می خواهیم بهترین مطالب پزشکی را در این وبلاگ منتشر کنیم امید واریم بهترین بهره را از وب سایت ببرید.
روش های مختلف درمان بواسیر یا هموروئید
چهار شنبه 1 اسفند 1397 ساعت 12:21 | بازدید : 86 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

روش های مختلف درمان بواسیر یا هموروئید

روش های مختلف درمان بواسیر یا هموروئید : متاسفانه عده ی زیادی از کسانی که دچار بیماری هموروئید و یا دیگر بیماری های نشیمنگاه می باشند به دلیل خجالت و یا ترس از مراجعه به پزشک خودداری می کنند.و این مسئله موجب می شود که این افراد هم درد و رنج ناشی از بیماری را متحمل شوند و هم اینکه باعث شوند تا بیماریشان وخیم تر گردد و این مسئله هم موجب خواهد شد که در آینده نیاز به عمل جراحی پیدا کرده و هزینه زیادی را متحمل شوند.و این در صورتی است که اگر در روز های ابتدایی بیماری به پزشک مراجعه شود می شود با تغذیه مناسب و دارو به راحتی از پیشرفت بیماری جلوگیری به عمل آورد و دیگر نیازی به عمل جراحی نداشت.

درمان بواسیر

ما دراین مقاله می خواهیم انواع روش های درمان بیماری هموروئید را بررسی کنیم که از میان این روش ها ،درمان با استفاده از لیزر بهترین و موثرترین روش می باشد.اگر فردی در روز های اول ابتلای به این بیماری باشد به راحتی می تواند با روش های درمان خانگی به درمان بیماری خود بپردازد ولی در صورتی که حدود دو هفته از بیماری فرد می گذرد باید هر چه زودتر به پزشک مراجعه کند تا پزشک روش مناسب درمان را برای او انتخاب کند.

روش های مختلف درمان بیماری بواسیر یا هموروئید

  • درمان خانگی هموروئید(بواسیر)
  • درمان بواسیر و هموروئید با لیزر
  • درمان بواسیر با رابربند
  • درمان بواسیر با استپلر

درمان خانگی بواسیر یا هموروئید

باید بگوییم که بهترین و مقرون صرفه ترین روش در مورد تمام بیماری ها این می باشد که ما از ابتلای به این بیماری ها جلوگیری و پیشگیری کنیم و بیماری هموروئید نیز یکی از این بیماری ها می باشد که بهتر است فرد از ابتلای به آن پیشگیری کند. ولی در صورتی که کسی به این بیماری دچار شده و یا در شوروف ابتلا به هموروئید است ،این فرد می تواند با چندین روش ساده خانگی در منزل درد و تورم و التهاب های ملایم بواسیر را کاهش داده و پیشرفت بیماری خود جلوگیری کند.

روش های درمان خانگی بواسیر

  • نشتن در لگن آب گرم به صورت روزانه وروزی دو سه مرتبه و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه
  • فرد باید ناحیه مقعد خودرا تمیز نگه دارد و برای این کار می تواند روزانه دوش بگیرد و پوست اطراف مقعد را به آهستگی تیز نماید ولی باید دقت کرد که از صابون الکل استفاده نشود زیرا می تواند بیماری فرد را تحریک کند و پس از دوش گرفتن و تمیز کردن محل باید به آهستگی با یک حوله نرم محل را خشک نمود.
  • فرد باید مایعات زیادی را مصرف کند و روزانه سعی کند ۶ تا ۸ لیوان آب مصرف کند.
  • از غذاهای فیبردار بیشتر استفاده کند.
  • افراد باید از ابتلای خود به یبوست پیشگیری کنند و در صورت ابتلا باید سعی کنند سریع آن را برطرف سازند.
  • حین دفع مدفوع باید از زور زدن و وارد کردن فشار برای دفع مدفوع خود داری کرد.
  • زمان که فرد مبتلا دارای درد است می تواند از داروهای مسکن مانند استامینوفن و ایبوبروفن استفاده نماید.
  • فرد باید سعی کند که از دستمال توالت های رنگی و خشک و معطر استفاده نکند برای این کار می توان از دستمال توالت های مرطوب و معمولی استفاده کردکه بدون عطر و الکل می باشند.
  • می توان از داروهای موضعی مانند کرم ها و شیاف ها و پدهای بی حس کننده از جمله کرم حاوی هیدروکورتیزن استفاده نمود که در داروخانه ها موجود می باشند و نیازی به نسخه پزشک ندارند.

در صورتی که فرد مبتلا از روش های بالا استفاده کند باید در طی یک هفته تا ده روز مشکل او برطرف شود ولی در صورتی که روش های بالا در طی این مدت جواب نداد باید به پزشک مراجعه شود و در ضمن اگر زمان استفاده از این روش ها نیز فرد دارای خون ریزی باشد باشد باید پزشک فرد را ویزیت کند تا روش درمانی مناسب برای او انتخاب شود.

درمان بواسیریا هموروئید با لیزر

همه ما به یاد داریم که در سال های قبل وقتی فردی دچار بیماری بواسیر می شد و نیاز به عمل جراحی داشت .برای عمل او به صورت عمومی بیهوش می کردند و پس از عمل هم حدود دو سه روز در بیمارستان بستری می شد و بعد از مرخصی از بیمارستان هم به دلیل اثرات ناشی از جراحی تا مدت ها از درد رنج می برد.ولی خوشبختانه امروزه با پیشرفت تکنولوژی و وارد شدن دستگاه های لیزر جدید برای درمان بیماری هموروئید و دیگر بیماری های نشیمنگاه هم پزشکان به راحتی می توانند بیماران را درمان کنند و هم بیماران متحمل درد زیادی نمی شوند و اینگونه درمان ها برای بیماران مطلوب تر می باشد و دارای عوارض کمتری است.

پزشکان از لیزر به دو صورت برای درمان بیماری بواسیر استفاده می کنند که ما در زیر این دو روش را ذکر کرده ایم:

الف- اشعه درمانی هموروئید

ب- جراحی هموروئید با لیزر

اشعه درمانی هموروئید (لیزر درمانی بواسیر)

بیماری هموروئید با توجه به پیشرفت بیماری دارای درجه های مختلفی می باشد. در بواسیر درجه یک بالشتک های هموروئید از مقعد بیرون نمی زنند و تنها علائم آن دفع خون از مقعد و یا دفع خون با دفع مدفوع و مشاهده خون در مدفوع می باشد در این مرحله هموروئید های ریزی در سطح درونی دهانه مقعد ایجاد می گردند که بیشتر بیماران توجه چندانی به این مرحله از بیماری نمی کنند تا آن موقع که ،کشیده شدن مدفوع روی آن ها موجب خونریزی همورئید ها می شود.به این مرحله بواسیر درجه یک گفته می شود.

ولی بواسیر درجه دو به مرحله ای از بواسیر گفته می شود که بالشتک های بواسیری یا هموروئیدی از مقعد بیمار بیرون زده ولی خود به خود می توانند به جای اول خود برگردند و علامت آن داشتن درد همراه خونریزی می باشد.در این نوع از هموروئید ناحیه کوچکی از بواسیر در زمان دفع مدفوع از مقعد بیرون می آید که به خاطر سفت بودن بافت پیوندی کانال مقعد هموروئید دوباره به جای اول خود برمی گردد.

پزشکان می توانند با استفاده از بی حسی موضعی بدون درد و خون ریزی و بدون اینکه نیازی به بستری شدن بیمار باشد به صورت سرپایی در کمتر از یک ساعت در مطب با استفاده از لیزر بیماری هموروئید را درمان نمایند. در واقع لیزر درمانی برای بواسیر های درجه ۱ و ۲ روش مناسبی و موثری می باشد و دارای نتایج مطلوبی است.

