ پیدا کند.در واقع افرادی دچار فیستول مقعد می گردند که دارای سابقه آبسه مقعدی می باشند که کاملاً بهبود پیدا نکرده است.در این بیماری ،چرک و حتی ترشحات مدفوعی نیز می توانند از این کانال کوچک خارج شده و در سطح پوست دیده شوند.و تاسفانه عفونت به وجود آمده در اثر آبسه نیر می تواند در کل بدن گسترش پیدا کند.

می توان فیستول مقعد را بر اساس سادگی یا پیچیده بودن و همین طور نزدیکی آن به محل دریچه های کانال مقعد به انواع گوناگونی تقسیم بندی کرد که شامل پنج دسته می شود که عبارت اند از :

انواع فیستول مقعد

فیستول اکسترا اسفنکتریک(Extrasphincteric)

این فیستول که می تواند در اثر بیماری کرون یا فرآیند التهابی مانند آپاندیس و یا آبسه به وجود آمده باشد ،از قسمت راست روده (بخش از روده ی بزرگ ) شروع شده و به سمت پایین کشیده شده و از طریق عضله ی لواتور آنی کف لگن به پوست اطراف مقعد باز می گردد.دقت شود که این نوع فیستول از خطوط دندانه دار (که غدد قعد در آنجا قرار گرفته است) ایجاد می گردد.

فیستول سوپر اسفنکتریک (Suprasphincteric)

این نوع فیستول که دارای حدود ۲۰% شیوع می باشد ، نیز از بین اسفتکتر داخلی و خارجی شروع شده و به سمت بالا گسترش می یابد و از عضلات پوبورکتالیس عبور کرده و در حدود یک اینچی خروجی مقعد به پوست باز می شود.

فیستول ترانس اسفنکتریک(Transphincteric)

این نوع از فیستول هم که دارای حدود ۲۰ تا ۲۵% شیوع می باشد ،از بین عضلات دریچه ی داخلی و خارجی و یا پشت مقعد آغاز،و از عضله اسفنکتر خارجی عبور کرده و در فاصله ی یک اینچی و یا دورتر از پوست اطراف مقعد خارج می گردد.برخی مواقع به خاطر شکل ظاهری این نوع فیستول که امکان دارد شبیه U باشد به آن نعل اسبی نیز گفته می شود.

فیستول اینتراسفنکتریک (Intersphincteric)

این نوع فیستول هم که دارای شیوع ۵۵ تا ۷۰% می باشد از بین عضلات اسفنکتر داخلی و خارجی شروع شده و با عبور از عضله اسفنکتر داخلی از قسمت بسیار نزدیک مقعد خارج می گردد.

فیستول زیر مخاطی

این نوع از فیستول نیز به شکل سطحی از زیر مخاط می گذرد.

در واقع کانال فیستول می تواند دارای علایم و نشانه های ناخوشاندی باشد که از جمله این نشانه ها می توان به ناراحتی و سوزش پوست ،درد ،التهاب و همین طور در تعدادی از مبتلایان به علایم دیگری مانند خون ریزی و ترشح در حین عبور مدفوع اشاره داشت.با توجه به دلیل به وجود آورنده فیستول ،این بیماری می تواند نشانه های مختلفی داشته باشد و علائم متفاوتی را از خود بروز دهد .از آنجایی که آسیب وارد از طرف این بیماری دارای شدت زیادی می باشد ،لذا به غیر از جراحی و ترمیم برای درمان این راهی وجود ندارد ولی در ابتدا باید عفونت محل به کلی برطرف گردد و سپس جراحی صورت بگیرد.

دلایل ایجاد فیستول مقعد

همان گونه که در بالا نیز اشاره داشتیم ،اغلب فیستول مقعد در پی یک آبسه مقعدی ایجاد می گردد که دارای درد زیادی می باشد.و دلیل ایجاد آبسه نیز انسداد یکی از غدد درون راست روده است که چرک ناشی از آن در بافت ها موجب ایجاد یک فیستول مقعدی می گردد.متاسفانه بررسی ها نشان داده است که از بین هر چهار بیماری که ابتلا به آبسه مقعد شده ،دو مورد آن تبدیل به فیستول شده است.راه درمان آبسه راحت می باشد بدین صورت که یک برش پوستی روی آبسه انجام داده و چرک آن را خارج می کنند.معمولا تخلیه آبسه را تحت بی حسی موضعی ،یا در مطب ویا در کلینیک انجام می دهند.و بیشتر هم در مواقعی که آبسه به خودی خود تخلیه گردد و کاملاً بهبود پیدا نکند ،فیستول ایجاد می گردد.

بنابراین دلایل این بیماری عبارت اند از :

آبسه مقعدی : در واقع فیستولی که بر اثر آبسه مقعدی ایجاد می گردد ،دارای نشانه های کلی عفونت می باشد که در بیشتر موارد تکرار می گردد، این نشانه ها عبارت اند از : خستگی ،تب ،احساس ناخوشی و تورم اطراف دهانه ی مقعد فرد.

از سوی دیگر ایجاد فیستول مقعد می تواند دلایل نادری مانند یک بیماری مزمن در فرد نیز باشد که این بیماری ها شامل موارد زیر است:

