می خواهیم بهترین مطالب پزشکی را در این وبلاگ منتشر کنیم امید واریم بهترین بهره را از وب سایت ببرید.
سوالات متداول بیماری بواسیر یا هموروئید و پاسخگویی متخصص گوارش
یک شنبه 12 اسفند 1397 ساعت 13:39 | بازدید : 70 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

سوالات متداول بیماری بواسیر یا هموروئید و پاسخگویی متخصص گوارش

سوالات متداول بیماری بواسیر یا هموروئید و پاسخگویی متخصص گوارش , پرسش و پاسخ هایی در مورد بیماری بواسیر یا هموروئید در زیر به برخی از سوالات پیرامون بیماری بواسیر می پردازیم امیدواریم که بهترین استفاده را کرده باشید :

در چه شرایطی باید برای درمان بیماری بواسیر یا همورئید حتما ً به پزشک مراجعه شود؟

  1. در صورتی که فرد در هنگام اجابت مزاج درد شدیدی را در ناحیه مقعد خود داشته باشد.
  2. چناچه فرد بعد از دفع مدفوع خونریزی داشته باشد.
  3. اگر برجستگی سفت در پیرامون و یا داخل مقعد ایجاد شده باشد.

سوالات متداول بواسیر

نشستن و ایستادن های طولانی مدت می تواند سبب ابتلای فرد به بیماری بواسیر یا هموروئید شود؟

جواج این سوال مثبت می باشد ،از آنجایی که ایستادن و نشستن های طولانی مدت موجب وارد شدن فشار به عروق کانال مقعد می شود ،واین مسئله حتی می تواند سبب تشدید بیماری بواسیر یا هموروئید در افراد مبتلا گردد .لذا توصیه ما به همه افرادی که به اقتضای شغل خود مجبور به ایستادن ویا نشستن های طولانی مدت می باشند ،این است که سعی کنند هر چند وقت یک بار و در فواصل زمانی معین حالت فیزیکی بدن خود را تغییر دهند تا مانع از وارد شدن فشار زیاد به یک بخش از بدن خود شوند.

بواسیر یا هموروئید دارای چه رابطه ای با درد در هنگام اجابت مزاج می باشد؟

فردی سوال کرده است که یک مدت است که در زمان اجابت مزاج دارای درد شیدی در ناحیه مقعد خود می باشم ،به طوری که زمانی که دست به مخرجم می زنم کمی تورم و بیرون زدگی را احساس می کنم و زمانی که به این ناحیه دست می زنم شدت درد افزایش می یابد من دچار چه بیماری می باشم؟

جواب پزشک :

همه ی این علائم نشان از آن دارد که شما دچار بیماری هموروئید یا بواسیر می باشید.لذا باید در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید تا اقدامات درمانی مورد نیاز بر روی شما انجام شود.

باید بگوییم که این بیماری با نشانه هایی مانند ایجاد احساس درد ،ورم و خونریزی همراه است ،و در ضمن در در مراحل ابتدایی ابتلا به بیماری می توان با روش های طبی مثل مصرف غذاهای فیبر دار ،استفاده کافی از مایعات ،داشتن تحرک لازم ،استفاده از نان سبوس دارو و میوه جات و سبزیجات و همین طور استفاده از وان آب گرم و یا پماد های ضد بواسیر یا همورید ،به درمان بیماری پرداخت و درصورتی هم که بیماری پیشرفت بیشتری داشته باشد ،اغلب پزشکان عمل جراحی را برای بیار توصیه می کنند.

اسهال و نفخ شکمی دارای چه تاثیراتی برروی بیماری بواسیر می باشند؟

بیمار :

حدود چند سال می باشد که من دچار بیماری بواسیر می باشم و چون بیماری من پیشرفت زیادی داشت ،عمل جراحی نیز انجام دادم ولی باز جدیدا ً در زمان دفع مدفوع دچار خون ریزی شدیدی می شوم و دارای اسهال و نفخ شکمی نیز هستم.می خواستم بدان که این علائم مربوط به بیماری بواسیر من است ویا من دچار بیماری دیگری می باشم؟

پاسخ پزشک:

ما به شما توصیه می کنیم که برای بررسی های دقیق تر نشانه ها به یک پزشک راجعه نمایید،در ضمن ما علانم بیماری بواسیر را در زیر برای شما یادآور می شویم:
این بیماری دارای نشانه هایی مانند ایجاد احساس درد ،خونریزی ویا التهاب است و در ضمن وجود اسهال و یبوست می تواند بیماری هموروئید را تشدید نماید.

در روند درمان بواسیر یا هموروئید ،آیا بستن باند لاستیکی می تواند وثر باشد؟

جواب این سوال مثبت می باشد ،باید بگوییم که بستن باند لاستیکی در درمان بیماری بواسیر یا هموروئید با خونریزی مقاوم درجه ۱و۲ و حتی در برخی موارد درجه ۳ نیز دارای تاثیر زیادی می باشد .در این روش درمانی در هر جلسه یک یا دو قسمت از ناحیه را به وسیله کش لاستیکی می بندند تا این کش از رسیدن خون به هموروئید جلوگیری کرده و در نتیجه با گذشت ۱۰ روز هموروئید سیاه وخشک شده و به صورت طبیعی می افتد.ولی در اینجا باید این نکته را یادآور شویم که به کار بردن کش لاستیکی امکان دارد موجب درد شدید و یا احتباس ادراری در فرد گردد ،و در ضمن ممکن است که فرد برای یک هفته تا ده روز خون ریزی داشته باشد ولی این خون ریزی کم کم کاهش یافته و سپس پس از مدتی قطع خواهد شد.

آیا استراحت مطلق برای افراد مبتلا به هموروئید سودمند است یا نه؟

همان گونه که قبلاً هم اشاره کردیم ؛ کم تحرکی در بیارانی که دچار بیماری هموروئید می باشند ،می تواند سبب تشدید بیماری آنان گردد زیرا فعالیت و تحرک زیاد دارای نقش بسزایی در روند بهبود عمکرد روده ها می باشد.ولی باید بیمار به نکته هم توجه داشته باشد که انجام فعالیت های سنگین ورزشی ویا بلند نمودن وسایل سنگین می تواند دارای تاثیر منفی روی بیماری آن ها باشد ،لذا افراد مبتلا به بواسیر باید از انجام این گونه بیماری ها خودداری کنند و از سوی دیگر هم باید از نشستن و و یا ایستادن به مدت زیاد اجتناب کند.

آیا برای درمان بیماری بواسیر یک درمان قطعی وجود دارد یا نه؟

باید بگوییم آری درمان های طبی و یا عمل جراحی می تواند یک درمان قطعی برای بیماری هموروئید به شمار آیند.و انجام درمان های طبی در اولیت اولیه ،برای درمان این بیماری قرار دارد زیرا این روش درمانی دارای عوارض کمتری برای بیمار می باشد.

تجربه نشان داده است که در صورتی که در مورد بیماری درجه ۱ و ۲ هموروئید درمان های طبی انجام شود می توان نتایج رضایت بخش را به دست آورد . ولی در شرایطی که با روش های گفته شده نتوان به نتیجه مطلوبی دست پیدا کرد ،می توان از جراحی برای درمان این بیماری بهره برد. و خوشبختانه انجام جراحی با استفاده از لیزر نیز می تواند نتایج مطلوبی را در پی داشته باشد.

آیا در بیماران مبتلا به بیماری هموروئید ،اسهال می تواند زمینه ساز خونریزی گردد؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم آری ،هان گونه که ایجاد یبوست در فرد مبتلا می تواند به جدار بواسیر یا هموروئید آسیب وارد کند و در پی آن سبب خون ریزی شود ،اسهال هم می تواند دارای تاثیر زیادی در خونریزی باشد لذا برای این که فرد از دوره بهبود کوتاهی برخوردار شود وهمین طور برای پیشگیری از خونریزی ،بهتر می باشد که اسهال در فرد کنترل گردد تا فرد در این دوران درد و خون ریزی کمتری را داشته باشد.

سن و جنس افرادی که دچار بیماری هموروئید می شوند:

افراد در چه رده های سنی بیشتر دچار بیماری هموروئید می شوند و میزان شیوع این بیماری در میان کدام جنس بیشتر است؟

شاید همان طوری که شما هم در اطرافیان خود مشاهده کرده باشید ،بدانید که این بیماری ،یک بیماری بسیار شایع می باشد که هر کسی ممکن است در طول زندگی خود به آن مبتلا شود و در ضمن شیوع این بیماری در میان مردان وزنان تقریباً به یک میزان می باشد و افراد یک جامعه با هر رده سنی امکان دارد دچار هوروئید شوند.

درضمن لازم است اشاره داشته باشیم که یک فردی ممکن است که مدت ها دچار بیماری بواسیر باشد ولی تنها زمانی به وجود ان پی ببرد که دچار خون ریزی مقعدی گردد. بر طبق تحقیقاتی که صورت گرفته ،ثابت شده است که به طور میانگین بیشتر افراد در سن ۵۰ سالگی دچار بواسیر می باشند.

آیا فردی که در زمان دفع مدفوع دچار خونریزی می شود ،مبتلا به بیماری بواسیر است؟

در حالت کلی می توان گفت که اگر خون قرمز روشن به صورت رگه هایی در مدفوع فرد مشاهده شود ویا اینکه پس از اجابت مزاج به مقدار جزئی و کوتاه مدت خون چکه کند ،این ها می توانند علائم بیماری بواسیر یا هموروئید باشند .ولی برای اینکه دلیل خون ریزی به طور دقیق مشخص شود و همین طور برای اطینان خاطر بهتر است که پزشک فرد را مورد معاینه قرار دهد.

کم خون شدن افراد بر اثر بیماری بواسیر یا هموروئید

آیا کم خونی در افراد می تواند بر اثر بیماری هموروئید ایجاد شده باشد؟

پاسخ این سوال نیز مثبت می باشد ،همان طور که قبلا ً هم اشاره داشته ایم ،شایع ترین نشانه بیماری بواسیر یا هموروئید خون ریزی از مقعد بیمار می باشد ،بنابراین در صورتی که فرد دارای خون ریزی شدیدی باشد و این خون ریزی نیز مدت زمان زیادی طول بکشد ،ممکن است که سبب کم خونی فرد گردد.