جراحی هموروئید با لیزر

دربواسیر درجه سه بالشتک های بواسیر از مقعد بیمار بیرون می زنند ولی نمی توانند خودشان به جای اولشان بر گردندو باید با دست به درون مقعد هل داد تا به جای اول خود برگردند و علامت آن هم داشتن درد همراه خون ریزی می باشد.که به آن بواسیر درجه ۳ گفته می شود. در بواسیر یا هموروئید درجه چهار ،بواسیر یا هموروئید در بیرون از مقعد می باشد و به درون باز نمی گردد و دارای درد زیاد همراه با خون ریزی می باشد که به آن بواسیر درجه ۴ گفته می شود .فرد بیمار باید در این شرایط هر چه زودتر به پزشک مراجعه داشته باشد.

در مقایسه با جراحی باز بواسیر ،استفاده از لیزر هم بسیار راحتر می باشد و ه دارای عوارض کمتری نسبت به جراحی باز می باشد و پس از لیزر درمانی فرد بیماری نیازی به بستری شدن و استراحت مطلق ندارد و می تواند بلافاصله به زندگی روزمره خود برگردد و و فعالیت های روزانه خود را از سر بگیرد.

پزشکان جراح توانند به راحتی با استفاده از لیزر بالشتک های بواسیر را با کمترین صدمه به بافت های اطراف برداشته و در ضمن در استفاده از لیزر خون ریزی هم ایجاد نخواهد شد چون لیزر خود موجب ترمیم شریان های خونی خواهد شد و یکی دیگر از محاسن استفاده از لیزر این می باشد که این روش احتمال ابتلای بیماری به بیماری های واگیردار و عفونی مانند هپاتیت و ایدز را بسیار کاهش می دهد.

در مقایسه با سایر روش های درمانی بواسیر استفاده از لیزر برای درمان این بیماری دارای چه مزایایی می باشد؟

  • این روش درمانی دارای درد و خون ریزی نمی باشد و نیازی به پانسمان ندارد.
  • این روش درمانی نیاز به کمتر از یک ساعت زمان دارد.
  • در این روش نیازی به بیهوشی بیمار نیست.
  • پزشکان این درمان را به صورت سرپایی و در مطب انجام می دهند.
  • فرد بعد از درمان نیازی به بستری شدن واستراحت مطلق ندارد و می تواند بلافاصله فعالیت روزانه خود را شروع کند.

درمان هموروئید با رابربند( کش لاستیکی )

درمان رابربند را برای درمان بیماری به کار می برند که دچار بواسیر درجه ۲ و ۳ می باشند.

ولی بواسیر درجه دو به مرحله ای از بواسیر گفته می شود که بالشتک های بواسیری یا هموروئیدی از مقعد بیمار بیرون زده ولی خود به خود می توانند به جای اول خود برگردند و علامت آن داشتن درد همراه خونریزی می باشد.در این نوع از هموروئید ناحیه کوچکی از بواسیر در زمان دفع مدفوع از مقعد بیرون می آید که به خاطر سفت بودن بافت پیوندی کانال مقعد هموروئید دوباره به جای اول خود برمی گردد.

دربواسیر درجه سه بالشتک های بواسیر از مقعد بیمار بیرون می زنند ولی نمی توانند خودشان به جای اولشان بر گردندو باید با دست به درون مقعد هل داد تا به جای اول خود برگردند و علامت آن هم داشتن درد همراه خون ریزی می باشد.که به آن بواسیر درجه ۳ گفته می شود.

درمان با رابربند (کش لاستیکی )یکی دیگر از روش های درمان بواسیر به صورت سرپایی می باشد که به راحتی در مطب و بدون درد و خون ریزی انجام می شود .در واقع این روش که یکی از روش های نوین درمان هموروئید است ،امروزه توجه بسیاری از بیماران را به خود جلب کرده است.

نحوه درمان با رابربند به این شکل می باشد که یک حلقه لاستیکی به دور بالشتک بواسیر انداخته می شود تا از خون رسانی به پاکه بواسیر جلوگیری کند و این کار نیز موجب می شود تا بواسیربه تدریج سیاه و خشک شده و در نتیجه بیافتد.

درمان با رابربند دارای چه مزایایی می باشد؟

  • در این روش نیازی به بیهوشی نمی باشد و می توان با بی حسی موضعی آن را انجام داد.
  • روش درمانی بدون خون ریزی و درد است.
  • این روش مقرون به صرفه بوده و خطر ابتلا به بیماری های عفونی وجود ندارد.
  • این روش در مطب و به صورت سرپایی انجام می گردد و نیازی نیست بیمار در بیمارستان بستری گردد.
  • بیمار پس از اینکه با رابربند درمان شد نیازی به بستری شدن و استراحت مطلق ندارد و پس از درمان بلافاصله می تواند فعالیت های روزمره ی خود را از سر بگیرد.

درمان بواسیر با استپلر

از این روش درمانی برای بیمارانی که دچار بواسیر درجه ۳ و ۴ می باشند استفاده می گردد.

دربواسیر درجه سه بالشتک های بواسیر از مقعد بیمار بیرون می زنند ولی نمی توانند خودشان به جای اولشان بر گردندو باید با دست به درون مقعد هل داد تا به جای اول خود برگردند و علامت آن هم داشتن درد همراه خون ریزی می باشد.که به آن بواسیر درجه ۳ گفته می شود.

در بواسیر یا هموروئید درجه چهار ،بواسیر یا هموروئید در بیرون از مقعد می باشد و به درون باز نمی گردد و دارای درد زیاد همراه با خون ریزی می باشد که به آن بواسیر درجه ۴ گفته می شود .فرد بیمار باید در این شرایط هر چه زودتر به پزشک مراجعه داشته باشد.

در طی سالیان پیش این درجه از بواسیر به روش سنتی در بیمارستان با ۱ الی ۲ روز بستری با بیهوشی کامل انجام می شد و پس از عمل فرد باید یک مدت زیادی در بیمارستان بستری می شد و همچنین باید درد ناشی از جراحی که با چاقوی جراحی صورت می گرفت را هم تحمل می کرد.

خوشبختانه در حال حاضر با پیشرفت تکنولوژی با وسیله ای به نام استپلر این نگرانی ها برای بیماران برطرف شده است.جراحی به وسیله استپلر نیاز به مدت زمان کمتری دارد و فرد بیمار می تواند بعد از عمل به فعالیت های روزانه خود ادامه دهد.

این روش درمانی دارای نتیجه مطلوبی می باشد و درد بسیار کمی را نیز را همراه دارد.در این روش درمانی استپلر از رسیدن جریان خون به بالشتک های بواسیر جلوگیری می کند و به آسانی قسمت متورم و بیرون زدگی های بواسیر را بر می دارد .

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


با زانو درد بدون اینکه ضربه ای خورده باشد چه کنیم ؟
چهار شنبه 1 اسفند 1397 ساعت 12:19 | بازدید : 92 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

با زانو درد بدون اینکه ضربه ای خورده باشد چه کنیم ؟

با زانو درد بدون اینکه ضربه ای خورده باشد چه کنیم ؟ : حتما شما و یا یکی از نزدیکانتان مشاهده کردید که درد زانو دارد ولی ضربه ای به آن وارد نشده است . در اینگونه موارد بنظر می رسد که درمان آن ساده و راحت است ولی اینگونه نیست در همچین حالت هایی کمی با مصرف دارو بهتر می شود ولی بعد از متدتی دوباره شروع می شود و سابقه نشان داده است که بیمار دیگر با این درد کنار امده است و اقدامی برای بهبودی آن نمی کند .

زانو درد

افرادی که به درد زانو مبتلا شده اند در یکی از شکل های زیر بوده است :

  1. این بیماری بدون هیچ سابقه ای و در اثر یک فعالیت سنگین خانگی و یا کاری صورت گرفته است .
  2. این بیماری ممکن است فردای روزی اتفاق بیافتد که شما یک ورزش پر فعالیت داشته اید و یا به صورت ملایم و به آرامی شروع شده و با گذر زمان بیشتر می شود که فرد احساس نگرانی می کند که شاید برایش مشکل ساز باشد .