  • بیماری کرون : این بیماری در ۲۵% موارد ابتلای فیستول ایفای نقش می کند و دارای نشانه هایی مانند درد شکم ،اسهال ،کم اشتهایی ،کاهش وزن ،تهوع و استفراغ می باشد.این بیماری بسیار طولانی مدت می باشد که در این بیماری دستگاه و لوله های گوارشی دچار التهاب می شوند .چناچه دلیل ایجاد فیستول این بیماری باشد ،نشانه های متفاوتی را از خود بروز خواهد داد که در تشخیص بسیار کمک کننده خواهد بود.
  • دیورتیکولیت : این بیماری نیز در اثر ،عفونت کیسه های کوچکی که در روده ی بزرگ قرار دارند ، ایجاد می گردد.
  • هیدر آدنیت چرکی : در حقیقت این بیماری یک بیماری پوستی مزمن می باشد که در آن غدد عرق مبتلا به عفونت شده و منجر به وجود آمدن آبسه و زخم می گردد ،چناچه غدد درون مقعد نیز درگیر این بیماری گردند ؛به شکل سطحی و یا عمقی موجب عفونت یا ایجاد فیستول خواهد شد.
  • بر اثر عوارض جراحی در نزدیکی مقعد : پس از عمل جراحی نخلیه ی آبسه مقعد ،نیز فیستول مقعد می تواند به وجود بیاید ،همین طور آسیب های بافتی ناشی از جراحی های مقعدی و یا اینکه زایمان های دشوار هم می توانند موجب تغییر شکل سلولی و به وجود آمدن فیستول مقعدی گردند.
  • دچار بیماری سل بودن : در واقع سل یک عفونت باکتریایی می باشد که معمولاً ریه ها را درگیر می کند ولی امکان دارد در هر قسمت بدن مانند راست روده نیز روی دهد و موجب ایجاد ابسه مقعد و در پی آن فیستول گردد.
  • بیماری های جنسی مانند کلامیدیا یا سیفلیس : بعضی از عفونت های که از راه جنسی وارد ی شوند نیز می توانند عامل ایجاد فیستول مقعد باشند.
  • اچ آی وی (HIV) : چون بر اثر بیماری ایدز سطح ایمنی بدن کاهش پیدا می کند ،لذا فرد در معرض ابتلا به عفونت قرار می گیرد و بدین شکل زمینه برای به وجود آمدن فیستول فراهم می شود.
  • زخم های به وجود آمده بر اثر ضربه : ضربه و تروما می توانند تغییر شکل سلولی ایجاد کرده و همین طور با ایجاد زخم و آسیب بافتی زمینه را برای به وجود آمدن فیستول مساعد نمایند.
  • سرطان : در سرطان رکتوم نیزاحتمال دارد که تغییر شکل سلولی ایجاد کرده و همین طور تومور در قسمت پایانی روده بزرگ ،یعنی جایی که مدفوع قبل از دفع در آنجا ذخیره می شود ،ایجاد کند ،که این موارد زمینه را برای ایجاد فیستول مقعدی فراهم می کنند.

برچسب ها: ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


درمان فیستول مقعد با لیزر
جمعه 3 اسفند 1397 ساعت 19:16 | بازدید : 98 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

درمان فیستول مقعد با لیزر

درمان فیستول مقعد با لیزر : همان گونه که روز به روز پیشرفت علم و تکنولوژی زندگی را برای انسان ها راحت تر می کند و رفاه بیشتری را برای همه ی ما فراهم می کند ،پیشرفت علم و فناوری در پزشکی نیز توانسته است به بهبود روش های درمانی کمک شایانی را بکند و راه های نوینی را برای درمان بسیاری از بیماری ها ایجاد نماید .

درمان فیستول مقعد با لیزر

لیزر فناوری جدید برای درمان فیستول

یکی از این فناوری های جدید ، فناوری لیزر می باشد که توانسته است جای بسیاری از عمل های جراحی سنگین و پر عارضه را پر کند.استفاده از لیزر در جراحی فیستول مقعد به خاطر حساسیت و آسیب پذیری ناحیه مقعد در مقایسه با سایر اندام ها ،توانسته است که میزان مشکلات این روند درمانی را تا حد زیادی پایین بیاورد .در واقع می توان گفت که استفاده از لیزر در تمام اعمال جراحی دارای مزایای زیادی می باشد ولی چون فیستول مقعد هیچ راه درمانی به غیر از جراحی ندارد لذا نقش لیزر در این زمینه پر رنگ تر و با اهمیت تر می باشد.

مراجعه به پزشک  : متخصص گوارش

در لیزر درمانی فیستول مقعد ، پزشک به جای اینکه از چاقو و یا تیغ استفاده کند و به بافت های اطراف نیز آسیب وارد کند،با استفاده از اشعه وانرژی ساطع شده از دستگاه لیزر، تلاش می کند تا مسیر فیستول را مسدود کند. از مزایای مهم لیزر درمانی این می باشد که می توان این روش درمانی را با دقت و تهاجم کمتر به عضله ی دریچه ی مقعد و بدون اینکه مریض خون ریزی و دردی داشته باشد انجام داد.چون لیزر دارای این قابلیت می باشد که هم اعصاب آسیب دیده در هنگام جراحی وهم مویرگ های پاره شده را ترمیم نماید.پزشکان جراح این جراحی را بدون بی هوشی عمومی و بدون عوارض ناشی از آن و به صورت سرپایی انجام می دهند.

جراحی فیستول با استفاده از لیزر نیاز به مدت زمان کمتری دارد و با سرعت بیشتری انجام می شود و برای بهبودی بیماری نیاز به مدت زمان کمتری دارد و و زودتر از دیگر روش های درمانی فیستول می تواند فعالیت های روزانه خود را از سر بگیرد.در این روش درمانی احتمال عفونت و عود بسیار از دیگر روش های درمانی می باشد.در این روش دیگر نیازی نیست که بیمار نگران بی اختیاری مقعد باشد ،چون احتمال آن در روش لیزر درمانی بسیار کم می باشد.در ضمن یکی دیگر از مزیت های پر اهمیت استفاده از لیزر در درمان فیستول این می باشد که در این روش احتمال انتقال بیماری های منتقل شونده از خون مانند HIV و هپاتیت به کلی از بین می رود.

خوشبختانه امروزه با ورود فناوری لیزر به حیطه پزشکی ودرمانی ،استرس ناشی از ورود بیماران به اتاق عمل به مقدار زیادی کاهش پیدا کرده است و خانواده ها و بیماران می توانند با خیالی آسوده تر نسبت به عمل جراحی ودرمان مشکلات خود اقدام نمایند.و پا به اتاق عمل بگذارند.و در ضمن استفاده از این روش برای پزشکان نیز به خاطر کم تهاجمی بودن و راحتی کار ،آسان بوده و آن ها استقابل بیشتری از این روش درمانی به جای استفاده از تیغ های جراحی می کنند.