در اینجا لازم است که یاد آور شویم که اگر بیمار از تغذیه مناسبی هم برخوردار نباشد ، با فقر شدید آهن مواجه شده و دچار رنگ پریدگی و زردی رنگ می شود.

ارتباط مشاهده خون در مدفوع با بواسیر یا هموروئید

فردی سوال کرده است که در زمان دفع مدفوع ،بر روی مدفوع خود خون مشاهده کردم که این کار دوباره تکرار نشد و در گذشته نیز چنین موردی را مشاهده نکرده بودم ،حال باید چه کاری انجام دهم و چه اقداماتی داشته باشم؟

در حقیقت باید برای تشخیص اینکه این فرد دچار چه بیماری می باشد ،ابتدا به وسیله یک پزشک مورد معاینه وبررسی دقیق قرار گیرد ولی با توجه به نشانه های گفته شده امکان دارد که این فرد مبتلا به بیماری بواسیر باشد بنابراین بهتر است این فرد مواظب تغذیه خود باشد تا دچار یبوست نگردد و همین طور بهتر می باشد که مایعات زیادی مصرف کند واز غذاهای فیبردار استفاده کند و سعی کند که پیاده روی داشته باشد و در ضمن در زمان دفع مدفوع فشار زیادی را به خود وارد نکند.بشتر از غلات سبوس دار استفاده کند و از نشستن و ایستادن های طولانی مدت اجتناب کند.

بواسیر یا هموروئید ترومبوزه چه نوع بیماری می باشد و به چه نوحی ایجاد می گردد؟

در تعریف هموروئید ترومبوزه باید بگوییم که در سیاهرگ های گشاد شده بواسیر خون لخته شده و موجب ایجاد هموروئید ترومبوزه می گردد.در این مورد باید توجه داشت که این توده به شکل ناگهانی ایجاد شده و به شکلی سفت و سیاه رنگ ظاهر خواهد شد.

از علایم بارز این بیماری ایجاد حس درد شدید در قسمت مقعد بیمار ،و یا ظاهر شدن توده ای قابل لمس در ناحیه مقعد می باشد .در واقق به بواسیر یا هموروئیدی ،هموروئید ترومبوزه گفته می شود که فراد بیمار دارای درد غیر قابل تحملی می باشد و یک توده سیاهرنگ در مقعد خود دارد که بسیار هم سفت است.

بیماری هموریئد یا بواسیر دارای چه انواعی می باشد و این انواع بواسیر چه فرقی باهم دارند ؟و فرق روش های درمانی آن ها چیست؟

گفتنی است آری این بیماری دارای دو نوع داخلی و خارجی می باشد که نوع داخلی آن متشکل از بواسیر درجه ۱و۲ وما می توانیم برای درمان این نوع از بواسیر از دارو و پماد استفاده کرده و همین طور برخی از نکات را رعایت نماییم تا به یک نتیجه رضایت بخش دست پیدا کنیم . ولی یک نوع دیگر آن که خارجی می باشد ،در این نوع یک توده ای در ناحیه مقعد بیمار به وجود می آید که با روش های گفته شده در بالا نمی توان آن را درمان نمود و تنها راه درمان آن استفاده از جراحی می باشد و در میان انئع جراحی بواسیر نیز ،جراحی با استفاده از لیزر هم مقرون به صرف بوده و هم دارای عوارض کمتری می باشد.

انواع بواسیر

درمان بواسیر با استفاده از لیزر چه تفاوتی با دیگر روش های درمان این بیماری دارد؟

اغلب پزشکان این روش درمانی را به صورت سرپایی انجام می دهند و دارای درد و ناراحتی کمتری در مقایسه با دیگر روش های جراحی می باشد و در استفاده از لیزر برای جراحی بواسیر ،آسیب کمتری به بافت ها وارد می شود و بیمار می تواند بعد از عمل فعالیت های روزانه خود را از سر بگیرد.یکی از پر اهمیت ترین مزیت های جراحی با لیزر ،عوارض کمتر آن در مقایسه با سایر روش ها است .در ضمن این روش درمان دارای دوره نقاهت کوتاه تری می باشد.

بیمار چه آزمایش هایی را باید قبل از جراحی هموروئید خود انجام دهد؟

در این مورد باید بگوییم که اگر بیمار مورد نظر دارای سنی کمتر از ۴۰ سال باشد ،و به بیماری خاصی هم مبتلا نباشد ،پزشک سعی می کند که وضعیت او را تنها از لحاظ کم خونی ،قند خون و اوره مورد بررسی قرار دهد و این کار را هم به این صورت انجام می دهند که پیش از صبحانه خوردن بیمار از او دو سی سی خون می گیرند.ولی چناچه سن بیمار بیشتر از ۴۰ سال باشد و درضمن دچار بیماری خاصی هم نباشد به غیر از آزمایش های ذکر شده در فوق ،پزشک سعی می کند نوار قلب EKG و عکس قفسه سینه نیز از بیمار بگیرد تا در صورتی که به بیماری قلبی دچار است ،این بیماری هم پیش از عمل مورد بررسی قرار بگیرد و اگر مشکلی نبود پزشک اقدام به جراحی کند.

اسهال چه تاثیری در به وجود آمدن بیماری بواسیر دارد؟

همان گونه که قبلاً هم در این مورد توضیح دادیم اسهال نیز می تواند هانند یبوست در به وجو آمدن این بیماری دخیل باشد زیرا اسهال به دیواره کانال آنال و سیاه رگ های مقعد ؛آسیب وارد کرده به گونه ای که این قسمت از بدن را دچار خون ریزی می کند و زمینه ساز بیماری بواسیر یا هموروئید می شود .لذا بهتر می باشد که جهت بهبود سریع بیماری بواسیر نخست اسهال وی تحت کنترل قرار گرفته و درمان شود و سپس اقدام به درمان بواسیر وی شود.

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


علل خونریزی از مقعد
یک شنبه 12 اسفند 1397 ساعت 13:36 | بازدید : 66 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

علل خونریزی از مقعد

علل خونریزی از مقعد , خون ریزی های مقعدی دارای چه عللی می باشد : در واقع باید بگوییم که یکی از نشانه های بارز بیماریهای نشیمنگاه ،خون ریزی مقعدی می باشد. باید بگوییم که در درون مقعد مجاموعه ای از رگ های خونی قرار گرفته است که این رگ های خونی همانند یک بالشتک محکم از خروج دائمی مدفوع ،گاز و ترشحات مخاطی راست روده جلوگیری به عمل می آورند ،ولی در صورتی که یکی از این رگ ها دچار تورم شود و یا از جای اصلی خود در راست روده خارج گردد ،ممکن است که فرد به یکی از بیماری های ناحیه مقعد دچار شده و خون ریزی مقعدی روی دهد.

علل خونریزی از مقعد

بر اساس یک سری بررسی های صورت گرفته ،مشخص شده است که خون ریزی زمانی رخ می دهد که در هنگام اجابت مزاج فشار وارد شود،یا یبوست و یا اسهال مزمن نیز می توانند عامل خونریزی مقعدی باشندولذا باید وجود خون در مدفوع را جدی گرفت و برای بررسی علل ان باید یک دکتر فرد را معاینه کند.

خون ریزی مقعدی به چه دلایلی روی می دهد؟

باید بگوییم که عوامل متعددی در بروز خون ریزی مقعدی دخالت دارند که در زیر به تعدادی از این عوامل اشاره شده است:

  • کولیت ناشی از کم خونی (التهاب روده بزگ به دلیل کاهش جریان خون )
  • در هم رفتگی روده (وارد شدن بخش از روده در قسمت دیگر آن )
  • دیورتیکولوز (برآمدگی کوچکی که روی دیواره ی روده ها ایجاد می شود)
  • آنژیودیسپلازی (ناهنجاری رگ های خونی نزدیک روده ها)
  • ایجاد شکاف مقعد (پارگی پوست مقعد)
  • سرطان مقعد
  • کولیت اولسراتیو (کولیت زخمی )
  • وجود سندرم زخم مقعدی منفرد (به وجود آمدن زخم بر روی دیواره مقعد )
  • پرولاپس مقعد (بیرون زدن مقعد از جای اصلی خود )
  • پرتو درمانی (رادیوتراپی یا اشعه درمانی )
  • کولیت کاذب (التهاب روده بزرگ به واسطه عفونت )
  • التهاب مقعد
  • دچار بودن فرد به بواسیر
  • مسمومیت غذایی
  • اسهال
  • بیماری کرون
  • یبوست
  • پولیپ روده
  • سرطان روده

بر اساس بررسی های انجام گرفته در این زمینه ثابت شده است که ،هموروئید یا بواسیر یکی از شایع ترین دلایل خون ریزی مقعدی می باشد ،زیرا در صورت بروز این بیماری رگ های خونی برجسته می گردند ،در صورتی که فرد دچار بیماری بواسیر یا هموروئید باشد ،اغلب بعد از اجابت مزاج ،خون دفع می گردد در این حالت خون به صورت جدا از مدفوع می باشد و زیاد با آن مخلوط نشده است.در حقیقت باید بگوییم که حدود ۹۹% خون ریزی های مقعد به دلیل بواسیر می باشد.

یکی دیگر از بیماری های شایع مقعدی که دارای علامتی مشابه ،یعنی دفع خون از مدفوع را دارد ،فیشر یا شقاق های مقعدی می باشد که به خاطر پارگی ریز پیرامون مقعد بروز می کنند .دلیل بروز ایم بیماری یبوست های طولانی وبه دنبال آن فشار پی در پی جهت اجابت مزاج است.

ولی در مواردی که در خون ریزی مدفوعی ،خون و مدفوع کاملا ً باهم مخلوط شده باشند ،شایع ترین دلیل آن می تواند ،اسهال خونی عفونی به شمار رود ولی باید بگوییم که دو بیماری مهم دیگر یعنی کولیت زخمی و سرطان روده بزرگ را می توان از دلایل خون ریزی طولانی مدت مدفوعی برشمرد.