راهکاری مفید و اثربخش برای بهبود و درمان زانو درد

در بسیاری از مواقع پیش آمده که ما در ناحیه زانو درد شدیدی احساس می کنیم در این صورت باید دو تا سه روز به صورت کامل استراحت کنیم که بهتر است این استراحت با استفاده از کیسه یخ هم انجام شود تا درد شما بهبود یابد . اگر در صورت زانو درد شما تب ، قرمزی و یا داغی وجود داشته باشد شما باید به پزشک مراجعه کرده و علت را بطور دقیق بررسی کنید.

بعد از چند روز استراحت زانوی خود را حرکت دهید اگر باز هم درد داشتید باید از دارو نیز استفاده کنید که زودتر بهبودی یابید ولی برای استفاده از دارو باید از نظر پزشک استفاده کنید و بعد از چند روز بازهم امتحان کنید و زانوی خود را حرکت دهید.

فعالیت های سنگین روزمره را کاهش دهید

این امر بسیار طبیعی است که هیچکس نمی تواند فقط در حال استراحت باشد و باید حرکت کند و کارهای روزمره خود را انجام دهد ولی می توان کارهای خود را طی سه چهار روز انجام داد و خود را زیاد تحت فشار قرار نداد . از هر فعالیتی که درد زانوی شما را افزایش می دهد پرهیز کنید و بیشتر به فکر سلامتی خود باشید .

در اینجا نکته بسیار مهمی وجود دارد که بسیاری از افراد یک اشتباه بزرگی در مورد زانو درد انجام می دهند که درد را به این امید که در آینده خوب میشود تحمل می کنند که اینکار در آینده عوراض بسیار بلدی در پی خواهد داشت . بعد از اینکه درد زانوی شما بهبودی یافت دو مرحله دیگر نیز برای کامل خوب شدن زانوی شما وجود دارد . اگر بعد از خوب شدن درد زانو به زندگی خود بازگردید و کارهای روزمره خود را انجام دهید و اقدامات بعد از بهبودی را انجام ندهید بعد از مدتی درد زانوی شما بازهم شروع می شود.

بیشتر مطالعه کنید : ارتوپدی زانو

در کل درمان بیماری های اسکلتی سه مرحله مختلف دارد :

  1. تسکین درد
  2. تشخیص قطعی و تقویت عضلانی
  3. تغییر سبک زندگی و پیشگیری اتز عود مجدد ناراحتی

در صورت وجود درد زانو در گام اول باید آن را بهبودی بخشیم و در مرحله بعد باید در مورد ایجاد این درد و علت آن اقدامات لازم را انجام دهیم و بعد از تشخیص کامل نوع بیماری به درمان آن بپردازیم و عضلات را قویتر کنیم.

بعد از اینکه علت این درد کاملا مشخص شد برای اینکه شما توانایی قبلی خود را بدست بیارید باید تمرینات ورزشی که پزشک به شما ارائه میدهد را بصورت منظم انجام دهید. ولی باید دقت کنید که تمرینات را صحیح انجام دهید در غیر اینصورت بازهم درد شما عود گرفته باز هم شروع خواهد شد . ما طی تجربه ای که داریم احتمال دارد که شما از طریق سایت های مختف ورزشی و یا از پیشنهاد های دوستان و نزدیکان حرکت هایی را برای بهبودی انجام دهید که ما آن را توصیه نمی کنیم و فقط حرکاتی که پزشک معالج به شما گفته است را باید به صورت منظم انجام دهید در غیر این صورت درد زانوی شما بهبودی نخواهد یافت .

مشاوره با پزشک و حرکات ورزشی را فراموش نکنید

شما در این مرحله بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که از پزشکتان یک برنامه ورزشی بخواهید که آن را به صورت منظم در خانه انجام دهید ، البته در کنار این احتمال دارد به فیزیوتراپ هم احتیاج داشته باشید که به آن هم باید مراجعه کنید . بعضی از افراد در این باور هستند که چون فعالیت های فیزیوتراپی را انجام می دهند دیگر نیازی به ورزش های خانگی نیست در حالی که اینطور نیست و باید حرکات ورزشی در خانه را انجام دهید .

در اینجا مهمترین نکته در درمان دردزانو مرحله سوم می باشد که باید فرد بیمار ظرایط خود را برای زانوی خود خوب تر و بهتر کند .

برچسب ها: , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


انحراف ستون فقرات
چهار شنبه 1 اسفند 1397 ساعت 12:14 | بازدید : 85 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

انحراف ستون فقرات

انحراف ستون فقرات کودکان و بزرگسالان , راه های درمان : در کودکان انحرافی ستون فقرات بیشتر دیده می شود ، که این امر همیشگی نیست و قابل درمان و بهبودی است . درمان کردن انحرافی ستون فقرات با ورزش های اصولی امکان پذیر است . و می توان مهمترین حرکت و ورزش برای درمان انحرافی ستون فقرات ورزش های تقویت کننده عضلات گردن است که ماهیچه های گردن و شانه را سفت می کند. برای کودکان این حرکت اینگونه می باشد که کودک دست خود را بر روی پیشانی گذاشته و بر جهت مخالف کمی فشار دهد و اینکار را چند بار بعد از چند ثانیه انجام دهد .

حرکات و نرمش های کشکشی بر درمان این نوع بیماری تاقیر کمی ندارند و می توان از این حرکات نیز استفاده کرد مثلا کودک بر روی صندلی بشنید که ستون فقراتش کاملا صاف باشد و در این حالت کمی سر خود را به پایین خم کند و این حرکت را تکرار کند که تاثیر بسزایی در درمان این بیماری دارد .

انحراف ستون فقرات

بیشتر بخوانید : ارتوپدی ستون فقرات

عمل جراحی انحراف ستون فقرات

در برخی مواقع به تشخیص پزشک معالج برای درمان انحرافی ستون فقرات دست به عمل جراحی می زنند، البته می توان گفت که آخرین گزینه است برای درمان این بیماری می توان از کمربند های طبی نیز استفاده کرد که معمولا دیده شده تاثیر خوبی هم دارند . این کمربندها در طول شبانه روز مورد استفاده قرار می گیرد یعنی هر چقدر بیمار از این کمربند بیشتر استفاده کند بیشتر تاثیر درمان را خواهد دید. این کمربند ها دارای دو نوع هستند:

  1. بریس زیر بغل ، که از مواد پلاستیکی مدرن ساخته می شوند این بریس به نوعی طراحی و ساخته شده است که به صورت کاملا چسبان است و از زیر لباس معلوم نمی شود .
  2. بریس میلواکی ، طراحی این نوع بریس به صورت نیم تنه است و همراه آن حلقه گردنی و نگه دارنده چانه و پشت سر نیز وجود دارد که اغلب ما به شما این نوع بریس را برای استفاده توصیه می کنیم .

انحراف شدید ستون فقرات

زمانی که انحراف ستون فقرات شخص بیمار شدید می باشد باید به متخصص مراجعه کرده و وضعیت خود را به طور دقیق مورد بررسی قرار دهد. این کار با اسکن سه بعدی ستنون فقرات با دیتگاه های پیشرفته اسکنر انجام می شود و میزان انحراف و یا قوز پشتی در حالت وجود را به ما نشان می دهد و مشخص می کند که بیماری ما در چه حد است . با کمک این دستگاه می توان پیشرفت بیماری و نحوه درمان آن را تشخیص داد ، با استفاده از این دستگاه برای فهمیدن میزان انحرافی اگر در قسمت های مختلف عضلانی و اسکلتی بدن شما مورد و یا اشکالی داشته باشد را نیز نشان می دهد . که میتوانید برای درمان آن اقدام کنید.