برچسب ها: , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


درمان فیستول مقعد به روش جراحی
جمعه 3 اسفند 1397 ساعت 19:9 | بازدید : 95 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

درمان فیستول مقعد به روش جراحی

درمان فیستول مقعد به روش جراحی : احتمال بسیار کمی وجود دارد که فیستول مقعد ،بودن درمان زخم ایجاد شده بهبود پیدا کند.در اکثر افرادی که دچار این بیماری می باشند باید برای برطرف نمودن فیستول مقعد از جراحی استفاده شود.با توجه به اینکه نوع فیستول مقعد (ساده یا پیچیده ) باشد و همین طور موقعیت آن ،برای درمان آن از تکنیک و روش های مختلفی استفاده می گردد.از جمله این روش ها می توان به فیستولوتومی ،استن،فلپ آدوانسمنتو پلاگین بیولوژیکی اشاره داشت.

درمان فیستول مقعد به روش جراحی

در اغلب موارد ، فیستول مقعد را به شکل سرپایی و بدون نیاز به بستری کردن بیمار ، جراحی می کنند.در صورتی که فیستول مقعد بزرگ و عمیق باشد ؛امکان دارد که لازم باشد که بعد از جراحی ،بیار مدتی در بیمارستان تحت مراقبت قرار بگیرد.ولی در سایر موارد بیماران می توانند در همان روز پس از جراحی ترخیص شوند ،ولی با این وجود بهتر است که برای اینکه به روند بهبود بیماری کمک شود ؛بهتر است که بیماری چند روزی را به استراحت بپردازد.روش های مختلف جراحی فیستول ،با توجه به موقعیت و محل قرار گیری فیستول ،به وسیله پزشک انتخاب می گردند که هر کدام از این روش ها دارای یک سری مزایا و یک سری معایبی می باشند.

مراجعه به دکتر : متخصص گوارش

تکنیک های مختلف جراحی فیستول عبارت اند از :

– فیستولوتومی

در این روش جراح یک برش باز در تمام طول فیستول با هدف بررسی و برطرف کردن آسیب های وارده به همه قسمت ها انجام می دهد .در این روش پوست و عضله تونل موجود به صورت کامل باز شده و پزشک می تواند فیستول را از داخل به خارج ترمیم کند و بعد از مدتی تبدیل به یک شیار می گردد.برای بهبود زخم ناشی از جراحی حدود ۱ تا ۲ ماه زمان مورد نیاز می باشد.این روش در ۸۵ تا ۹۵% موارد مورد استفاده قرار می گیرد.

– روش استن

این روش از زمان های دور برای درمان فیستول مقعد مورد استفاده قرار می گرفته است.و در روش سنتی با استفاده از موی دم اسب یا کتان انجام می گرفت.در مواردی که فیستول مقعد پیچیده تر باشد و در قسمت های بالایی قرار گرفته و قسمتی از عضله اسفنکتر را هم درگیر کرده باشد ،ابتدا یک نخ بخیه یا لوله باریک ومخصوص تخلیه را برای حداقل ۶تا ۱۲ هفته در فیستول مقعد قرار می دهند تا بتواند چرک فیستول را تخلیه کرده و به بهبود فیستول کمک نماید.و بعد از آن جراحی قطعی مناسب را در صورت نیاز انجام می دهند.این روش می تواند برای بیمارانی که در معرض خطر ابتلا به بی اختیاری مقعدی می باشند ،به خصوص بی اختیاری گاز روده ،روش مناسبی باشد.در برخی مواقع چندین جراحی باید برای بیمار انجام گردد.

– تکنیک فلپ آدوانسمت

این روش را اغلب در درمان فیستول های پیچیده به کار می برند که برای افرادی که در عرض خطر بی اختیاری مقعد می باشند ،مورد استفاده قرار می گیرد.در این تکنیک یک قسمتی از بافت رکتوم یا پوست اطراف مقعد را برمی دارند و سپس با استفاده از آن فیستول را ترمیم می کنند.این روش درمانی در حد خفیف تا متوسط دارای بی اختیاری مقعدی می باشد .مواردی مانند سیگار کشیدن ،بیماری کرون و بدخیمی احتمال شکست این تکنیک را بالا می برند و میزان عود گزارش شده از این روش حدود ۵۰% می باشد.

– پلاگین بیولوژیکی

در این روش یک پلاگین مخروطی شکل که از بافت انسان ساخته شده است (مخاط روده انسانی ) جهت جلوگیری از باز شدن فیستول مقعد مورد استفاده قرار می گیرد.این پلاگین توسط بخیه به سر داخلی فیستول مقعد وصل می گردد.اغلب بافت جدید در اطراف پلاگین رشد می کند و کمک می کند تا فیستول بهبود پیدا کند .در این روش خطر بی اختیاری مقعدی برای بیمار وجود ندارد و این روش بیش از ۸۰% با موفقیت همراه است.ولی موفقیت بلند مدت آن می توان گفت که کمتر از ۵۰% می باشد.این روش دارای عوارضی مانند درد ،ایجاد آبسه و یا احتمال جابه جایی پلاگین را دارد . در این روش بیمار باید حدود یک شبانه روز در بیمارستان بستری شود.

امروزه روش دیگری به غیر از روش های تهاجمی و جراحی ذکر شده در بالا نیز کشف گردیده است که می توان گفت که در حال حاضر تنها روش درمان غیر جراحی فیستول مقعد به شار می آید .چسب فیبرین روشی می باشد که در آن ماده ی فیبرینی از طریق منفذ فیستول تزریق شده و درون فیستول را پوشش می دهد ،در مرحله بعدی متفذ فیستول توسط بخیه بسته می شود .

در این روش بافت ها امکان پیدا می کنند که به هم برسند و فیستول از قسمت های داخلی به خارجی بهبود پیدا کند.این یک روش ساده ؛مطمئن و بدون درد می باشد که در آن خطر بی اختیاری مقعد برای بیمار وجود ندارد وبیمار در این روش میزان نگرانی کمتری دارد.یزان موفقیت اولیه این روش بالا و ۷۷% می باشد که در طی ۱۶ ماه به ۱۴% کاهش پیدا می کند در واقع این روش در دراز مدت دارای نتایج ضعیفی می باشد.