یکی دیگر از بیماری های شایعی که سبب خون ریزی های مدفوعی می گردد وجود میکروب ها و انگل ها می باشد ،اسهال های خونی که به خاطر این عوامل به وجود می آیند اغلب دارای سیر حادی می باشند ،یعنی در طول چند روز به وجود می آیند و بیمار را دچار اسهال شدید می کنند که همراه با دفع خون می باشد اسهال های خونی را خوشبختانه می توان با استفاده از آنتی بیوتیک ها فبه راحتی درمان نمود.

در مورد کولیت زخمی هم باید بگوییم که این بیماری ،یک بیماری خود ایمنی به شمار می آید که در آن مخاط روده بزرگ با هجوم سلول های دفاعی زخم شده و بیمارمبتلا به درد شکم ،اسهال و خون ریزی می کند.این بیماری دارای سیر مزمنی می باشد و تا سال ها فرد به دلیل وجود این بیماری باید دارو مصرف کند و دچار مشکل می شود.

چون سرطان روده دارای شیوع بیشتری می باشد ولی خوشبختانه قابل درمان است ؛لذا در هر گونه خونریزی مدفوعی باید از بیمار کولونوسکوپی به عمل بیاید تا پزشک اطمینان حاصل کند که روده بیمار سالم می باشد.

و باید بگوییم که در طی سال های اخیر پون پزشکان زیادی در رشته فوق تخصص گوارش تحصیل نموده اند لذا انجام کولونوسکوپی کامل میسر گریده است. در اینجا لازم است که اشاره کنیم که در صورتی که بیماری سرطان کولون رود تشخیص داده شود می توان با جراحی آن را کاملا درمان نموده و باعث بهبود بیمار و عمر طولانی وی شد.و تنها راهی که می توان این بیماری را زود تشخیص داد ،انجام کولونوسکپی می باشد که توسط یک پزشک حاذق انجام می شود.

سرطان روده دارای سه علامت ، درد شکم ،تغییر اجابت مزاج و خونریزی مدفوعی می باشد ولی باید این نکته را فراموش نکرد که امکان دارد یک بیمار تنها دارای درد شکم باشد و دیگر علامت ها را نداشته باشد ،در افراد مسن باید همیشه به کاهش وزن توجه زیادی شود. باید بگوییم که خون ریزی مقعدی در اغلب موارد به شکل خون موجود در مدفوع ،بر روی دستمال توالت و یا کاسه توالت دیده می شود .خون که در خون ریزی مقعدی دیده می شود دارای رنگی از قرمز روشن تا قهوه ای تیره می باشد.

دقت شود در صورتی که ،خون دارای رنگ روشنی است و بلافاصله پس از دفع مدفوع بروز می کند و در ضمن فرد دارای سابقه ابتلا به بواسیر در گذشته است ،با روش های مختلف می توان این مسئله را کنترل نمود.ولی در صورتی که به سادگی نتوان این خونریزی را کنترل نود ،باید سریع به پزشک مراجعه نمود تا او پس از انجام معاینه و بررسهای مورد نیاز دلیل بروز این خون را تشخیص دهد.

چه زمانی باید به پزشک متخصص مراجعه شود؟

فرد بیمار باید در سه مرحله برای درمان به دکتر مراجعه داشته باشد.

۱ ) در صورتی که خون ریزی مقعد همراه با هر یک از علامت های زیر باشد باید فورا و به صورت اورژانسی به پزشک مراجعه شود.

  • تاری دید
  • سرگیجه و چرخیدن سر بعد از ایستادن
  • کاهش پیدا کردن ادرار
  • سردی ،رطوبت و رنگ پریدگی پوست
  • داشتن حالت تهوع
  • گیجی
  • غش کردن
  • داشتن تنفس تند و سطحی

۲ ) در صورتی که خون ریزی مقعد دارای خصوصیات زیر باشد بهتر می باشد که بیمار در اولین فرصت مورد معاینه پزشک قرار بگیرد.

  • خون ریزی مدام یا شدید
  • خون ریزی همراه با درد یا انقباضات شدید شکمی باشد
  • همراه با درد مقعد باشد

۳ ) در صورتی که خون ریزی مقعد از یکی دو روز بیشتر شود و برای فرد آزار دهنده باشد باید توسط پزشک بررسی و معاینه شود.

در اینجا لازم است که این نکته را یادآور شویم که خون ریزی مقعدی در افرادی که دارای سن تر از چهل سال می باشند ،دلیل خون ریزی مقعدی آن ها عواملی مانند دفع مدفوع سفت ،شکاف مقعد ،و یا عواملی مانند این ها می باشد که می تواند با استفاده از پماد آنتی هموروئید این مشکل را به راحتی برطرف نمود.

نحوه درمان خون ریزی مقعد در منزل

باید بگوییم چنانچه دلیل بروز خون ریزی که دلیل آن عواملی مانند بیماری هموروئید است ،می توان به راحتی در منزل با رعایت نکات زیر آن را درمان نمود ولی در صورتی که میزان خون ریزی زیاد باشد و یا اینکه نتوان به آسانی آن را قطع کرد ،باید در این صورت به پزشک مراجعه شود واین نوع از درمان نه تنها نمی تواند دارای نتیجه مطلوبی باشد ،بلکه امکان دارد موجب بدتر شدن وضعیت بیمار گردد.

  • استفاده نمودن از دستمال توالت : سعی کنید که از دستمال توالت نرم دولایه استفاده نمایید ،در صورت لزوم می توانید آن را با خود به سر کار نیز ببرید ،همیشه سعی کنید از دستمال توالت نرم برای خشک کردن خود استفاده نمایید ،بیماران اغلب از دستمال توالت های زبر استفاده می کنند.
  • ناخن ها را کوتاه نگه دارید : درست است که ناخن های بلند مد روز است ولی این ناخن های بلند برای شما خطر دارند.امکان دارد این ناخن در هنگام تمیز کردن خود موجب پارگی یکی از رگ های بدن شده و خون ریزی ایجاد کند.
  • مقعد خود را چرب نگه دارید : در صورتی که مقعد فرد چرب باشد ،این مسئله می تواند به دفع راحتر مدفوع او کمک زیادی بکند.
  • توجه به نوع غذا و روش خوردن آن : در زمان غذا خوردن ،سعی کنید که غذای خود را به خوبی بجوید و دقت داشته باشید که این غذا باید از قعد شما خارج گردد ،حتی در صورتی که هضم نشده باشد ،باز باید از مقعد دفع گردد.درست است که این مسئله کمتر برای افراد پیش می آید ولی در صورتی که در زمان غذا خوردن یک قطعه استخوان کوچک خورده شود ،امکان دارد این استخوان در زمان عبور از مقعد موجب پارگی و خون ریزی مقعد شود.
  • نوشیدن مایعات کافی : سعی کنید که روزانه ۶ تا ۸ لیوان آب بخورید .آب موجب نرم شدن مدفوع شده و موجب می شود که به راحتی از بدن خارج شود و نیاز به زور زدن بیش از اندازه نباشد.زور زدن احتمال خون ریزی از بدن را بالا می برد.
  • استفاده از غذاهای فیبردار : همه پزشکان به بیماران خود سفارش می کنند که حتما از میوه ها و سبزیجات و حبوبات و غلات به اندازه کافی مصرف کنند زیرا این مسئله موجب افزایش حجم مدفوع و در نهایت مانع ایجاد فشار در حین دفع مدفوع می گردد.

***نکته :

همان گونه که در بالا نیز اشاره کردیم ،مهمترین راه تشخیص خون ریزی مقعدی ؛انجام کولونوسکپی می باشد زیرا با انجا این تست می شود به راحتی دلیل بروز خون ریزی را تشخیص داده و روش درمانی مناسب را برای آن انتخاب کرد.

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


ام اس | بیماری مولتیپل اسکلروزیس – MS
یک شنبه 12 اسفند 1397 ساعت 13:32 | بازدید : 83 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

ام اس | بیماری مولتیپل اسکلروزیس – MS

ام اس | بیماری مولتیپل اسکلروزیس – MS  : امروزه یکی از بیماری های بسیار شایع که در بین بیشتر خانم ها نیز رواج دارد، بیماری ام اس یا مولتیپل اسکلروزیس است. که در واقع این نوع بیماری به صورتی است که اثر مستقیم بر روی سیستم عصبیمی گذارد و از شايع ترين بیماری های مغز و اعصاب مى باشد.

همان طور که درباره این بیماری گفتیم این بیماری مختص اعصاب مرکزی است که باعث ایجاد لکه های سفید یا پلاکهای متعددی در مغز می شود. و باعث قطع انتقالات اطلاعات از مغز به سیستم عصبی بدن می شود و در بخش هایی در مغز، طناب نخاعی و یا هر دوی آنها رخ می دهد. سن شروع این بيمارى معمولا بين ٢٠ تا ٤٠ سال است و شيوع آن در بين زنان بيشتر از مردان گزارش شده است.

بیماری ام اس

در یک تعریف بسیار مشخص تر و دقیق تر درباره این بیماری این که بیماری مولتیپل اسکلروزیس و یا ام اس يك نوع بيمارى خود يمنى است كه در آن آنتى باديهاى ساخته شده توسط بدن فرد باعث از بين رفتن غشا سلولهاى عصبى كه ميلين نام دارد مي شود. معمولا بسته به اينكه پلاكها در كدام قسمت مغز ايجاد شوند نشانه هاى بالينى فرد فرق ميكند. و مشاهده پلاک ها با ام ار ای صورت می گیرد در صورتی که پلاك در مخچه بادشد باعث عدم تعادل و اگر پلاك در راه هاى حركتى باشد باعث فلج اندام ها مي شود.

شایع ترین نشانه های این بیماری عبارتند از :

  • دوبینی
  • تاری دید
  • بیحسی و گزگز دست ها
  • فلج اندام ها
  • اختلالات ادراری
  • خستگی زود رس
  • سرگیجه
  • اختلالات حافظه

دوبینی :  این اختلال یکی از شایع ترین علت های بیماری است که بیشتر به دلیل حمله ی بیماری ام اس به سیستم عصبی و تاثیر بر روی عصب بینایی به وجود می آید.