انحراف ستون فقرات مادر زادی

این بیماری از هر ده نوزاد تازه متولد شده یکی را تهدید می کند . در اینجا مشکل ترین کار تشخیص وجود بیماری است در حالی که از بیماری از بدو تولد وجود دارد ولی تشخیص آن ممکن است تا دوره نوجوانی طول بکشد . در این حالت انحرافی ستون فقرات به این علت می باشد وقتی نوزاد در حالت جنین است مهره ها در حال تشکیل چندتا از آنها ناقص باشند و به صورت کامل در جای خود ننشینند ، به این دلیل می شود که در ستون فقرات قوس ایجا می شود و در حالتی دیگر نیز ستون فقرات صحیح تشکیل می شود ولی در زمان جدا شدن از هم این مشکل ایجاد می شود .

انحراف ستون فقرات (اسکولیوز )بدون علت مشخص در نوجوانان

در بعضی از موارد دیده شده که نوجوانی به این بیماری میتلا می شود و علت آن مشخص نیست که به آن ایدیوپاتیک می گویند . یعنی ایدیوپاتیک یکی از علل ارثی ، ژنتیکی و یا مادرزادی را ندارد و علت وجود آن مشخص نیست . طبق آماری که در دست داریم این بیماری بیشتر در دختران وجود دارد تا پسران و گاهی بعضی از خانواده ها این انحرافی را زیاد جدی نمی گیرند که کار بسیار خطرناکی است .شما با انجام چند تست از نوجوان خود می توانید این بیماری را تشخیص دهید و اقدام به درمان آن کنید . نبود تناسب شانه های جوان ،  نبود فاصله یکسان دست ها از بدن نوجوان و یا عدم تناسب لگن چپ و راست از علائم این بیماری در نوجوانان است . والدین محترم می توانند با انجام این تست ها از پیشرفت بیماری جلوگیری کنند و برای درمان آن اقدام کنند .

انحراف ستون فقرات

انحراف ستون فقرات

انحراف ستون فقرات ابعاد و انواع مختلفی دارد که در زیر به آنها اشاره می کنیم :

  • اسکولیوز عصبی : افرادی که از مهره شکاف دار و یا فلج مغزی رنج می برند بیشتر دچار این انحرافی می شوند .
  • اسکولیوز مادرزادی : در این حالت که بیماری با تولد کودک همراه است به این دلیل است که مهره ها به صورت کامل تشکیل نشده اند و یا در صورت تشکیل در هنگام جدا شدن از هم دیگر مشکل ایجاد شده است .
  • اسکولیوز دژنراتیو : این نوع انحرافی ممکن است علل مختلفی داشته باشد از جمله می توان گفت پوکی استخوان ، عمل جراحی ماژور کمر ویا فروپاشی ستوف فقرات در تصادفات خطرناک که باعث بروز این بیماری می شوند .
  • اسکولیوز ایدیوپاتیک : این نوع انحرافی دلیل مشخصی ندارد یعنی هیچ یک از عوامل بالا در ایجاد این بیماری نقشی ندارند .

تشخیص درست نوع انحرافی ستون فقرات در درمان آن بسیار تاثیر گذار است .

بیماری انحراف ستون فقرات مادرزادی

در اینجا می توان گفت که بیماری قبل از تولد کودک ایجاد شده است و علت آن این است که مهره درست تشکیل نیافته اند و یا در صورت صحیح بودن آنها در هنگام جدا شدن از هم دچار مشکل شده و این بیماری به وجود آمده است . خانم های باردار می توانند به متخصصین مراجعه کرده و احتمال این بیماری را برای کودک خود به حداقل برسانند .

عوارض انحراف ستون فقرات

اکثرا این بیماری از حالت خفیف آغاز شده و به ندرت و با گذشت زمان اگر درمانی روی آن نشود بزرگتر و شدید تر می شود یعنی ممکن از انحرافی از ده درجه به شصت درجه نیز برسد که عوارض بدی در پی خواهد داشت مانند از کار افتادگی در زمان سالمندی عدم اعتماد بنفس و دوری از جمع و … ، بهتر است قبل از اینکه بیماری شدید شود به معالجه آن اقدام کنیم که پزشک معالج با راه های کم خطر اینکار را انجام دهد زیرا اگر این بیماری شدید باشد پزشک و یا متخصص مجبور است برای درمان این بیماری از راه های پر ریسک استفاده کند .

انحراف ستون فقرات در سالمندان

امروزه اکثر سالمندان دچار این بیماری می شوند که یک مشکل همگانی در میان عزیزان سالمند ما هست . براساس آمار و اطلاعات ما اکثر جوانان در اینباره مشکلی ندارند ولی در سن پیری این بیماری به سراغ آنها می آید که اغلب دلیل آن پوکی استخوان است که ساختار ستون را بهم می زند و حتی وزن خود فرد در اینجا ستون فقرات را با مشکل مواجه می کند . بیشترین بیماری ستون فقراتی که در میان سالمندان دیده می شود گوژ پشتی است . افراد سالمند باید برای اینکه از این بیماری جلوگیری کنند باید ورزش های منظم که اغلب پیاده روی توصیه می شود را انجام دهند و از استرس دور بمانند ، کنترل وزن خود نیز در این باره بسیار موثر است .

ورزش مناسب انحراف ستون فقرات

حرکاتی که برای این بیماری مناسب هستند که شامل ورزش های قدرتی ، کششی ، تنفسی و استقامتی باشند که این ورزش ها نقش خوبی را در بهبودی انحراف ستون فقرات دارند. افراد بیمار باید در گام اول بر روی یک صندلی نشسته به صورتی که شانه های آن در یک راستا قرار گیرد که این را باید در راه رافتن هم رعایت کند . بعد از نشستن دستان خود را باید به سمت جلو بکشد و دستای خود را از جلو به زمین نزدیک کند ، حرکت بعدی آویزان شدن از میل بارفیکس می باشد که تاثیر خوبی نیز دارد ، دراز کشیدن بر روی شکم به صورتی که دو دست بر روی زمین باشد و در این حالت سر و شانه به همراه کتف ها از زمین جدا شده و به بالا بروند که اندازه آن تا ۱۵ سانتی متر کافی است .

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


راه حل درد زانو چیست ؟
چهار شنبه 1 اسفند 1397 ساعت 12:11 | بازدید : 98 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

راه حل درد زانو چیست ؟ آیا براستی درد زانو خوب نمی شود ؟

راه حل درد زانو چیست ؟ آیا براستی درد زانو خوب نمی شود ؟ : احتیاط ، ورزش و تمریناتی که فرد مبتلا به زانو درد انجام می دهد اقداماتی است که برای بهبود این بیماری انجام می دهد . این اقداماتی که فرد بیمار باید انجام دهد به شرایطی که فرد دارد متفاوت خواهد بود که ممکن است این حرکات و ورزش ها را نتواند انجام دهد و یا مشکلاتی باعث شود که این حرکات و تمرینات انجام نگیرد . پس باید شرح زندگی که در آن هستید را به پزشک معالج توضیح دهید تا پزشک دستورات لازم را بدهد و انجام دادن آنها توسط شما مطمئن باشد .

راه حل درد زانو

اینگونه بیشتر حرکات و دستورات پزشک انجام می شود ولی در حالت هایی وجود دارد که بازهم در انجام حرکات مشکلاتی پیش می آید و مانع انجام دادن آنها می شود. به عنوان مثال پزشکی به یک خانمی که مبتلا به زانو درد است گفته است که زانو را بیش نود درجه خم نکند و روی زمین ننشیند ولی در حالی که به مراسمی دعوت شده است که باید مدت طولانی روی زمین بشیند ، و اگر در این مراسمات شرکت نکند ممکن است ضرر اجتماعی برایش وارد شود و یا خانم مبتلا به زانو درد در برابر مسئولیتی که در برابر شوهر و فرزندان دارد برخی از حرکات مضری انجام می دهد . در اینگونه موارد متخصص از بیمار خود ناامید می شود و بیمار نیز با سردرگمی بیش از حد و بعد از تلاش بسیار به این نتیجه می رسد که درد زانوی او خوب شدنی نیست .