بیمارچه مراقبت هایی راباید بعد از عمل جراحی فیستول انجام دهد؟

در اغلب موارد بعد از پایان عمل جراحی فیستول مقعد ،پس از مدتی بیمار به هوش آمده و می تواند حرکت کرده و بلافاصله اعمالی مانند خوردن و نوشیدن را انجام دهد به گونه ای که حتی می تواند ترخیص شده و به منزل برگردد.ولی در صورتی که اعمال جراحی بیمار پیچیده باشد ،باید یک مدتی در بیمارستان بستری گردد .در حالت کلی مرخص شدن بیمار به معنی بهبود کامل او نمی باشد و باید تا بهبودی نسبی زخم ناشی از جراحی در منزل به استراحت بپردازد.و سعی کند که توصیه های پزشک معالج خود را مو به مو انجام دهد.

مراقبت های بعد از عمل جراحی فیستول مقعد عبارت اند از :

  • استفاده از داروهای مسکن : اغلب بیماران بعد از عمل جراحی احساس می کنند که باید از داروهای مسکن استفاده کنند تا دردشان تسکین پیدا کند.ولی مصرف این داروها باید تحت نظر پزشک و با دوز مناسب انجام شود.
  • استفاده از آنتی بیوتیک ها در صورت نیاز :در صورتی که فرد بعد از جراحی دارای تب و عفونت نباشد و در ضمن دارای بیماری دیگری هم نباشد ،نیازی به مصرف آنتی بیوتیک ندارد ولی افرادی که دچار بیماری هایی مانند اختلال ایمنی بدن و یا دیابت می باشند ،باید از جراحی به عنوان پیشگیری آنتی بیوتیک مصرف کنند .
  • تعویض نمودن پانسمان :بعد از جراحی باید پانسمان ناحیه عمل هر چند یک روز تعویض گردد که این کار یا باید به وسیله یک پرستار انجام شود و یا بهتر است که فرد آموزش لازم برای این کار را در بیمارستان ببیند.زخم ناحیه مورد نظر تقریباً می تواند پس از ۶ هفته بهبود پیدا کند.
  • خود داری ازنشست روی زخم : فرد باید هنگام نشستن طوری بنشیند که فشار کمتری به زخم او وارد شود شاید گذاشتن یک بالش در زیر باسن بتواند این فشار را کاهش دهد.
  • ویزیت پزشک : بیمار باید در موعد مقرر به پزشک معالج خود مراجعه کند و توسط وی مورد معاینه قرار بگیرد .ولی در صورتی که قبل از موعد تعیین شده دچار عارضه یا مشکلی شده باشد باید بلافاصله به پزشک خود مراجعه کند.
  • نشستن در حمام آب گرم : نشستن در حمام آب گرم روزی سه بار و به مدت یک ربع می تواند یک هفته پس از عمل جراحی فیستول به سرعت بهبودی زخم بیمار کمک شایانی بکند.
  • استفاه از رژیم غذایی ملین : برای اینکه فرد پس از عمل جراحی فیستول مقعد دچار یبوست نشود باید یک رژیم غذایی پر فیبر داشته باشد تا دفع مدفوع همراه با درد نباشد .

عواض عمل جراحی فیستول مقعد

  • داشتن تورم ،ترشح یا درد ی که رو به افزایش است.
  • داشتن خونریزی شدید
  • داشتن عفونت
  • بی اختیاری مقعد
  • داشتن شکل در دفع ادرار
  • دچار یبوست شدن
  • حالت تهوع
  • داشتن تب بالای ۳۸ درجه

برچسب ها: ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


همه چیز در رابطه با آلزایمر
جمعه 3 اسفند 1397 ساعت 19:3 | بازدید : 119 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

همه چیز در رابطه با آلزایمر

آلزایمر : یکی از بیماری های بسیار شایع و معروف زوال عقل، بيمارى آلزایمر است که بیماری آلزایمر موجب آسیب دیدن و مرگ سلول های مغزی می شود. اتصالات بین سلولی در مغزی که مبتلا به آلزایمر شده است بسیار کمتر از مغز سالم است. در بیشتر موارد این مقدار به حدی است که می تواند زندگی روزمره فرد را نیز تحت تاثیر قرار دهند.

آلزایمر

یکی از علت های مهم الزایمر و فراموشی در مغز تخریب و مرگ سلول های مغزی و همچنین تخریب ارتباط بین آنها است که از نظر بیشتر محققان علت آن از نظر پاتو فيزيولوژى، از بين رفتن سلول هاى مغز و در نتيجه كوچك شدن مغز مي باشد.

دانشمندان معتقدند که آلزایمر در بیشتر افراد در اثر تلفیقی از عوامل مانند وراثت، سبک زندگی و عوامل محیطی رخ می دهد و به تدریج مغز را تحت تأثیر قرار می دهد. معمولا به گفته محققان بروز آلزایمر در کمتر از ۵% افراد ناشی از یک تغییر ژنتیکی خاص است که منجر به پیشرفت بیماری می شود. با توجه به این که هنوز دلایل ابتلا به آلزایمر به طور دقیق مشخص نشده است اما تاثیر آن بر مغز به وضوح مشخص شده است.

مراجعه به پزشک متخصص : متخصص مغز و اعصاب

شاخص ترین علامت های آلزایمر

از مهم ترین علامت های آلزایمر می توان به از دست رفتن حافظه نزديك بخصوص اوايل بيمارى، قضاوت و استدلال و تغييراتى در حالات و رفتار ميباشد .از آنجا كه بيمارى آلزایمر شروعى تدريجى و خاموش دارد ممكن است مدت طولانى به اشتباه تصور شود اين تغييرات بخشى از روند طبيعى پيرى است و عدم توجه به علائم باعث شود تشخيص بيمارى به تعويق افتد.