تارى ديد :  در بیشتر اوقات فردی که دچار بیماری ام اس شده است احساس تاری دید شدیدی می کند كه این تاری معمولا يكطرفه و همراه با درد كره چشم و نيمه سر در سمت چشم است و می تواند به سرعت و در عرض چند ساعت تا چند روز پيشرفت كند که اصطلاحا نوريت اپتيك يا التهاب سر عصب بينايى نیز ناميده مي شود.
بي حسى و گزگز دستها و پاها: شایع ترین عارضه بیماران مبتلا به ام اس معمولا بی حسی و مورمور شدن مداوم که یکی از اعضای بدن مثل صورت و دست ها و پاها است که این گزگز شدن به علت آسیب و تخریب سلول ها عصبی در مغز و نخاع است یکی از شایع ترین بخش های بدن برای بروز این عارضه پاها هستند.

فلج اندامها : می تواند به صورت پاراپارزى يا فلج هر دو پا و يا فلج يك نيمه بدن يا يك اندام باشد.

اختلالات ادرارى : در بیشتر بیماران مبتلا به ام اس بی اختیاری در دفع ادرار و مدفوع بسیار دیده شده است و این افراد در این نوع بیماری در کنترل ادرار و مدفوع خود مشکل دارند.

سرگيجه و عدم تعادل در راه رفتن : یکی از دلایل استفاده از عصا در بیماران مبتلا به ام اس داشتن مشکل در حرکت کردن است. که پیشرفت تخریب سلول های عصبی باعث سرگيجه و عدم تعادل در راه رفتن می شود.

اختلالات حافظه : کاهش و ضعف حافظه، ناتوانی در تمرکز، صحبت کردن و مشکلات زبانی از اختلالات رایج در نتیجه ی پیشرفت MS است که البته خیلی وقت ها می تواند از علائم شروع این بیماری باشد.

خستگى زودرس و گرفتگی عضلات : یکی از علائم آزاردهنده ی بیماری ام اس اسپاسم ها و گرفتگی های عضلانی حمله ای است. معمولا این اسپاسم ها شدیدا دردناک هستند، و در بخش های انتهایی بدن نظیر دست ها و پاها ایجاد می شوند و بعد از چند دقیقه برطرف می شوند.

با توجه به این که وجود اين علائم لزوما به معنى بیماری ام اس نيست اما بسیار توصيه مي شود که در صورت بروز هر يك از اين نشانه ها مراجعه به متخصص مغز و اعصاب را فراموش نکنید و از آنجایی که هیچ آزمایشی برای تشخیص بیماری ام.اس وجود ندارد، از این رو تشخیص آن توسط پزشک های غیر متخصص بسیار دشوار و ناممکن است.MRI بهترین روش برای شناسایی و تشخیص این بیماری است.

نشانه های این بیماری بستگی به مقدار از بین رفتن میلین در سلول عصبی و محل درگیر شدن عصب دارد. سیر بیماری ام.اس از شخصی به شخص دیگر متفاوت است و اندام های متفاوتی از بدن درگیر بیماری می شوند در واقع با توجه به شیوع این بیماری هنوز علت شناخته شده اى براى ام اس پيدا نشده است اما محققان درباره نقش ژنتيك در بروز آن بسیار جدی هستند و ان را به اثبات رسانده اند. تشخيص ام اس كاملا تخصصى است و فقط توسط متخصص مغز و اعصاب بايد انجام شود.

معمولا فرضیه های مختلفی نیز مانند كمبود ويتامين D و يا اسيد اوريك مايع مغزى نخاعى در بروز ام اس از سوی بسیاری از محققان مطرح شده است ولى هنوز پاتوژنز شناخته شده اى براى آن وجود ندارد.

از جمله بيماري هایی که علائم كلينيكى يا راديولوژيک ام اس را تقليد مي كنند و ممكن است با ام اس اشتباه شوند عبارتند از :

  • بیماری واسكوليتها يا التهاب عروق كوچك مغز
  • ميگرن
  • لوپوس و ساير بيماريهاى بافت همبند
  • بيمارى عفونى مغز مثل لايم و سيفليس
  • ايدز
  • بيماريهاى عروقى مغز مثل تنگى عروق مغز يا فشارخون كه در اثر تغييرات خونرسانى مغز ايجاد پلاك در ام ار آى مغز مي كنند.

درمان های مناسب برای بیماری ام.اس

همان طور که در قسمت های فوق نیز گفتیم این بیماری درمان ۱۰۰درصد ندارد و برای درمان این بیماری از دارو های متعددی استفاده می شود، که این دارو ها در کند کردن روند بیماری موثر هستند و به فرد مبتلا کمک می کنند تا با علائم و مشکلات بیماری راحت تر کنار بیایند.

فیزپوتراپی نیز به غیر از دارو درمانی، از روش ها و راهکارهایی ایت که جهت کمک به درمان ام.اس استفاده می شود.

استفاده از مشاوره های روان شناسی جهت پیش گیری از افسردگی، اضطراب و سایر اختلالات روانی در افراد مبتلا استفاده از مشاوره های روان شناسی بسیار موثر می باشد.

کاردرمانی از روش هایی مفید در بهبود وضعیت بیمار در بیماری ام اس است. زیرا کار درمان آموزش های لازم را جهت انجام کار های روزمره خود می دهد

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


آرتروز شانه
یک شنبه 12 اسفند 1397 ساعت 13:29 | بازدید : 60 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

آرتروز شانه

آرتروز شانه , تشخیص آرتروز شانه و راه های درمان آن : یکی از بیماری های که می تواند هر کدام از مفاصل بدن را درگیر خود کرده و برای فرد ایجاد درد و ناراحتی بکند ، آرتروز یا استئوآرتریت می باشد که به آن ساییدگی های مفاصل نیز گفته می شود .یکی از دلایل درد در ناحیه شانه به خصوص در افراد سالخورده همین بیماری یعنی آرتروز می باشد.نشانه ی مشخصه ی بیماری آرتروز درد و محدودیت حرکتی می باشد.اغلب در در اطراف سرشانه و یا سمت خارج بالای بازو حس می شود.و معمولا ً کار کردن شدت این درد را زیادتر می کند.اما امکان دارد در حین استراحت و شب ها زمان خواب هم فرد دچار درد شود.در این بیماری ،فرد قادر نمی باشد که دست خود را به طور کامل بالا بیاورد و در جهت های مختلف حرکت دهد.

آرتروز شانه

نحوه تشخیص آرتروز شانه

پزشک متخصص ارتوپدی می تواند پس از بررسی و معاینه و نگاه کردن عکس رادیوگرافی این بیماری را تشخیص دهد.

نحوه درمان آرتروز شانه

پزشک به بیمار توصیه می کند که در مراحل اولیه بیماری ،فرد کمتر از اندام های درگیر خود استفاده نماید.و در ضمن از دارو درمانی و انجام فیزیوتراپی برای این بیماری ضروری می باشد.در واقع داروهای مصرفی هم یکی از مسکن های معمولی می باشد .ولی از سوی دیگر مصرف این داروها دارای عوارض زیادی برای بیماران دارد مانند :زخم معده ،آسیب به کلیه ها و…

برای این بیماری تزریق کورتون داخل مفصل نیز به ندرت انجام می شود.

مراجعه به بهترین دکتر ارتوپد : متخصص ارتوپدی شانه

جراحی آرتروز شانه

در صورتی که درمان های داروی و غیر جراحی برای بهبود بیماری مفید واقع نشود ،در این شرایط پزشک جراحی را برای بیمار توصیه می کند عمل جراحی تعویض شانه ،برای موارد پیشرفته این بیماری ها ،بهترین نتایج را می دهد .نحوه انجام این جراحی به این شکل می باشد که ،سر استخوان بازو را که تخریب شده است را جراح بر می دارد و به جای آن پروتز می گذارد.

بخوانید :  آرتروسکوپی لگن , هزینه عمل آرتروسکوپی لگن

اغلب بیماران ،به ویژه خانم های فکر می کنند که دلیل درد های مبهم و منتشر مفاصل با پوکی استخوان در ارتباط می باشد ،ولی باید در اینجا اشاره کنیم که متاسفانه پوکی استخوان هیچ نشانه و علامتی ندارد و به همین دلیل هم به بیماری خاموش معروف می باشد.در واقع بیماری آرتروز و پوکی استخوان باهم در ارتباط نبوده و دو بیماری جدا از هم می باشند.

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


سندروم درد میوفاشیال شانه
یک شنبه 12 اسفند 1397 ساعت 13:22 | بازدید : 71 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

سندروم درد میوفاشیال شانه

سندروم درد میوفاشیال شانه , تشخیص میوفاشیال و راه های درمان آن : در این بیماری از شایعترین محل های اولیه درد ،پشت کتف بیمار می باشد در این شرایط یک یا چند نقطه دردناک و حساس در پشت کتف (اغلب در بالای زاویه داخلی کتف ) قرار گرفته است.در مراحل اولیه بیماری درد در همین محل حس می شود و سپس به تدریج با پیشرفت بیماری ،درد به پشت و یا بغل گردن ،پشت قفسه سینه ،جلوی قفسه سینه در همان سمت و از همه مهمتر به شانه ،بازو و حتی به انگشتان دست هم می رسد.در برخی مواقع بیمار هم زمان با این درد احساس ضعف در عضلات اطراف شانه و بازوی خود نیز دارد .و همچنین در برخی مواقع بیمار در دست و به خصوص انگشت کوچک و انگشت حلقه احساس گزگز ،سوزش وحتی کم حسی نیز دارد.

سندروم درد میوفاشیال

در مراحل اولیه بیماری، بیمار ممکن است که با فشار دادن وکوبیدن وضربه زدن روی نقطه دردناک ،حس خوش آیندی پیدا کرده و درد بیمار کاهش پیدا کند.در این بیماری احتمال بسیار کمی وجود دارد که بیمار درد بسیار شدیدی داشته باشد ،به گونه ای که مجبور شود به اورژانس مراجعه کند.