مراجعه به پزشک و دکتر ارتوپدی : متخصص ارتوپدی

اما آیا براستی درد زانو خوب نمی شود ؟

برای پاسخ دادن به این سوال بهتر است اینگونه بگوییم که فعلا ۱۴ روش برای درمان زانو درد وجود دارد که تقریبا برای هر نوع زانو درد یک روش داریم که آن را درمان کند جواب اصلی این سوال در مطالب بالا داده شده است .

امروزه خوشبختانه پزشکان معالج برای اینکه مریض خود را کاملا درمان کنند برای حرکاتی که نمی توانند انجام دهند به آنها برنامه ای تنظیم می کنند که متناسب با شرایط آنها باشد و بتوانند این حرکات را انجام دهند ، به این روش درمان روش مراقبت بیمار محور می گویند که با این کار دیگر تصور خوب نشدن زانو از بین می رود و جمله معروفی میان پزشکان وجود دارد که می گویند ” هیچ کس نباید از زانو درد رنج ببرد.

برچسب ها: , , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


تشخیص عوارض صافی کف پا در کودکان و بزرگسالان
چهار شنبه 1 اسفند 1397 ساعت 12:9 | بازدید : 103 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

تشخیص عوارض صافی کف پا در کودکان و بزرگسالان

تشخیص عوارض صافی کف پا در کودکان :  امروزه در جامعه ما فراد به گونه ای از قسمت های مختلف بدن خود رنج می برند که صافی کف پا نیز جزو آن دسته بشمار می اید که افراد زیادی دچار این مشکل هستند. صافی کف پا در کودکان نیز وجود دارد که آن را به دو دسته حالت انعطاف پذیر و حالت غیر قابل انعطاف تقسیم بندی کرده اند. درمان این بیماری برای زمانی که صافی کف پای نوزاد انعطاف پذیر باشد با روش های ساده امکان پذیر می باشد ، ولی در غیر این صورت یعنی صافی کف پا غیر قابل انعطاف باشد کار کمی مشکل خواهد شد و نیاز به عمل جراحی خواهد داشت که این عمل سریع تر باید انجام شود . شما می توانید برای اطمینان از سالم بودن نوزادتان به یک پزشک مراجعه کرده و کودک شما را معاینه کند و یا در صورت اینکه متوجه این مشکل در نوزادتان شدید سریعا باید با پزشک اتوپدی خود در میان بگذارید زیرا راه رفتن کودک شما با مشکل مواجه خواهد .

صافی کف پا

راه های درمان صافی کف پا با ورزش های مخصوص

صافی کف پا در جامعه بسیار شیوع شده و افراد از این مشکل در عذاب هستند که دلیل وجود آن نیز یا مادر زادی می باشد و یا در شرایط محیط زندگی و کار و … است. بیشتر میتوان گفت افرادی در چند قدمی این بیماری هستند که از مشکلاتی چون چاقی ، بیماری قند ، التهاب مفصلی روماتیسمی رنج می برند . اما در کل گفتنی است که به هر دلیلی که موجب این بیماری هستید می توان آن را درمان کرد . در مواقع حاد شاید درمان صافی کف پا کمی مشکل باشد و نیاز به عمل جراحی باشد . اما در حالت های معمولی آن را می توان با ورزش های مخصوص برای اصلاح صافی کف پا برطرف کرد که بهتر است این ورزش ها در حضور و زیر نظر پزشک فیزیوتراپ انجام شود ، زیرا اگر این ورزش ها صحیح انجام نشود علاوه بر بهبودی مشکلات بسیار بدی برای ما در پی خواهد داشت .

حرکات اصلاحی و عمل جراحی برای صافی کف پا

همانگونه که بیشتر هم گفتیم صافی کف پا را با دو روش درمان می کنند : عمل جراحی و ورزش ها و حرکات اصلاحی. افرادی که دچار این بیماری هستند بیشتر از عمل جراحی می ترسند و این روش را انتخاب نمی کنند ، البته درستترین کار این است که پزشک مورد نظر شما نحوه درمان را تشخیص بدهند و آن را اجرا نمایند. در روش درمان بصورت ورزش های اصلاحی به چند نکته باید توجه کرد که این حرکات باید زیر نظر پزشک فیزیوتراپ باشد ، از انجام دادن حرکات سرخود ، بدون برنامه و غیر اصولی خودداری کنید. ممکن است بعضی حرکاتی از اطراف برای شما پیشنهاد شود که درد و عذاب شما را کمتر کند ولی اگر این حرکت غیر اصولی باشد زیان بدی به شما وارد خواهد شد. افرادی که این مشکل را دارند اصلا نگران درمان آن نباشند چون امروزه با پیشرفت علم پزشکی درمان این نوع بیماری ها بسیار ساده می باشد فقط باید به موقع درمان گردد پس اگر دچار صافی کف پا هستید هر چه سریعتر اقدام به درمان آن کنید .

فوق تخصص اختلالات پا و مچ پا یا متخصص ارتوپدی

مشکل صافی کف پا به دلایل زیادی به وجود می آید یکی از دلایل مادرزادی بودن این مشکل است . دلیل دیگر آن نیز شرایط محیطی است و کسانی که کارهای سخت انجام می دهند و فشار زیادی را تحمل می کنند خصوصا افرادی که به مدت زیادی سرپا می ایستند این مشکل را زودتر پیدا می کنند . درمان این بیماری زمانی که خفیف باشد بسیار ساده است و با حرکت ها و ورزش های اصلاحی درمان می گردد ولی اگر صافی در حالت شدید باشد سریعا باید برای درمان آن به متخصص مراجعه کرد. همیشه در یاد داشته باشید که صافی کف پا خود به خود برطرف نمی گردد و باید برای درمان آن اقدام کنید وگرنه در طول زندگی درد خواهید کشید. پس برای راحتتر بودن در زندگی و درد نکشیدن سریعا اقدام به درمان این مشکل کنید .

صافی کف پا چگونه ایجاد می شود ؟

صددرصد در میان و اطراف شما وجود دارد کسانی که به این بیماری دچار هستند و رنج می برند اگر شما نگران این هستید که دچار این مشکل بشوید باید از عوامل ایجاد آن جلوگیری کنید . عوامل صافی یکی مادرزادی بودن آن است و دیگری شرایط محیطی که اگر آنها را رعایت کنیم به این مشکل دچار نخواهیم شد . این بیماری زمانی اتفاق می افتد که استخوان های پا ، مفاصل و ماهیچه های پا بدرستی در جای خود نباشند و یا در اثر فشار و عوامل دیگر به آرامی از جای خود دررفته باشند. استفاده بیش از حد از کفش پاشنه بلند برای خانم ها بسیار مضرر می باشد و می توان این بیماری را در آنها به وجود بیاورد .

صافی کف پا در بزرگسالان

صافی کف پا در بزرگسالان اگر مادر زادی نباشد به دلایل بسیار زیادی که در بند های بالا به آن اشاره کردیم به وجود می اید که باید سریعا بعد از مشاهده آن باید درمان گردد. اگر این مشکل به موقع حل نشود رباط پشتی استخوان درشت پا بعد از مدتی دچار فرسودگی می شود که دیگر قابل جبران نخواهد بود . ولی اگر زودتر این مشکل را مشاهده کردید می توان از پیشرفت آن جلوگیری کرد و با روش های صحص درمانی آن را درمان نمود . در بیشتر موارد نیز باید از کفی طبی استفاده کرد که البته هر کفی نیز مناسب اینکار نیست و باید با درنظر گرفتن قوس پای شما آن را درست کنند.