ده علامت هشدار هنده بیماری آلزايمر

با توجه به اینکه امروزه بیماری الزایمر بسیار فراگیر شده است و یکی از شایع ترین بیماری ها به شمار می رود ما در این بخش به بررسی ده علامت هشدار دهنده این بیماری می پردازیم که عبارتند از:

اختلال حافظه

در بیماری الزایمر اختلال حافظه یکی از شایع ترین نشانه ها است که این نشانه معمولا در فرد به حدى است كه در انجام فعاليت هاى روزانه او را دچار مشكل می نماید. آلزایمر را نباید با یک حواس پرتی کوچک اشتباه گرفت زیرا در افراد معمولى ممكن است يك قرار ملاقات ،اسم افراد يا شماره تلفن دوستى فراموش شود و بعد از مدتى به ياد بياورند. اما این اختلال در افراد مبتلا به آلزایمر بسیار طولانی مدت است و این افراد بيشتر مسائل را به ياد نمى آورند.

اختلال در انجام كارهاى روزمره

معمولا بسیار اتفاق افتاده است که برای چند لحظه تمرکز خودتان را برای انجام کاری از دست می دهید مثلا فردى كه ذهنش مشغول افكار مختلف است طبیعی است که تمركزش را از دست بدهد و کاری که می خواست انجام دهد را فراموش کند. اما در فرد آلزایمری حتی پخت غذا به شکلی است که فرد به تدريج توانايى پخت غذا (به شيوه سابق) را از دست مي دهد و حتى گاهى فراموش ميكند كه غذا خورده است و یا نه ؟

اختلال گفتار

یکی دیگر از نشانه های هشدار دهنده بیماری الزایمر که معمولا براي همه افراد در سنین بالا نیز پيش مى آيد اشتباهات دستورى و ناتوانى دنبال كردن يك موضوع است كه در پيدا كردن لغات مناسب این افراد دچار مشكل می شوند. اما در فرد مبتلا به بيمارى آلزایمر این موضوع به شکلی است که فرد گاهـى كلمات را از ياد مى برد و از لغات نامناسب استفاده می کند که جملات او نیز نامفهوم مى شوند.

گم كردن زمان و مكان

بسیار پیش آمده است که افراد به طور طبيعي روزهاى هفته،تاريخ روز و يا مقصدشان را فراموش كنند ولى با کمی تمرکز دوباره آن ها را به ياد بياورند. اما این مشکل در فرد مبتلا به بيمارى آلزایمر به شکلی است که بیمار ممکن است تا در خيابان راه خود را گم كند و نداند كه چگونه به آنجا رفته است و يا نتواند از آنجا راه خانه خود را پيدا نمايد.

ضعف يا كاهش قضاوت

در بیشتر موارد ممكن است فرد مراجعه به پزشک در یک روز مشخص را فراموش کند. فرد مبتلا به بيمارى آلزایمر نه درک مشخصی از بیماری را دارد و نه مشكلاتش را درك مى كند و نه مراجعه به پزشك را ضرورى مى داند.

مشكلات در تفكر ذهنى

از نشانه های بیماری الزایمر این است که بیشتر افراد گاه و بى گاه ممكن است رسيدگى به حساب هاى ماليشان را مشكل بدانند، اما بالاخره با تمرکز این کار را انجام می دهند اما فرد مبتلا به بيمارى آلزایمر به تدريج ارقام را فراموش مى كند و نمى داند با آنها چكار كند و اطلاع دقیقی از حساب خود را ندارد.

جابه جا گذاشتن اجسام

برای بیشتر افراد در زمانی که تمرکز و آرامش اعصاب ندارد ممکن است تا موقتاً وسیله ای را در جای غیر مشخصی بگذارند طبیعی است که این امر نیز از نشانه های الزایمر است ولى فرد مبتلا به بيمارى آلزایمر ممكن است که اجسام را در جاهاى نامربوط بگذارد.

تغيير در حالات و رفتار

خلق ناپایدار اصطلاحی است که برای بیشتر بیماران آلزایمری رخ می دهد معمولا برای همه افراد بسیار پیش می اید که گهگاهى غمگين و بد خلق باشند اما در فرد مبتلا به آلزایمر تغییر سریع خلق و خو بسیار مي تواند سريع باشد و بى هيچ دليل آرامش به اشك و يا خشم تبديل شود.

تغييرات شخصيتى

این کاملا طبیعی است که بالا رفتن سن شخصيت تغيير كند ولى در فرد مبتلا به آلزایمر مي تواند که این تغییر شخصیت بسیار شديدتر باشد. تغییرات مغزی که در بیماری آلزایمر رخ می دهد می تواند نحوه رفتار و احساسات فرد را تحت تأثیر قرار دهد. بیماران ممکن است موارد زیر را تجربه کنند:

  • افسردگی
  • اجتماع گریزی
  • تغییرات سریع خلقی
  • عدم اعتماد به دیگران
  • تحریک پذیری و پرخاشگری
  • تغییر در عادات خواب
  • پرسه زنی و جستجوگری
  • هنجارشکنی
  • توهم، مثلاً توهم در اینکه چیزی از آنها دزدیده شده است.

از دست دادن انگيزه

خسته شدن از انجام برخی فعالیت های روزمره بطور طبيعى در بسیاری از افراد دیده می شود که بسیاری از افراد از كار در منزل ،فعاليت هاى شغلى و يا وظايف اجتماعى خود خسته می شوند و پس از كمى استراحت دوباره انگيزه هاى خود را باز مى يابند اما در فرد مبتلا به آلزایمر اين بى تفاوتى و بی انگیزگی نسبت به انجام فعالیت های روزمره و حتی کارهای شخصی نیز به تدريج بيشتر مى شود.