احتمال زیادی وجود دارد که پزشکان این بیماری را با بیماری های قلبی و یا گردن ،به ویژه بیماری دیسک گردن اشتباه بگیرند.لذا باید پزشک سعی کند که با گرفتن شرح حال کامل از بیمار و معاینه دقیق او ،تشخیص درستی در مورد این بیماری بدهد.

مراجعه به پزشک متخصص ارتوپد : فوق تخصص ارتوپد شانه

دلیل بیماری سندروم درد میوفاشیال :

این بیماری اغلب در میان افراد میانسال بروز می کند و دلیل ایجاد آن نیز اغلب یک عامل نمی باشد بلکه عوامل مختلفی دست به دست هم داده و سبب بروز این بیماری می شوند.

در اکثر مواقع بیمارانی که دچار این بیماری می باشند ؛افرادی هستند که به مدت طولانی با دستان خود مشغول یک کار تکراری بوده اند ،افرادی که به مدت زیادی مینشینند و می نویسند و یا تایپ می کنند ،افرادی که به مدت طولانی به حالت کج می نشینند و یا دست خود را در یک حالت نامناسب قرار می دهند ،مانند رانندگان کامیون وتریلی و…و یا جراحان و دندانپزشکان و ورزشکاران و…این افراد بشتر احتمال دارد که دچار این بیماری شوند.

نحوه تشخیص بیماری

پزشک متخصص می تواند این بیماری را با گرفتن شرح حال دقیق از بیمار و هین طور معاینه وی تشخیص دهد و لازم نیست که از بیمار رادیوگرافی ،MRI و نوار عصب و … به عمل آورده شود.به غیر از مواردی که هم زمان به دیگر بیماری های شانه و یا گردن هم پزشک شک کند که در این شرایط از این روش ها برای تشخیص آنها استفاده خواهد شد.

نحوه درمان

  • فیزیوتراپی
  • اصلاح وضعیت بدن و شانه ها
  • دارودرمانی : برای درمان این بیماری داروهای ضد افسرگی ،ضد التهاب (مسکن ها ) شل کننده های عضلانی و…می تواند مفید واقع شوند.
  • تزریق موضعی : در تزریق موضعی اغلب یک کورتون(کورتن) که دارای اصرات دراز مدتی را دارد،را به کار می برند و در ضمن مقداری هم ماده بی حسی برای کم کردن درد ناشی از تزریق به آن اضافه می کنند.و همچنین برای افزایش حجم و گسترش بیشتر به بافت های اطراف ،مقداری آب مقطر به آن اضافه می شود.
  • عمل جراحی : در حالت کلی این لازم نیست که این بیماری جراحی شود ولی در صورتی که در اثر آن اختلالاتی در شانه (مانند آسیب تاندون روتاتورکاف) ،یا گردن (مانند بیرون زدگی دیسک گردن )و…ایجاد گردد ،وبرای درمان آن بیماری ها نیاز به عمل جراحی باشد ،در این شرایط پزشک جراحی را برای بیمار پیشنهاد خواهد کرد.در برخی از موارد خود استخوان کتف نوعی دارای بد شکلی می باشد و یا به گونه ای ناناسب قرار گرفته است که هنگام حرکت و چرخش به دنده های زیر خودش گیر می نماید.در این شرایط اگر به وسیله درمان های غیر جراحی درمان نگردد باید جراحی برای بیمار انجام شود تا بهبود پیدا کند.
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


شانه منجمد ( یخ زده ) , تشخیص بیماری و راه های درمان آن
یک شنبه 12 اسفند 1397 ساعت 13:19 | بازدید : 70 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

شانه منجمد ( یخ زده ) , تشخیص بیماری و راه های درمان آن

شانه منجمد ( یخ زده ) , تشخیص بیماری و راه های درمان آن :  آغاز این بیماری به این صورت می باشد که نخست شانه فرد دچار درد می گردد و پس از گذشت یک مدت حرکت های شانه نیز محدود می شود در مراحل اولیه بیماری بیمار نمی تواند دست خود را به پشت خود ببرد و و سپس به تدریج نمی تواند دست را بالا ببرد یا از بدن خود دور کند.درست است که پس از یک مدت زمانی درد کمتر می شود اما از لحاظ حرکتی باز دچار مشکل می باشد و در نتیجه بعد از مدتی حرکت دست به شدت کم می گردد .به تدریج بیماری خود به خود بهبود پیدا کرده و درد ها از میان می رود و شانه حرکات طبیعی خود را به دست می آورد.

شانه منجمد

نحوه تشخیص بیماری شانه منجمد

نحوه تشخیص این بیماری به این صورت می باشد که ابتدا پزشک ارتوپد شرح دقیقی را از بیمار در مورد بیماری اش می گیرد و سپس او را مورد معاینه قرار می دهد در این بیماری عکس شانه طبیعی بوده ونیازی نیست که از بیمار CT scanو MRIو… گرفته شود و معمولا ً جواب همه ی آنها طبیعی می باشد ولی در MRI می توان شواهدی را دال بر این بیماری یافت.

این بیماری یک نشانه شایعی که در بیشتر بیماران مبتلا به آن دارد این می باشد که در اغلب بیماران ،تاندون روتاتورکاف شانه هم نیمه پارگی و یا پارگی کامل دارد که پزشک می تواند در MRI مشاهده کند.و این در حالی می باشد که بررسی و معاینه نکردن درست و دقیق بیمار موجب خواهد شد که به غلط تشخیص پارگی تاندون گذاشته شود و درمان گردد.در صورتی که فرد دچار بیماری شانه منجمد باشد و پارگی تاندون روتاتورکاف او مورد جراحی قرار بگیرد ،نتیجه بسیار بدی خواهد داشت .و بیماری دچار درد بدتر از قبل هم خواهد شد و لازم می باشد که بیار یک مدت زیادی تحت درمان قرار بگیرد.

مراجعه به متخصص ارتوپدی حرفه ای : فوق تخصص ارتوپدی شانه

نحوه درمان بیماری شانه یخ زده

چنانچه در بالا نیز اشاره کردیم ،این بیماری به خودی خود بهبود پیدا می کند .و مدت زمان مورد نیاز برای بهبود این بیماری از ۱۲ تا ۱۸ ماه می باشد اما احتمال دارد در برخی از بیماران تا سه سال و شش ماه نیز برای بهبود نیاز به زمان داشته باشد.و نمی توان این مدت زمان را دقیق مشخص کرد زیرا از در میان بیماران مختلف و همین طور از شانه ای به شانه ی دیگر متفاوت می باشد.در این بیماری برای اینکه درد بیمار را کاهش دهند و همین طور راحتی بیمار ،اغلب پزشکان برای بیمار داروهای ضد درد و همین طور فیزیوتراپی و ورزش درمانی را تجویز می کنند .در صورتی که بیمار زودتر این درمان ها را شروع کند ؛بهبود بیماری او نیاز به مدت زمان کمتری خواهد داشت.

در صورتی که در ۴تا ۵ ماه اول ابتلای فرد به بیماری شانه منجمد به شانه او کورتون تزریق گردد ،مفید واقع خواهد شد ولی تزریق کورتون پس از این مدت هیچ تاثیری روی او نخواهد داشت.

نحوه جراحی برای شانه منجمد

چناچه بیمار مبتلا دارای درد و ناراحتی شدیدی باشد ودر ضمن درمان هایی که در بالا ذکر ذکر شده اند برای او مفید واقع نشوند ،و یا این مسئله از خواب و کار کردن بیماری جلوگیری کند؛در این صورت باید بیمار تحت عمل جراحی قرار بگیرد.و جراحی موجب خواهد شد که بیماری خیلی زودتر بهبود پیدا کند و جراحی شانه منجمد شامل سه نوع زیر است.

انواع مختلف عمل جراحی برای شانه منجمد

الف- مانور شانه ،یا حرکت دادن (دستکاری Manipulation) تحت بی هوشی

نحوه این جراحی به این شکل می باشد که شانه بیمار در همه جهات کشیده و چرخانده می شود تا دامنه حرکتی طبیعی حاصل شود و در بیشتر موارد هم پس از تزریق کورتون به شانه انجام می گردد.

ب-عمل جراحی باز

در واقع این روش سنتی بوده و امروزه پزشکان از آن استفاده نمی کنند.

ج-جراحی آرتروسکوپیک

در این روش آزاد سازی کپسول مفصلی انجام می گردد که دارای عوارض کمتری می باشد و در طی سال های اخیر رواج بیشتری پیدا کرده است و در ضمن از نتایج خوبی هم برخوردار است .در این روش درمانی احتمال دارد کمی هم مانور شانه برای آزاد سازی بهتر کپسول شانه صورت بگیرد.به اشتباه این روش به روش لیزری نیز معروف می باشد.

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


علل درد شانه و کتف
یک شنبه 12 اسفند 1397 ساعت 13:8 | بازدید : 59 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

علل درد شانه و کتف چیست ؟

علل درد شانه و کتف چیست ؟ : یکی از درد های شایع ،در میان درد های استخوانی و اسکلتی ،درد های شانه و کتف می باشد که می توان گفت که دومین یا سومین شکایت بیماران را در میان درد های استخوان به خود اختصاص می دهد .درد های این ناحیه از بدن می توانند به دلایل مختلفی رخ دهد که هر یک از آن ها دارای راه تشخیص و درمان جداگانه ای می باشند .و پزشک معالج بیمار موظف به شناسایی و تشخیص و در ضن درمان این دردها می باشد.همان گونه که گفتیم این درد ها دارای علل مختلف و متفاوتی می باشند که ما در اینجا سعی خواهیم کرد چهار مورد از علل این درد ها را بیشتر از بقیه شایع می باشند به صورت مختصر شرح دهیم.

علل درد شانه و کتف

چهار دلیل شایع درد شانه و کتف

  • پارگی تاندون روتاتورکاف
  • شانه منجمد
  • سندرم درد میوفاشیال
  • آرتروز شانه

پارگی تاندون روتاتورکاف

در واقع باید بگوییم که این دلیل شایعترین ،دلیل دردهای شانه و کتف می باشد که شامل آسیب و پارگی های تاندون روتاتورکاف شانه (Rotator cuff tendon) می باشد.در اصطلاح به اشتباه به این تاندون (تاندون سرشانه )نیز گفته می شود.