صافی کف پا از نوع قابل انعطاف

همانگونه که قبلا اشاره کردیم صافی کف پا دو نوع قایل انعطاف و غیر قابل انعطلف است که در این بند می خواهیم در مورد صافی قابل انعطاف با شما به گفت و گو بپردازیم . صافی کف پای قابل انعطاف را در زمانی که پای شما روی زمین است را میتوانید مشاهد کنید که دارای علائمی چون انحراف پاشنه به سمت خارج ، درد در ساق پا ، انحراف مچ پا به سمت داخل می باشد . اگر این موارد را مشاهده کردید احتما وجود این بیماری در شما وجود دارد و باید به پزشک مراجعه کنید.که درمان این نوع صافی بسیار آسان می باشد و با حرکات ورزشی مناسب و اصولی آن را درمان می کنند و به ندرت به عمل جراحی نیاز می باشد.

راه حل درمان صافی کف پا با فیزیوتراپی

امروزه با پیشرفت در علم پزشکی درمان این نوع بیماری بسیاتر آسان می باشد و شما در صورت مشاهده علایم صافی می توانید به پزشک فیزیوتراپ مراجعه کرده و آن را با روش های مختلف ورزشی درمان کنید . پزشک فیزیوتراپ با معاینه و تشخیص نوع این بیماری برای شما از ورزش ها و حرکات مختلفی استفاده می کند . برای شما توصیه می کنیم که در مورد این بیماری از افرادی که تخصصی در این باره ندارند مشاوره نگیرید.

درمان صافی کف پا بدون جراحی برای جوانان

در این بیماری هر چقد سن فرد بیمار کم باشد شانس بهبودی آن بسیار زیاد است و هر چقدر بیمار مسن تر باشد درمان سختتر شده و شاید نیاز به عمل جراحی نیز داشته باشد . بهترین زمان درمان این بیماری زمان نوجوانی و جوانی است . در این زمان برای درمان صافی شما بهتر می توانید ورزش های اصلاحی را انجام دهید و زودتر بهبودی یابید .

علل صافی کف پا در زنان

دلایل مختفلی برای این بیماری وجود دارد اما در زنان این بیماری بیشتر بخاطر هورمون های استروژن و پروژسترون می باشد . عامل دیگری که میتواند در صافی کف پای خانم ها تاثیر گذار باشد در دوران بارداری می باشد که فشار بیشتری به پاها وارد می شود . پس بهتر است در دوران بارداری بیشتر موارد ذکر شده را رعایت کنید و مراقب سلامتی خود باشید .

تست و اندازه گیری صافی کف پا

اگر کسی می خواهد از سلامتی کف پایش اطلاع داشته باشد باید به پزشک مراجعه کند و میزان صافی که پای خود را اندازه گیری کند. شما خودتان از علائم عمومی می توانید آن را تشخیص دهید که آیا کف پایتان صاف است یا نه .

برچسب ها: , , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


علت اصلی درد زانو و تشخیص آن
چهار شنبه 1 اسفند 1397 ساعت 12:7 | بازدید : 108 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

علت اصلی درد زانو و تشخیص آن

علت اصلی درد زانو و تشخیص آن ، مهمترین معیار در کاهش درد و درمان قطعی زانو درد , آیا می دانید اگر علت زانو درد پیدا شود درمان آن بسیار راحت است ؟ : افرادی که زانو درد دارند احتمال دارد به بیماری های آرتروز، بورسیت ، روماتیسم ، عفونت زانو … دچار شده باشند که هر کدام از اینها بستگی به سن و فعالیت های شما می تواند متفاوت باشد . درد از طریق اعصاب منتقل می شود و ما احساس درد می کنیم . پس می توان گفت که علت درد زانو یکی از حالت های زیر می باشد :

  • تحریک شدن اعصاب خارج از مفصل ولی احساس درد در همان مکان مانند بیماری دیسک و یا بیماری در ران
  • تحریک شدن اعصاب در داخل مفصل مانند بیماری آرتروز و عفونت و …

شاید کسانی وجود دارند که درمان های زیادی بر روی زانوی خود انجام داده اند ولی هیچ نتیجه ای دریافت نکرده اند و هنوز درد زانو دارند در اینگونه موارد احتمال دارد که علت درد در خود زانو نباشد. پزشکی که شما را معاینه می کند باید با حوصله و به طور دقیق اینکار را کند چون ممکن است علت درد در خود زانو نباشد . اگر اینکار بطور دقیق انجام نگیرد ممکن است در تشخیص علت درد زانو اشتباه صورت گیرد .

علت اصلی درد زانو

درد زانو در دو حالت خود را نشان میدهد یکی اینکه ناگهانی و حاد صورت می گیرد و دیگری اینکه به مرور زمان و آهسته این درد خود را ظاهر می کند ، در صورت درد ناگهانی زانو به نکاتی چون قرمزی زانو ، تورم ، حس داغی ، عدم توانایی در راه رفتن و خم نمودن زانو ، خشکی ، ضربه به زانو و … باید توجه داشت . در صورت وجود همچین نکاتی در هنگام بروز درد زانو باید به پزشک معالج خبر دهیم چون در درمان درد زانو خود فرد مهمترین عضو تیم درمان است . اگر اطلاعات خوبی در اختیار پزشک نگذارید احتمال دارد علت درد زانوی شما درست تشخیص نداده شود.

چه عواملی باعث زانو درد می شود ؟ ,  عوامل بسیاری وجود دارد به باعث می شود ما از درد زانو رنج بکشیم که می توان مهمترین آنها را در زیر می آوریم :

  • سابقه خانگی
  • سابقه ضربه و شکستگی در اطراف مفصل
  • انحراف در مفصل
  • وزن بالا
  • ضعف غضلانی
  • فشار بیش از حد ناشی از کار زیاد
  • ورزش ناگهانی
  • کار طولانی مدت
  • سبک زندگی ناسالم
  • بی تحرکی

در موارد ذکر شده بالا به جز دو مورد ضربه و سابقه خانوادگی همگی قابل درمان هستند و بهبودی می یابند. در این نوع بیماری اقدامات پزشک تقریبا نقش کمکی دارند و درمان اصلی زانو درد به خود بیمار بستگی دارد که احتیاطات و ورزش های متناسب را برای بهبودی انجام دهد و اگر این موارد را انجام ندهد تلاش دکتر کاملا بی فایده است.

علل مختلف درد حاد زانو

  1. سینویت : به التهاب مایع مفصلی سینویت می گویند که در این حالت زانو ورم می کند و علت بروز آن ضربه ، فشار بیشاز حد و یا بیماری های روماتیسمی می باشد.
  2. آرتریت : در حالت آرتریت زانو قرمز و بسیار دردناک می شود وعلت بروز آن ورود میکروب به داخل مایع مفصلی می باشد .
  3. پارگی منیسک و رباط : اگر ضربه سختی به زانو وارد شود به دنبال آن پارگی منیسک و رباط ایجاد می شود که در این حالت زانو خم و راست نمی شود و بسیار ورم می کند.
  4. آسیب بافت نرم : در این حالت شما می توانید زانوی خود را خم و راست کنید در حالی که زانوی شما درد می کند .
  5. بورسیت : التهاب اطراف تاندون و رباط و علت بروز آن استفاده بیش از حد از مفصل می باشد .

اگر شما می خواهید که نوع درد زانوی خود را بدانید باید به پزشک متخصص ارتوپد مراجعه کرده و درباری درد زانوی خود هر چقدر اطلاعات می دانید را در اختیار پزشک بگذارید تا پزشک درست تشخیص دهد و نسبت به درمان آن اقدام کند . درحالت هایی که درد زانو بیش از حد باشد و شما به اورژانس مراجعه می کنید باید بدانید که اورژانس دلیل اصلی را بررسی نمی کند و باید روز بعد به متخصص مراجعه کرده و درمان را آغاز کنید. پس بهتر است برای درمان کردن زانو درد به متخصص مراجعه کنیم .