برچسب ها:
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


رابطه آلودگی هوا و سردرد
چهار شنبه 1 اسفند 1397 ساعت 12:31 | بازدید : 89 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

رابطه آلودگی هوا و سردرد

رابطه آلودگی هوا و سردرد , مهم ترین سوالی که درباره سر درد و الودگی وجود دارد این است که آیا آلودگی هوا روی سردرد تاثیر دارد؟ : افزایش غلظت آلاینده‌ های هوا موجب بروز سردرد و تشدید آن در تمام افراد به خصوص در افراد مبتلا به میگرن می‌شود. با توجه به این که مهم‌ ترین عامل بروز سردرد های میگرنی ژنتیک است اما برخی عوامل از جمله انواع بوها، آلاینده‌های هوا و . . . نیز در بروز و تشدید این نوع سردردها موثر هستند.

سردرد های میگرنی موجب بروز درد در قسمت پیشانی و جلوی سر می‌شود اما زمانی‌که آلودگی هوا افزایش می‌یابد این بیماران از دردهای ناحیه پشت سر شکایت می‌ کنند. کاملا مشخص است که برای سلامتی نیاز به استنشاق هوای پاکی را دارید و کیفیت هوایی که تنفس می کنیم روی سلامتمان اثراتی دارد.

آلودگی هوا و سردرد

تاثیر آلودگی هوا بر روی ارگان های حساس

بیشترین تاثیر آلودگی هوا بر روی ارگان های حساس مثل سیستم عصبی و سیستم تنفسی است که نشانه های کلی تاثیر آلودگی هوا بر بدن انسان شامل علائم تنفسی مثل سرفه، سوزش گلو، عفونت های تنفسی و . . . است. بیشتر متخصصان بر این باور هستند که در مناطقی که افزایش آلودگی بیشتر است بروز حوادث قلبی عروقی و سکته های مغزی نیز در این مناطق بیشتر است.

سر درد در اثر استتنشاق هوای آلوده نیز یک علامت بسیار شایع که نمی شود آنرا نادیده گرفت از این رو بیشتر افراد آلودگی هوا را باعث تحریک سردرد شان می دانند. معمولا افرادی نیز که به میگرن مبتلا نیستند ممکن است به دلیل افزایش آلاینده‌های هوا دچار گشاد شدن عروق و کاهش اکسیژن مغز شوند که این مساله آنها را در معرض ابتلا به سردرد قرار می‌دهد. مواجهه با مواد شیمیایی و ذرات معلق موجود در هوا می تواند باعث تحریک سردرد شود.

رابطه الودگی و میگرن

معمولا بیشتر افرادی که دچار سردرد های تکرار شونده مثل میگرن و سردرد تنشی می شوند در مواجه با محیط آلوده و استنشاق هوای آلوده اظهار می کنند که هوای آلوده باعث بدتر شدن سردرد و یا تحریک و یا ایجاد سردرد شان می شود که این بدتر شدن می تواند شامل افزایش فرکانس و تعداد دفعات حملات سردرد و همچنین شدت حمله سردرد شود و حتی بیمار را راهی اورژانس یا بیمارستان کند.

یکی از این علت های سر درد میگرنی ذرات آلوده کننده هوا است که می توانند باعث تحریک پایانه های عصبی که از عصب تریژمینال عصب دهی می شوند شود و باعث آزاد شدن نوروترانسمیترهای درد و ایجاد حمله سردرد میگرن شوند. و از طرف دیگر نیز استنشاق هوای آلوده با اکسیژن کم باعث اختلال در خونرسانی ماهیچه های سر و صورت و گردن و ایجاد تنش و گرفتگی عضلات سر و صورت و گردن شده و از این رو نیز می تواند که باعث بیشتر شدن سردرد های تنشی یا میگرن شود.

تحقیقات نشان داده اند که رابطه مستقیم بین میزان الودگی در هوا و شدت و فرکانس سردرد وجود دارد. مواد موجب آلودگی شامل دود سیگار، مونوکسید کربن، سرب، پروپان، گاز های طبیعی مثل NO2 و SO2 و ذرات معلق است.

بر همین اساس درباره رابطه سردرد و آلودگی هوا مطالعه ای در ایالت سنتیاگو آمریکا شهر Chile انجام شد که با توجه به این که این شهر در بین کوه ها قرار گرفته و فاکتور های مختلف آلوده کننده هوا شامل ازون (Ozone)، مونوکسید کربن، ذرات معلق موجود در هوا، دود حاصل از سوختن سوخت های فسیلی مثل بنزین و گازویئل باعث تشدید و ایجاد تمام انواع سردرد می شوند که از این بین میگرن بیشترین تاثیر را می پذیرد. ازون از بین مواد آلوده کننده هوا بیشترین تاثیر را روی شدت سردرد دارد.

در زمان آلودگی هوا علاوه بر اینکه میزان اکسیژن در محیط کاهش می‌یابد خستگی فیزیکی نیز سبب تشدید حملات میگرنی می‌شود لذا توصیه می‌کنیم بیماران حتی‌المقدور از قرار گرفتن در محیط‌های آلوده به شدت خود داری کنند. با توجه به خطراتی که استنشاق هوای الوده برای بیشتر افراد دارد از این رو به تمام افراد توصیه می‌شود از تردد های غیر ضروری در سطح شهر خود داری کنند و یا در صورت تردد از ماسک های فیلتر دار استفاده نمایند.

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


مهم ترین نکات در مورد رابطه سیگار و سردرد
چهار شنبه 1 اسفند 1397 ساعت 12:28 | بازدید : 92 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

مهم ترین نکات در مورد رابطه سیگار و سردرد

مهم ترین نکات در مورد رابطه سیگار و سردرد : یکی از مهم ترین ترکیب موثر سیگار، نیکوتین است که عامل اصلی اعتیاد جسمانی به دخانیات است. نیکوتین سبب ترشح فوری آدرنالین می‌شود. نیکوتین در واقع یک محرک سیستم عصبی مرکزی است.بسیاری از افرادی که دچار سر درد هستند بر این باورند که با مصرف نیکوتین و دریافت آن سر درد شان آرام می شود و در بیشتر مواقع هم شاید در اثر استعمال سیگار و حتی استنشاق دود سیگار در محیط نیز دچار سردرد شدیدی می شوند و یا اینکه سردرد شان تشدید می شود. جالب است بدانید که به باور برخی از متخصصان استعمال و قرار گرفتن در معرض دود انواع مواد دخانی مانند سیگار، سیگار برگ و قلیان موجب بروز و تشدید علائم سردرد در افراد به خصوص افرادی که زمینه ابتلا به میگرن را دارند، می‌شود.