در واقع این بیماری جزء آن دسته از بیماری های می باشد که از شدت کم آغاز شده و چنانچه مورد درمان قرار نگیرد می تواند به شدت تاندون را پاره کرده و در پی آن نیز موجب تخریب شانه فرد گردد.شروع این دسته از بیماری به نام «سندروم ایمپینجمنت» یک گیر کردن تاندون روتاتورکاف (Impingement syndrome) می باشد و درصورتی که اقدام به درمان این بیماری نگردد بیماری شدت گرفته و باعث پارگی تاندون خواهد شد.نخست پارگی به شکل ریش ریش شدن بوده و نیمه پارگی (Partial thickness rotator cuff taer) است و در مرحله بعدی پارگی کامل (Full thickness) روی خواهد داد و در این شرایط قدرت عضلات پایین آمده و و در صورتی که پارگی از شدت زیادی برخوردار باشد امکان دارد که حتی بیمار این توانایی را نداشته باشد که بتواند دست خود را بالا بیاورد.و بازوی او در کنار بدنش آویزان خواهد ماند.

چناچه پارگی تاندون یه مدت زیادی درمان نشود ؛امکان دارد که مبدل به آرتروز بسیار شدید شده و منجر به تخریب مفصل شانه بیمار شود ،که این مسئله درد و ناتوانی شدیدی را برای بیمار در پی خواهد داشت.روش درمان این عارضه تعویض مفصل شانه از نوع خصوصیاتی به نام «پروتز معکوس شانه revers shoulder prosthesis » می باشد که احتمال دارد این پروتز هم دوام زیادی نداشته باشد و نیاز به جراحی های زیادی برای فرد باشد.

در اغلب موارد ولی نه در همه آنها ،بیمارانی که دچار این بیماری می باشند دارای سابقه کار های سنگین و یا ضربه به آن ناحیه ،می باشند.اکثرا ً بیماری می تواند درد ناشی از این عارضه را در ناحیه سرشانه و بالای بازوی خود احساس کند و در صورتی که بازوی خود را بالا ببرد این درد شدت می گیرد و درد ناشی از این بیماری در شب دارای شدت بیشتری می باشد به گونه ای که گاهی اوقات از خواب راحت بیماری جلوگیری می کند.

نحوه تشخیص بیماری :

پزشک متخصص ارتوپدی برای اینکه بتواند این بیماری را تشخیص دهد ،نخست باید یک شرح کامل از بیمار در مورد درد خود بگیرد و در مرحله بعدی بیمار را مورد معاینه قرار دهد.و تنها باید پس از معاینه بیمار،پزشک عکس رادیوگرافی بیمار را مشاهده کند و پس از آن اغلب پزشک MRI را به بیمار توصیه کرده و مشاهده می کند.در صورتی که پزشک بیار را مورد معاینه قرار ندهد ویا اینکه بدون عکس ساده تنها از او MRI به عمل بیاورد ،امکان دارد که پزشک در تشخیص دچار اشتباه شود و نتواند که بیماری را به درستی تشخیص دهد و در پی آن ه مسلما ً درمان درستی را هم برای بیمار نمی تواند انجام دهد.

نحوه درمان:

نحوه درمان این بیماری به این صورت می باشد که نخست پزشک به مدت ۳ تا ۶ ماه از بیمار می خواهد که فعالیت های خود را کم کرده و مسکن مصرف کرده و تحت فیزیوتراپی قرار بگیرد ؛و در صورتی که در طی این مدت بهبودی در بیماری فرد مشاهده نشود و درمان جواب ندهد باید بیمار تحت عمل جراحی قرار بگیرد.در تعدادی از موارد برای بیمار بهتر می باشد که از ابتدا تحت عمل جراحی قرا بگیرد و به درمان های دیگر پرداخته نشود.به عنوان نمونه در صورتی که در یک بیمار زیر ۶۵ سال پارگی کامل تاندون در اثر ضربه روی داده باشد و شانه فرد نیز دچارضعف شده باشد ،همچنین پزشک در MRI فرد لاغری و آب شدن زیاد عضلات ربوطه را مشاهده کند و بیمار هم مسن نباشد ،در صورتی که فرد از اول تحت جراحی قرار بگیرد بهتر از این می باشد که به درمان های غیر جراحی پرداخته شود.

در صورتی که به شانه فرد مبتلای این بیماری ،کورتون تزریق گردد ،چون این دارو اثر تسکین دارد ،بنابراین دارای نتیجه موقت بودهو نمی تواند بیماری را درمان نماید و امکان دارد بیماری بعد ا از مدتی عود کند و تنها برای مدتی درد بیمار را ساکت خواهد کرد.و در صورتی که این تزریق چند بار تکرار گردد ،چون تنها موجب ساکت شدن درد می شود ،بیمار متوجه نشده و بیماری او پیشرفت خواهد کرد و بافت تاندون او تخریب شده و این امکان وجود دارد که دیگر نشود آن را ترمیم نمود .پزشکان این تزریق را تنها برای یک بار و ان هم در صورتی که درد بیمار زیاد باشد ،توصیه می کنند و در ضمن بیمار جزئ دسته بیمارانی نباشد که قرار است تحت جراحی قرار بگیرند.و پزشک فیزوتراپی را برای او تجویز خواهد کرد اما از آنجایی که بیمار دارای درد زیادی است ،نمی تواند فیزیوتراپی را تحمل نماید، در این شرایط بهتر می باشد که برای بیمار یک بار کورتون تزریق گردد.

محققان هنوز در حال بررسی می باشند که ببینند یا تزریق PRP یا اوزون می تواند برای این بیماری موثر باشد یا نه؟و در مراکز تحقیقی در حال تزریق به بیماران و تحقیق روی آن ها می باشند تا مفید یا مفید نبودن آن را تشخیص دهند.

نحوه جراحی :

برای این بیمارای جراحی را می توان به دو صورت جراحی باز و جراحی آرتروسکوپیک انجام داد.

نحوه انجام جراحی باز به این صورت می باشد که ابتدا جراح برشی به طول ۵تا ۶ سانتیمتر سرشانه ایجاد کرده و از از این طریق سر استخوانی که به سمت پایین خم شده (استخوان آکرومیون) برداشته و اغلب بورس ضخیم شده هم خارج می گردد و تاندون هم ترمیم می شود.

و نحوه جراحی آرتروسکوپیک نیز به این صورت می باشد که پزشک وسیله ای به اندازه یک خودکار را از یک سوراخ در پشت شانه وارد مفصل می کند که هم نور را به مفصل می تابند و هم از داخل شانه تصویر می گیرد وبه انیتور انتقال می دهد و جراح می تواند با نگاه کرده به آن داخل شانه را ببیند ،و در مرحله ی بعدی از طریق سوراخ های دیگری وسایلی را به مفصل می فرستد و همان اعمال مربوط به جراحی باز را انجام می دهد.به این نوع جراحی به اشتباه لیزری هم گفته می شود و در واقع هیچ ارتباطی با لیزر ندارد.

در حقیقت هر یک یک از روش های جراحی فوق دارای یک سری معایب و یک سری مزایایی می باشند کهبه یقین نمی توان گفت که کدام روش بهتر از دیگری می باشد به عنوان مثال مزیت روش جراحی باز این می باشد که مدت زمان عمل کوتاه است و تاندون به شکل محکمتری ترمیم می گردد،ولی در مقابل در جراحی آرتروسکوپیک بعد از عمل بیمار دارای درد کمتری می باشد.

بقیه علل را در مقاله ای جداگانه برای شما شرح داده ایم می توانید وارد لینک های زیر شوید :

ارتوپدی شانه

شانه منجمد ( یخ زده )

شندروم درد میوفاشیال

آرتروز شانه

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


سندرم خستگی مزمن
یک شنبه 5 اسفند 1397 ساعت 11:24 | بازدید : 90 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

سندرم خستگی مزمن

سندرم خستگی مزمن : معمولا بسیاری از افراد همیشه حتی بدون این که کار و فعالیت بسیار سنگینی را انجام داده باشند احساس خستگی و کسالت شدیدی را دارند و از این موضوع نیز بسیار شکایت می کنند. در واقع این اختلال در حدود ۳% از مردم به راحتی دیده شده است که سن ۲۰ – ۴۰ سالگی در واقع بیشترین سن ابتلا به این اختلال می باشد و این اختلال در زنان ۲ برابر بیشتر از مردان است.

سندرم خستگی مزمن

مهم ترین علت های که می شود برای این عارضه عبارتند از عوامل استرسی و روانی، علل عفونی

شاید جالب باشد تا بدانید که نقش وراثت در ابتلا به این سندروم نیز تاثیر گذار است در تعریف این نوع سندروم باید بگوییم که سندروم خستگی مزمن در واقع به خستگی عمومی بیش از حد بدن گفته می شود که این خستگی با استراحت نه تنها از بین نمی رود بلکه در تمام طول شبانه روز نیز ادامه می یابد. از همین رو این خستگی در تمام بدن گسترش پیدا می کند و باعث کاهش فعالیت بدنی و توان فرد و افت عملکرد وی می شود.

بیشتر افراد زمانی که دچار این نوع خستگی می شوند بسیار نگران و مضطرب می شوند اما مهم ترین مورد در این نوع سندرم خستگی مراجعه به پزشک متخصص اعصاب و روان و دادن شرح حال بسیار دقیق است.

مهم ترین علائم سندرم خستگی

همان طور که گفتیم با توجه به طول مدت دوره که تا ۶ ماه هم ممکن است فرد این احساس را داشته باشد تشخیص سندرم خستگی مزمن کار آسان نیست و با توجه به این که بسیاری از بیماری ها هم می توانند چنین علائمی را نشان بدهند تشخیص باید توسط پزشک متخصص مغز و اعصاب صورت بگیرد.