علل مختلف دردهای مزمن زانو

  1. پارگی مینیسک : پارگی مینیسک بیشتر در جوانان رخ میدهد و علت آن این است که زانوی خود را بصورت ناگهانی و شدید می چرخانند. البته این امر در سن های بالا نیز اتفاق می افتد و به علت پیری تخریب می شود . افراد بالای سی سال این درد زانو را که علت آن پارگی مینیسک می باشد را تجربه می کنند.
  2. آرتروز : آرتروز یا همان ساییدگی زانو که به علت ضعیف شدن و یا از بین رفتن غضروف به وجود می آید که اگر پیشرفت زیادی کند باعث از بین رفتن مینیسک هم می شود . از علائم وجود آرتروز می توان به محدود شدن حرکت فرد ، التهاب ، تورم و درد در ناحیه زانو اشاره کرد .
  3. کندرومالاسی کشکک : به این نوع عارضه نرمی غضروف نیز می گویند . این نوع بیماری در بانوان و افرادی که زیاد می دوند ایجاد می شود و دلیل به وجود آمدن آن این است که استخوان کشکک ده خوبی در جای خود قرار نمی گیرد و در گذر زمان و حرکت های زانو غضرف بین مفصل آسیب می بیند و باعث درد زانو می شود . بعد از نشستن های طولانی مدت افرادی که این بیماری را دارند درد زانو را احساس می کنند .
  4. روماتیسم : بیماری روماتیسم جزو عارضه هایی است که می تواند تمام مفاصل بدن را درگیر کند و از علائم وجود آن می توان به درد زانو و تورم در ناحیه زانو اشاره کرد . اگر این بیماری پیشرفت زیادی کند متاسفانه موجب تغییر شکل زانتو می شود پس باید بسیار مراقب بود و از این نوع بیماری پیشگیری کرد .
  5. بورسیت زانو : علائم بورسیت درد و التهاب است و علت به وجود آمدن آن تورم کیسه های اطراف مفصل زانو می باشد .
  6. عفونت : عفونت یکی از بیماری های اورژانسی برای پزشکان است که در ناحیه مفصل زانو ایجاد می شود . این نوع بیماری در صورت وجود علاوه بر زانو درد و تورم برای بیمار تب نیز به همراه آن می باشد که در حالت شدید آن به استخوان های زانو آسیب می رساند.
  7. سندرم ایلیوتیبیال باند : این باند همان نوار بافتی مستحگم می باشد که از لگن تا زیر زانو کشیده شده است ، این باند در ناحیه خارجی زانو قرار دارد و با حرکت های زانو این باند پی در پی با برجستگی های قسمت خارجی مفصل برخورد کی کند و باعث ساییده شدن می شود و بعد از آن فرد درد زانو و تورم را احساس خواهد کرد. بیشترین افرادی که در معرض این خطر هستند دوندگانی هستند که برای مدت طولانی می دوند که این درد بعد از ده دقیقه دویدن شروع می شود و با آخر ادامه می کند و بعد از استراحت خوب می شود . اگر می خواهید از این درد جلوگیری کنید می توانید به ارتوپد متخصص مراجعه کنید و با ورزش های کششی خاص این باند را انعطاف پذیر تر و نرم تر کرد .
  8. زانوی جهندگان : به ورزشکارانی که بیشتر فعالیت های آنها به جهش ختم می شود jumpers یا زانوی جهندگان گفته می شود مانند والیبالیست ها و بسکتبالیست ها ، در این بیماری تاندون کشکک مورد آسیب دیدگی قرار می گیرد و باعث التهاب و درد زانو می شود که ورزشکار با ادامه ورزش درد بیشتری باید تحمل کند.
  9. آسیب غضروفی : اگر در اوایل سن میانسالی درد زانو احساس کردید و به پزشک مراجعه کردید و بعد معالجه به شما گفتند که هیچ مشکلی ندارید بدانید که این حالت شروع آسیب غضروفی می باشد که بعد از پیشرفت کردن به آرتروز تبدیل می شود که باید قبل از تبدیل به آرتروز تشخیص و درمان شود .

• نکته مهم در درمان درد زانوی شما پیدا کردن علت اصلی این درد می باشد که باید از طرف متخصص ارتوپدی و اطلاعاتی که شما درباره زانودردتان در اختیار پزشک می گذارید انجام شود بسیار اهمیت دارد ، پس در درمان زانوی خودتان به پزشک معالج کمک کنید تا علت درد را بهتر تشخیص داده و درمان بصورت عالی پیش برود .

در حالت کلی اگر بحث کنیم برای درمان زانو درد از سه روش استفاده می شود : دارو ، تزریق ، جراحی

در همه این روش ها عوامل کمک کننده مانند فیزیوتراپی هم وجود دارد و کمک خوبی برای درمان بعضی از بیمارن می کند . اما بهتر است بگوییم که تمام این اقدامات زمانی موثر خواهد بود که فرد بیمار شرایط و سبک زندگی خود را تغییر دهد و برنامه منظم ورزشی دکتر را اجرا نماید در غیر این صورت درمان ممکن نمی باشد . ولی در صورتی که همه بیماران با ما همکاری کنند نباید کسی از زانو درد رنج ببرد .

برچسب ها: , , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


میگرن
چهار شنبه 1 اسفند 1397 ساعت 12:6 | بازدید : 96 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

میگرن

میگرن | سردرد میگرنی و راه های درمان آن : یکی از سر درد های شدید که در صورت دچار شدن فرد باعث مختل شدن فعالیت هاى روزمره نیز می شود سر درد میگرنی است در این نوع سر درد بیمار مجبور است تا از فعالیت های روزمره دست بکشد و به استراحت بپردازد. از نشانه های بارز این نوع سر درد حالت تهوع ،استفراغ یا افزایش حساسیت به نور است که برای ارام شدن این نوع سر درد مراجعه به کلینیک تخصصی سردرد و متخصص مغز و اعصاب مناسب ترین روش است.

میگرن

معمولا زنان سه برابر بیشتر از مردان به میگرن مبتلا مى شوند ؛ و براساس آمار و ارقام از هر ٢٠ خانم ۴نفر از سر درد میگرن رنج مى برند، شاید برای شما این سوال پیش بیاید که نخستین حمله میگرن در چه سنى می تواند رخ بدهد ، باید بگوییم که این نوع درد میگرنی فرد را در هر سنی مبتلا می کند و معمولاً بیشتر در دوران نوجوانى شروع مى شود و با افزایش سن شدت آن کمتر می شود ولى گاهى اوقات در بین بیماران شروع میگرن بعد از پنجاه سالگى هم دیده شده است.

علائم سردرد میگرنی

  • بیشتر افراد مبتلا به میگرن دچار سردرد متوسط تا شدیدى هستند که ممکن است ۴ ساعت تا ٣ روز دوام داشته باشد.
  • سر درد گاهى یکطرفه و گاهى هر دو طرفه می باشد و بیمار متحمل دردى تپشى ،ضربان دار یا کوبنده مى شود.
  • در بیشتر مواقع انجام فعالیت ،براى مثال راه رفتن یا بالا و پایین رفتن از پله ها ، معمولا درد را تشدید مى کند .
  • بیمار علاوه بر سردرد حالت تهوع دارد یا استفراغ مى کند و نسبت به نور و صدا حساس تر از حالت معمول است .

انواع سردرد های میگرنی

ممکن است تا بعضى بیماران اورا ، مرحله پیش درآمد یا علائم هشدار دهنده اى مانند اختلال در دید یا دیگر حواس را تجربه کنند ؛ براى نمونه به طور موقت جرقه ،لکه یا خطوط نورانى مى بینند یا بخشى از قدرت دید خود را از دست مى دهند .