رابطه سیگار و سردرد

ممکن است که این سوال پیش بیاید که آیا این یک فرضیه است و یا از نظر علمی ارتباط واضحی بین سیگار و سردرد وجود دارد؟

با توجه به اهمیت موضوع باید بگوییم که خوشبختانه در این باره مطالعات متعددی در مورد ارتباط سیگار و سردرد در بهترین کلینیک های تخصصی مغز و اعصاب و توسط بهترین متخصص ها صورت گرفته است. و نتیجه این تحقیق و بررسی ها نیز نشان داده است که نیکوتین موجود در سیگار که یک ماده وازواکتیو است می تواند باعث تغییر سایز عروق خونی مغز (انقباض رگ) شده و باعث شروع سردرد میگرنی شود و در بیشتر موارد نیز سر درد ناشی از استنشاق دود سیگار چه به طور مستقیم توسط فرد سیگاری و چه به طور غیر مستقیم توسط اطرافیان و از طریق تحریک مخاط گلو و بینی منجر به سردرد شود.

 

سردرد خوشه ای و نیکوتین

در میان سردرد ها سردرد خوشه‌ای نوعی از سردرد ها است که علائم آن با استعمال سیگار، قلیان و مشروبات الکی تشدید می ‌شود به همین دلیل این بیماری در مردان شایع‌ تر از زنان است.

افراد سیگاری که دچار سر درد های میگرنی می شوند

با توجه به این که در بیشتر موارد افرادی که دارای سر درد میگرنی هستند بعد از استعمال دخانیات بیشتر دچار حملات سردرد می شوند، اما درباره ازتباط مصرف دخانیات و سر درد میگرنی هنوز چیزی اثبات نشده است اما همچنان توصیه جدی به ترک سیگار جهت کاهش ریسک سکته های مغزی و قلبی و حوادث عروقی مغز، انواع سرطان علی الخصوص کانسر ریه می شود. از این رو و با توجه به خطرات حاصله از مصرف سیگار به تمام افراد به خصوص افرادی که زمینه ابتلا به سردرد را دارند توصیه می ‌شود تا از استعمال یا قرار گرفتن در معرض درد ناشی از مواد دخانی به شدت خودداری نمایند.

برچسب ها: , , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


بیماری شقاق
چهار شنبه 1 اسفند 1397 ساعت 12:23 | بازدید : 96 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

بیماری شقاق

آشنایی با بیماری شقاق یا فیشر مقعدی و دلایل شقاق یا فیشر مقعد : بدون شک تا به حال برای شما نیز پیش آمده است که لبتان ترک خورده باشد در صورتی که مرتبه آخری را که این مشکل برایتان پیش آمده است را به خاطر بیاورید متوجه خواهید شد که این ترک در فصل سرما روی داده است و در صورتی که عمیق به موضوع دقت کنید متوجه خواهید شد که ابتدا پوست لب خشک و سپس شروع به ترک برداشتن کرده است.و چناچه نسبت به ترک های لب خود بی توجه بودید ،خشکی آن شدت پیدا کرده و باعث وسیع و عمیق شدن ترک و در نتیجه خونریزی آن می گشت.و این موضوع یک نمونه ساده از بیماری شقاق می باشد که می تواند چندین بار برای یک فرد اتفاق افتاده باشد.

شقاق

مراجعه به دکتر متخصص گوارش : متخصص گوارش

باید بگوییم که بیماری شقاق یک بیماری شایع می باشد ،شقاق در حقیقت یک ترک خوردگی باریک با طول و عمق مشخص می باشد که در پوست یا یک دیواره ی یا غشای مخاطی به وجود می آید.و در صورتی که زود اقدام به پیگیری آن گردد ،به آسانی می توان آن را درمان نمود.با توجه به ناحیه ای که دچار شکاف یا ترک شده است ،انواع شقاق در بدن به وجود آمده و نام گذاری می گردد.دو شقاق مشترکی که در بدن انسان ها بیشتر ایجاد می گردند شقاق پا و شقاق مقعد می باشند.

در حقیقت شقاق تنها یک ترک یا پارگی دیواره ی پوششی داخلی بدن یا سطوح خارج پوست می باشد که ربطی به برش ندارد و ما نیز نباید آن را با برش اشتباه بگیریم.نام علمی بیماری شقاق ،فیشر می باشد.در این بماری کشش دیواره منجر به از هم گسیختگی آن می گردد که اگر به موقع درمان نشود به زخم های بزرگ تبدیل خواهد شد که در این شرایط امکان دارد که بتواند عضلات زیرین خود را درگیر نماید.

و در صورتی که این ترک در دیواره ی کانال مقعد (لوله کوتاه میان دو دریچه ی ابتدایی و انتهایی مقعد که چهار سانتی متر انتهایی لوله ی گوارشی یعنی راست روده را شامل می شود) روی دهد به آن شقاق یا فیشر مقعد گفته می شود.باید بگوییم که این بیماری یک بیماری شایع می باشد که در بیشتر موارد آن را با بواسیر اشتباه می گیرند.

این بیماری به شکل یک قطره اشک خطی دردناک و یا با به وجود آوردن یک شکاف در بافت پوششی نرم و مرطوب (مخاط) قسمت انتهایی کانال مقعد بروز پیدا می کند که در مدت زمان کم فقط سطح پوششی دیواره های داخلی مقعد و در بلند مدت به شکل عمیق تری و همه ضخامت مخاط مقعد را به خود دچار می کند .این بیماری در میان زنان و مردان از میزان شیوع یکسانی برخوردار می باشد.ولی در زنان بعد از زایمان و همین طور در کسانی که دچار بیماری کرون هستند ،احتمال ابتلای به فیشر بیشتر می باشد.بیماری فیشر معمولاً در میان افراد جوان و میان سال به چشم می خورد و به تدریج با افزایش سن احتمال ابتلای به این بیماری کاهش پیدا می کند.ما شاهد بروز این بیماری در کودکان کمتر از یک سال نیز بوده ایم.