کرایتریای تشخیصی سندرم خستگی مزمن شامل حداقل ۴ مورد از علائم زیر می باشد:

  1. درد عضلات
  2. اختلال حافظه
  3. سردرد
  4. درد شدید مفاصل
  5. اختلا خواب
  6. اختلال حافظه
  7. گلو درد

مهم ترین عوامل سندرم خستگی مزمن در افراد و راه های

  • کم خونی که این عارضه با توجه به کم بودن تعداد گلبولهای قرمز خون و کمتر رسیدن اکسیژن به بافتهای بدن و مغز باعث اسیب هایی می شود.
  • کمبود منیزیم، زینک، ویتامین د که تمامی این موارد بوسیله آزمایش خون قابل تشخیص می باشد و با مصرف قرصهای مکمل قابل جبران است.
  • کبد چرب که این عارضه در اثر جمع شدن زیاد چربی در کبد ایجاد می‌شود و مهم ترین راه درما ان نیز کاهش غذاهای سرخ کرده و فست فود و غذاهای با چربی زیاد در برنامه غذایی است. توجه داشته باشید که ورزش سرعت درمان را در این نوع عارضه بسیار زیاد می‌کند.
  • جمع شدن سموم در بدن
  • خواب و غذای ناکافی
  • کم‌کاری تیروئید
  • افسردگی
  • عفونت پنهان مجاری ادرار و بیماری‌های قارچی
  • دیابت و بیماریهای قلبی
  • حساسیتهای غذایی
  • مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین زیاد

مهم ترین توصیه های نورولوژیستی به بیمارانی که از مشکل خستگی رنج می برند:

  • بهتر است تا همیشه خوشحال باشید
  • سعی کنید تا صبح زود از رختخواب خارج شوید
  • همیشه صبحانه را به طور کامل میل کنید
  • از نور خورشید فراری نباشید و حداکثر استفاده را بکنید
  • در مهمانی ها شرکت کنید و تنها نمانید
  • همیشه مثبت اندیش باشید
  • تعامل خود را با افراد بد بین کمتر کنید
  • از خود انتظارات خارج از توان خود نداشته باشید.
  • با مشاور صحبت کنید و درمان را زیر نظر پزشک متخصص مغز و اعصاب خودتات ادامه دهید

برچسب ها: , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


بی خوابی چیست؟
یک شنبه 5 اسفند 1397 ساعت 11:20 | بازدید : 78 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

بی خوابی چیست؟

بی خوابی چیست؟ : همه ما می دانیم که یکی از مهمترین نیاز‌های بدن هر کسی خواب منظم و سر ساعت است یعنی در صورتی که ساعت خواب کسی به هم بخورد فرد دچار بد خوابی و یا بی خوابی می شود و این بی خوابی می تواند که در واقع، تمامی فعالیت‌های زندگی را تحت شعاع قرار دهد و باعث بروز بیماری‌ های مختلف نیز در فرد می‌شود. معمولا بی‌خوابی زمانی رخ می‌دهد که بیمار در هنگام خواب مشکلاتی را داشته باشد و در هنگام خواب و ساعت خواب نتواند که به راحتی بخوابد. بی‌خوابی با توجه به تغییرات بزرگی که در زندگی ایجاد می‌کند، یک مشکل خطرناک به حساب می‌آید که اگر درمان نشود، بی خوابی مزمن رخ می‌دهد.

بی خوابی

علائم بی خوابی

معمولا مشکل بی خوابی هم مانند سایر بیماری‌های دیگر، علائمی را دارد که این علائم عبارتند از:

  • دشواری در خوابیدن
  • بیدار‌شدن وسط خواب
  • بیدار شدن خیلی زود در صبح
  • خستگی روزانه یا خواب آلودگی
  • تحریک پذیری، اضطراب یا افسردگی
  • دشواری در یادآوری، توجه و تمرکز روی کارها
  • افزایش نگرانی، اشتباهات، حوادث یا مشکلات در انجام کار

انواع بی خوابی

بی خوابی حاد یا کوتاه‌ مدت

همان طور که از اسمش مشخص است این مشکل در واقع مشکلی کوتاه مدت و گذراست که به دلیل اختلالات طبیعی مثل بیماری ها، مسافرت، غم و اندوه یا استرس رخ می‌دهد.

بی خوابی مزمن یا بلند مدت

در مقایسه با نوع اول این نوع بی خوابی خطرناک ‌تر است و می‌تواند سبب بروز مشکلات و عوارض جدی‌تری در فرد شود.

علت مهم بی خوابی

با توجه به این که امروزه این مشکل بسیار جدی شده و در زندگی امروزی هم افزایش یافته ۶ علت بی خوابی عبارتند از:

استرس

استرس و نگرانی در کل روز می تواند که ذهن فرد را درگیر کند و این مشکل ذهن شما را در شب فعال نگه داشته و خواب را دشوار می سازد.

مسافرت یا برنامه کاری

در بیشتر مواقع ممکن است تا به علت مسافرت و یا برنامه کاری خاصی ریتم شبانه روزی تان به هم بخورد که  این موضوع نیز می‌تواند سبب بی خوابی شما شود.

عادات

معمولا در بیشتر اوقات زمانی که بدن خود را به دیر خوابیدن یا حتی بی‌ خوابی عادت دهید، این مورد تبدیل به بیماری بی خوابی خواهد شد. از این رو دیر خوابیدن در شب، سبب بیماری‌های مختلف و اخلال در خواب و در نهایت بی خوابی در فرد می‌شود.

امواج WIFI

امروزه بر اساس تحقیقاتی که محققان جهانی، در مورد خطرات و اسیب های اموج اینترنت wifi انجام داده اند نتیجه مشخص شد که مواجهه با اموج اینترنت wifi  سلامت شما را تهدید می کند و کیفیت خواب را نیز این امواج برهم می‌زند. و طی این تحقیقات، استفاده از موبایل و اینترنت دلیلی برای بی‌خوابی افراد است.

مصرف انواع دارو ‌ها

در بسیاری از موارد دیده شده است که دارو‌ های تجویزی مثل دارو ‌های ضد افسردگی، دارو‌ های آسم یا فشار خون و… همچنین محصولات کاهش وزن، دارو‌ های ضد آلرژی و محصولات شامل کافئین بالا، از جمله محرک‌هایی هستند که توانایی مختل کردن خواب را دارند و می‌توانند سبب پایین آمدن کیفیت خواب شوند.

بیماری های خاص و مشکلات پزشکی

بیماری‌ها و بروز درد های مزمن، سرطان، بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت، رفلاکس یا سوزش معده، درد‌های عضلانی، پرکاری تیروئید، سردرد و… از جمله شرایط پزشکی شایع بی‌خوابی هستند .

عوارض بی خوابی چیست؟

مهم ترین عوارضی که درهنگام  بی خوابی برای فرد اتفاق می افتد می توان به ابتلا به افسردگی ،چاقی و دیابت و حتی آلزایمر اشاره کرد که شاید بسیار شنیده باشیم که بیشتر اوقات افراد بر این جمله تاکید می کنند که. مغز بی خواب ها زودتر از دیگران توانایی به خاطر آوردن رویدادها و خاطرات را از دست می دهد و معمولا فرد دچار نوعی آلزایمر می شود از این رو کسانی که خواب شان نظم ندارد و کافی نیست، زودتر از دیگران آلزایمر می گیرند.

بی‌خوابی حالت بسیار ناخوشایندی است که باعث آشفتگی خواب و هم باعث بروز برخی علائم در طول روز برای  همه ی افراد می‌شود و می‌تواند که بر تمامی جنبه‌های زندگی تأثیر گذار باشد. زیرا نتایج بیشتر تحقیقات نشان داده‌ که بی‌خوابی بیشترین تاثیر بد را بر عملکرد کاری می‌گذارد، معمولا در این صورت افراد قدرت تصمیم‌گیری خوبی نیز ندارند.

همان طور که در مورد علت های بی خوابی گفتیم بی خوابی می تواند که به صورت دوره ای و یا مزمن باشد معمولا بی خوابی هایی که علت های مشخص داشته باشند مثل مسافرت و یا تمام مواردی که دربخش فوق اشاره کردیم می توانند با برگشت به حالت اول رفع شوند اما در صورتی که طول مدت بی خوابی شما بسیار طولانی شد و اگر در ۳ ماهه گذشته دچار بی‌خوابی بوده‌اید (بی خوابی مزمن) توصیه می کنیم که باید به یک متخصص مغز و اعصاب خوب مراجعه نمائید

برچسب ها:
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نکاتی که باید درباره میگرن بدانید
یک شنبه 5 اسفند 1397 ساعت 11:15 | بازدید : 88 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

نکاتی که باید درباره میگرن بدانید

نکاتی که باید درباره میگرن بدانید : از شایع ترین انواع سردردها که برخی اوقات باعث درد در قسمت پیشانی، اطراف چشم و یا در پشت سر می شود سردرد میگرنی است که این درد به عنوان یکی از شایعترین بیماریهای مغز و اعصاب شناخته شده است که با توجه به نوع درد می تواندکه بسیار ناتوان کننده باشد. بیشتر حملات میگرن با سردرد همراه است. تهوع و استفرغ، اسهال، رنگ پریدگی صورت، سرد شدن دست و پا و حساسیت به نور و صدا در میگرن وجود دارد. بیشتر افراد به دنبال انتخاب درمان مناسب برای این بیماری هستند که درمان هر بیمار مستلزم دانستن تاریخچه پزشکی بیمار، سبک زندگی، بیماریهای همراه و الگوی سردرد بیمار است که در مراجعه به متخصص نورولوژیست پزشک شرح حال دقیقی از بیمار می خواهد.

نکات مهم در رابطه با میگرن

میگرن ۲ نوع است میگرن مزمن و میگرن ایپیزودیک

معمولا به حمله هایی که بیش از ۲ هفته در ماه فرد را درگیر می کند میگرن مزمن (Chronic migraine ) گفته می شود در این نوع میگرن هر حمله سردرد بیشتر از ۴ ساعت طول می کشد و این پروسه برای بیشتر از۳ ماه ادامه دارد.

در نوع دوم و میگرن ایپیزودیک (Episodic Migraines) معمولا در کمتر از ۱۵ روز در ماه حمله های میگرنی برای فرد اتفاق می افتد. در این نوع درد میگرن معمولا سردرد تکرار شونده و با شدت متوسط تا شدید است که این نوع درد معمولا با انجام فعالیت های فیزیکی روزانه بسیار شدت پیدا می کند و بدتر می شود و با یک سری فاکتور های مستعد کننده مثل استرس، مصرف بعضی از غذا ها (پنیر کهنه، غذا های آماده حاوی نیتریت و نیترات مثل فست فود ها و کنسرو ها، کافئین خیلی زیاد، تغییرات آب و هوا، سیگار و قلیان ،گرسنگی، خستگی، اختلال خواب (چه کم خوابی و چه پر خوابی )، هوای سرد، هورمون ها، بعضی دارو ها مثل دارو های ضد بارداری حاوی استروژن، نیتروکانتین، بوپروپیون و . . . ) تشدید پیدا می کند.

جلوگیری از میگرن

  • ترک مصرف دخانیات
  • از فراموش کردن وعده غذایی اصلی پرهیز کنید
  • از گرسنگی بیش از حد خودداری کنید.
  • مصرف مایعات را جدی بگیرید و به مقدار کافی مایعات بنوشید.
  • خواب کافی و سر وقت
  • ورزش منظم زیرا با استفاده از ورزش منظم و تکنیک های تمدد اعصاب، استرس را از خودتان دور می کنید.
  • نوشیدنی های کافئین‌دار را بیش از ۲ لیوان مصرف نکنید
  • از نور زیاد و درخشان دوری کنید و در روز های آفتابی حتما از عینک آفتابی استفاده کنید.

میگرن چگونه آغاز می شود و این نوع سردرد شامل چند دسته اصلی است ؟

از شایع ترین سر درد ها می توان به سر درد میگرنی اشاره داشت که معمولا حمله های سردرد میگرن با سر درد یک طرفه (۵۰% موارد) شروع می شوند و یا می توانند از همان ابتدا سر درد دو طرفه بوده و یا در نهایت دو طرف سر را درگیر کنند و ماهیت سردرد ضرباندار دارد.

سردرد میگرنی شامل دو دسته اصلی است :

  1. سردرد بدون علائم عصبی (بدون اورا)
  2. سردرد با علائم عصبی (با اورا)

معمولا در بعضی از افراد موارد سردرد میگرنی با علائم عصبی به ‌نام اورا همراه است که به آن میگرن با اورا می‌گویند. علائم عصبی (اورا) چشمی شامل اختلال بینایی به‌صورت رویت فلاش، لکه ‌های نورانی، خطوط زیگزاگ و تغییر در قدرت بینایی به‌صورت لکه در وسط میدان بینایی و اختلال دید یک نیمه میدان بینایی است. بی‌حسی و کرختی انگشتان، لب و صورت و گاهی فلج موقت اندام نیز جزو علائم عصبی (اورا) قبل از سر درد است.

این علائم ۲۰ دقیقه طول می‌کشد و پس از اتمام این علائم سردرد بیماران شروع می‌شود. سردرد میگرنی ضربان‌دار با شدت متوسط تا شدید است؛ به‌طوری که فرد قادر به کار کردن و فعالیت نخواهد بود و معمولاً در بیداری و کمتر در خواب رخ می‌دهد. مدت زمان حمله سردرد چهار تا ۷۲ ساعت (۸۰ درصد همراه باتهوع و ۵۰ درصد همراه با استفراغ) است. علاوه بر این ۱۰ تا ۲۰ درصد موارد با اشک ریزش و آبریزش از بینی همراه است. ۶۰ درصد افراد مبتلا به میگرن قبل از سردرد علائمی مثل تغییرات خلق ( افسردگی، عصبانیت )، خستگی، تحریک پذیری، درد عضلات و بی‌اشتهایی، اسهال و یا یبوست دارند. گاهی این علائم تا ۲۴ ساعت پس از حمله سردرد ادامه می‌ یابد.

علت نبض دار بودن سردرد میگرن چیست؟

با توجه به نوع درد معمولا سردرد میگرن معمولا به صورت ضربان دار بوده که اغلب با تهوع و اختلال در بینایی نیز همراه است. گاهی اوقات نیز سردرد میگرن به صورت یک درد خفیف خود را نشان می دهد اما درباره حالت نبض دار باید بگوییم که این حالت نبض دار به علت پاتوفیزیولوژی عروقی میگرن است که ابتدا در آن رگ های خونی مغز تنگ و پس از آن گشاد شده و افزایش خون مغز باعث احساس ضربان در شریان های گیجگاهی می شود.

علت بیماری میگرن چیست؟

هنوز دلایل قطعی میگرن مشخص نیست اما طبق آمار حدود ۷۰-۷۵% بیماران مبتلا به میگرن سابقه فامیلی سردردهای میگرنی را در اقوام درجه یک خود ذکر می کنند و این خود دلیل بر ژنتیک بودن عامل بیماری میگرن است. و بیشتر متخصصان نیز علت درد میگرن را تورم عروق خونی و اعصاب اطراف مغز که به «ساقه مغز» معروف است ربط می دهند.و سروتونین که یک ماده شیمیایی موجود در مغز است را به عنوان نقش اصلی در این بیماری معرفی می کنند.

علائم بیماری میگرن چیست؟

درباره بیماری شایع میگرن گفتیم که میگرن یک نوع سردرد ضرباندار است که این درد می تواند که در یک طرف یا هر دو طرف سر ایجاد شود.و معمولا این سردرد میگرن با تهوع، استفراغ یا کاهش اشتها نیز همراه است. در بسیاری از موارد نیز فعالیت فیزیکی، نور های درخشان یا صداهای بلند می توانند سردرد را بدتر بیشتر حملات میگرن بین ۱۲-۴ ساعت طول می کشد.

در موارد نادری نیزمیگرن به صورت علا ئم نورولوژیک غیرمعمول مثل گیجی، کاهش بینائی، حالت سوزن سوزن شدن و کرختی و ضعف و … بروز می کند. و جالب تر این که حمله میگرن گاهی توسط بعضی از فعالیت ها، غذاها، بوها و حتی احساسات تحریک شده بروز می کند.

در بسیاری از افراد استرس باعث بروز میگرن در آن ها می شود و حمله میگرن به سراغ آنها می آید درحالی که عده ای دیگر پس از این که استرس آنها رفع شد، ممکن است دچار حمله میگرن شوند (مثلا روز بعد از یک امتحان یا ملا قات مهم)، زنان نیز به تجربه در می یابند که حملا ت میگرن آنها درزمان حوالی قاعدگی بدتر می شود و شدیدتر است. در بیشتر افرادی که مبتلا به میگرن هستند اغلب این افراد دارای دست و پاهای سردتری نسبت به بقیه افراد هستند.

چگونه می توان سردرد میگرن را تشخیص داد؟

در صورت بروز سردرد اولین کار برای تشخیصص نوع درد مراجعه به پزشک متخصص است که پزشک معمولا برای تشخیص از روی تاریخچه پزشکی بیمار و معاینه فیزیکی و آزمایشاتی مثل CT اسکن و MRI نوع میگرن را تشخیص می دهد تمامی این آزمایش ها طبیعی هستند. در بسیاری از موارد نیز ممکن است که پزشک آزمایشات دیگری را نیز برای افرادی که خصوصیات سردرد در آنها کاملا منطبق به میگرن معمولی نیست توصیه می کند. معمولا سردرد میگرن می تواند که در فرد بیمار به مدت چند ساعت تا چند روز طول بکشد و فرد مبتلا به میگرن ممکن است چندین بار در ماه دچار حملا ت بیماری شود.

البته هستند افرادی که در طول دوره زندگی خود فقط یک بار دچار میگرن می شوند و در طرف دیگر طیف افرادی که بیش از ۳ حمله در هفته را تجربه می کنند وجود دارند. از این رو در سردرد هایی که جدیدا شروع شده اند و به خصوص سن بالای فرد ۵۰ سال است حتی اگر مشخصات سردرد میگرنی را نیز داشته باشند باید توسط متخصص مغز و اعصاب بررسی شوند.

چگونه از شروع سردرد میگرنی پیشگیری کنیم؟

با توجه به عواملی که دراین بیماری زمینه ساز هستند نمی توان که از تمام حملات میگرنی پیشگیری کرد ولی می توان با شناسایی عواملی که باعث تحریک و ایجاد حملا ت بیماری می شوند از تعداد حملا ت بیماری و شدت آنها کم کرد.

بیمارانی که دچار میگرن هستند برای این که از حملات میگرن در امان باشند باید که بیماری خود را زیر نظر بگیرند، معمولا برای کاهش حملات میگرنی بعضی از بیماران از روش های دیگر مثل یوگا، بیوفیدبک، طب سوزنی، ماساژ و ورزش منظم نیز استفاده می کنند که در بیشتر موارد بسیار کارساز بوده است.

عوامل تحریک کننده میگرن کدامند؟

از مهم ترین عوامل تحریک کننده میگرن می توان که به انواع مشروبات الکلی، شکلات، پنیر، غذا های فرآوری شده، اختلال در خواب، سفر کردن، استرس، دوران قاعدگی در خانم ها، تغییرات فصل و آب و هوا،استشمام رایحه ای خاص و نور شدید اشاره کرد.

درمان دارویی پیشگیری‌کننده میگرن در چه مواردی کاربرد دارد.

  1. در صورتی که تعداد حملات بیشتر از دو بار در ماه باشد.
  2. مدت حملات بیشتر از ۲۴ ساعت باشد.
  3. سردرد باعث اختلال عملکرد کاری و شغلی شود طوری که سه‌روز یا بیشتر فرد ناتوان شود.
  4. درمان حمله حاد میگرن با مسکن برای بیمار اثربخشی نداشته باشد.
  5. در مان حمله حاد میگرن با مسکن‌ها در هفته بیش از دو بار باشد.
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نویسندگان
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد
چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان مطالب ناب از سراسر وب و آدرس drdr.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 268
:: کل نظرات : 0

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 0

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 17
:: باردید دیروز : 4
:: بازدید هفته : 36
:: بازدید ماه : 412
:: بازدید سال : 1975
:: بازدید کلی : 28496