در ۵۰% موارد موارد فرد می تواند با خود مراقبتی و اصلاح عادات غذایی و همین طوری پیشگیری از یبوست ،این بیماری را در خود بهبود ببخشد.ولی باز هم در صورتی که به محل آسیب دیده ،مجددا فشار وارد شود این امکان وجود دارد که بیماری فیشر مقعدی در فرد عود کند.در حال حاضر محققان زیادی به دنبال کشف یک دارویی می باشند تا آن را جایگزین جراحی فیشر مقعدی کنند.در صورتی که درمان این بیماری به وسیله طب سنتی با شکست مواجه شود و جواب ندهد بنابراین در این صورت باید جراحی شود.

بیماری شقاق یا فیشر به چه دلایلی بروز می کند؟

باید بگوییم که در صورتی که در هنگام اجابت مزاج ،به پوشش داخلی دیواره مقعد ،ضربه یا فشار وارد شود و یا به دلیل کشش کانال مقعد دچار ترک یا شکاف شود ؛به این عارضه بیماری شقاق یا فیشر می گویند.درست است که هنوز دلیل اصلی بروز این بیماری ناشناخته می باشد ولی بیشتر محققان اظهار می کنند که دلیل شروع بیماری همین ضربه سخت به دیواره کانال مقعد می باشد.در برخی از موارد ضربه به خاطر حرکت مدفوع خشک و سفت یا خیلی شل ،امکان دارد که به دیواره ی مخاطی مقعد آسیب وارد کند.و کسانی که دارای عضلات دریچه ای ناحیه ی مقعد تنگ تری می باشند ،بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلای به این بیماری می باشند.از نادرترین علل شقاق مقعد می توان به بیماری التهابی روده ،عفونت مقعد و تومور اشاره داشت.

متاسفانه افرادی که دارای رژیم های غذایی نادرست می باشند و به اندازه کافی از مواد غذایی پرفیبر مانند میوه ها و سبزیجات استفاده نمی کنند ،احتمال بیشتری وجود دارد که دچار بیماری شقاق مقعدی شوند.از سوی دیگر در صورتی که فرد به هر دلیلی ،جراحی مقعدی انجام دهد فاین عامل فرد را دچار تنگی مقعدی کرده و در نهایت در معرض آسیب ناشی از ضربه ی مدفوع سفت و سخت قرار خواهد داد و این خود می تواند روند ایجاد یک بیماری فیشر در فرد باشد.

و افرادی که قبلاً دچار اختلالات دریچه ی مقعد بودند ،امکان بیشتری وجود دارد که دچار آسیب شکاف و ترک مقعدی طی ضربه به آن شوند.بر اساس تحقیقاتی که صورت گرفته است مشخص شده است که افرادی که مبتلا به بیماری شقاق مقعد می باشند ،حداقل دچار یک بیماری زمینه ای دریچه ی مقعدی می باشند.یکی از اختلالات رایج زمینه ای ناحیه مقعد ،بزرگ شدن غیر طبیعی عضلات دریچه ای مقعد می باشد که سبب به وجود آمدن فشار در کانال حتی در هنگام استراحت عضلات می گردد.در حقیقت باید بگوییم که کسانی که دچار بیماری فیشر هستند،همیشه دارای این اختلال فشار مضاعف ،حتی در حالت استراحت عضله نیز می باشند.در قسمت خط وسط دیواره ی پشتی کانال مقعد ،به خاطر ضعف و حساسیتی که این قسمت برخوردار است ،احتمال ایجاد فیشر مقعدی بیشتر می باشد.

این امکان دارد که این پرسش در ذهن بیشتر افراد شکل بگیرد که از آنجایی که بدن ما انسان ها این توانایی را دارد که بتواند زخم های کوچک را خود به خودی بهبود ببخشد ولی در بیشتر موارد نمی تواند ترک کوچک وجود در مخاط مقعد را رفع نموده و این بیماری مدت زمان زیادی وقت می برد؟در پاسخ به این پرسش باید بگوییم که عوامل درونی متعددی درون محیط مقعد وجود دارند که از بهبود خود به خود ترک ،جلوگیری می کنند از جمله ی این عوامل می توان به عبور مدفوع اشاره داشت که با فر بار اجابت مزاج سبب سایش و تحریک شقاق می شودو عامل دیگر انقباض در عضلات دریچه ی مقعد می باشد که مانع خون رسانی مناسب به محل فیشر شده و در نهایت احتمال گردش خون در بافت های آسیب دیده آن و اطرافش را کاهش داده و مانع بهبودی بیماری می شود .

بنابراین بیماری فیشر دارای دلایل مختلفی می باشد که در زیر به تعدادی از این دلایل اشاره شده است:

  • داشتن رابطه ی جنسی مقعدی
  • کسانی که دارای عضلات دریچه ی مقعد بیش از اندازه تنگ می باشند.
  • حاملگی
  • داشتن اسهال های طولانی مدت
  • وارد شدن آسیب به مقعد در زمان زایمان
  • خاراندن مقعد( به عنوان یک حرکت پاسخی خارش ناشی از انگل روده ای مانند کرمک )
  • ابتلای فرد به بیماری کرون
  • داشتن بیماری التهابی روده و بیماری مقاربتی
  • داشتن سرطان راست روده
  • دچار بودن به یبوست های مزمن
  • تمیز کردن مقعد به شکل خشن و با دستمال های زبر
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نویسندگان
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد
چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان مطالب ناب از سراسر وب و آدرس drdr.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 268
:: کل نظرات : 0

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 0

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 4
:: باردید دیروز : 1
:: بازدید هفته : 5
:: بازدید ماه : 381
:: بازدید سال : 1944
:: بازدید کلی : 28465