  • سوزن سوزن شدن یا باالعکس بى حسى
  • اختلال هاى گفتارى یا رفتارى
  • معمولا این نشانه هاى پیش درآمد یا اورا معمولا درست قبل از شروع سردرد شروع شده و با شروع سردرد پایان مى یابند البته گاهى ممکن است در مرحله سردرد هم ادامه داشته باشند.
  • بعضى بیماران تنها یک بار در سال یا حتى کمتر دچار میگرن مى شوند،حال آنکه عده اى دیگر چند بار در هفته متحمل این نوع سردرد مى شوند

یکى از وجوه تمایز میگرن و دیگر گونه هاى سر درد این است که میگرن مراحل مشخصى دارد اکثر بیماران مراحل زیر را تجربه میکنند کنند ،البته امکان دارد مراحل پیش درآمد یا اورا در تمام بیماران رخ ندهد.

مراحل هشدار دهنده یا پیش نشانه میگرن عبارتند از :

در بیشتر موارد در این مرحله فرد احساس خستگى ،تغییر خلق و خو ،تمایل به خوردن خوراکى شیرین ،احساس تشنگى یا خشکى و گرفتگى گردن را دارد که در حدود ٢۴ ساعت طول مى کشد.

  • مرحله اورا یا پیش درآمد : معمولا طبق یافته های متخصصان مغز و اعصاب از هر سه بیمار مبتلا به میگرن یک نفر علائم اورا یا پیش درآمد ،تغییرات حسی یا اختلال دید را تجربه مى کنند .این مرحله نیز از چندین دقیقه تا یک ساعت ادامه دارد.
  • مرحله حمله اصلى : بیمار در این مرحله دچار سردرد و علائم دیگرى مانند تهوع مى شود. معمولا مدت این مرحله بین ۴ ساعت تا ٣ روز متغیر است.
  • مرحله تسکین درد و بهبود : در این مرحله درد فروکش مى کند تسکین درد معمولاً به آهستگى صورت مى گیرد ، هر چند گاهى میگرن ناگهان ، براى مثال بلافاصله بعد از استفراغ ،متوقف مى شود حتى گاهى تا چند ساعت بعد از تمام شدن حمله سردرد بیمار حالت گیجى و بیحالى دارد.
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


سر درد , علل بروز سردرد و راه های درمان آن
چهار شنبه 1 اسفند 1397 ساعت 11:54 | بازدید : 96 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

سر درد , علل بروز سردرد و راه های درمان آن

سر درد , علل بروز سردرد و راه های درمان آن :  بیشتر افراد همیشه از داشتن سردرد های مزمن شکایت می کنند . معمولا یکی از شایع‌ ترین اشکال درد که از سیستم عصبی مرکزی ناشی می شود سردرد است. معمولا برخی از افراد در دوره خاصی از زندگی خود سردرد شدید را تجربه می‌کنند و برخی دیگر دچار سردرد های گاه و بی‌گاه می ‌شوند بنابراین هر کسی ممکن است که دچار سردرد شود و هیچ تفاوتی ندارد که چه سنی را داشته باشد از این رو و با توجه به نوع سر درد ها، انجمن بین المللى سردرد (IHS) سردرد را به ٢ نوع اولیه و ثانویه طبقه بندی می كند.

سردرد

سردرد اولیه

  • سر درد میگرنی
  • سر درد تنشى و یا (Tension)
  • سردرد كلاستر و یا (خوشه اى)
  • انواع نورالژى مثل نورالژی تریژمینال

سردرد ثانویه

  • سردرد ناشى از آرتریت تمپورال یا التهاب شریان گیجگاهى
  • سردرد ناشى از بالا بودن فشار مغز كه در بسیاری از مواقع می تواند بدون علت نیز باشد که سودو تومورسربرى نام دارد ویا به علت ضایعه فضاگیر مغزى ایجاد شود مثل تومور مغزى به وجود می آید.
  • و سردرد ناشى از مصرف بیش از حد دارو که در بیشتر افراد دیده می شود.

معمولا در صورت بروز سردرد کمتر کسی به سراغ پزشک معالج می رود اما برای تشخیص نوع اولیه از ثانویه نیاز است تا به پزشک مربوطه مراجعه کرد و یک شرح حال دقیق داد معمولا پزشک بعد از شرح حال بیمار معاینه فیزیكى انجام میدهد زیرا که این موارد و نورولوژی بیمار مبتلا به سردرد توسط متخصص مغز و اعصاب خوب بسیار مهم است و این راه در واقع بهترین روش برای درمان سردرد می باشد زیرا که با مشخص شدن نوع سر درد درمان بهتری صورت می گیرد زیرا انواع ثانویه سردرد نیازمند اقدامات تشخیصى و درمانى سریعتر و جدى ترى می باشند زیرا که در همه ی بیماری ها تشخیص صحیح می تواند که درمان مناسبی را داشته باشد.

پس همان طور که گفتیم در مراجعه به متخصص مغز و اعصاب دادن شرح حال خوب و دقیق به تشخیص صحیح نوع سردرد کمک زیادی می کند.

مهم ترین سوالی که متخصص مغز و اعصاب در مراجعه از بیمار می پرسد این مورد است که چه زمانی بیمار اولین حمله سردرد را تجربه كرده است ؟

همان طور که گفتیم و بر این اساس سردرد به دو نوع حاد و مزمن تقسیم می شود:

  • درباره سردرد حاد باید بگوییم که سر درد حاد سردردى است كه به تازگى شروع شده و طبق بعضى ازطبقه بندی ها كمتر از ٤ هفته شروع شده است و این نوع سر درد نیاز به بررسى بیشترى از نظر تشخیص نوع و علت سردرد را دارد .
  • اما در تعریف سردرد مزمن باید بگوییم که سردردى كه مدت طولانى فرد را درگیر كرده و معمولا بیشتر از یك ماه طول می کشد. بررسى بیشتر در این نوع سردرد توسط نورولوژیست خوب هم به درمان صحیح و كاهش درد بیمار كمك میكند.

موضوع مهم دیگر نحوه شروع سردرد ( onset ) است

یکی از نشنانه های خونریزی مغزی و یا پارگی آنوریسم مغزی شروع اولین حمله سردرد شدید، ناگهانى و انفجارى است که درعرض كمتر از چند ثانیه به حداكثر شدت خود می رسد(Thunderclap Headahe) که همان طور که گفتیم می تواند نشانه خونریزى مغزى ویا پارگى آنوریسم مغزى باشد که در این حالت نیاز به مراجعه به اورژانس و اقدامات سریع است

Duration سردرد

معمولا مدت زمانی که یك حمله سردرد طول می كشد در انواع مختلف سردرد متفاوت است مثلا این مدت در میگرن ٤ تا ٧٢ ساعت است درحالیكه در سردرد هاى نورالژیفرم این درد ها فقط در حد ثانیه یا دقیقه است .

  • فركانس سردرد كه نشان دهنده تكرار حمله هاى سردرد در ٢٤ ساعت یا در هفته است.
  • نوع سردرد مثلا خنجرى ،سوزشى فشارى ، و سر درد های ضرباندار
  • علائم همراه سردرد مثل تهوع ،استفراغ ،فتوفوبى(حساسیت به نور یا ترس از نور)،فنوفوبى(ترس از صدا)،تارى دید،قرمزى و اشك ریزش چشم یا آبریزش از بینى
  • عوامل مستعد كننده یا Trigger سردرد مثل گرسنگى ،استرس ،هواى سرد ،سیكل قاعدگى،مصرف بعضى غذا ها ،بدخوابى
  • عواملى كه باعث تشدید و بدتر شدن سردرد می شوند مثل فعالیت فیزیكى ،سرفه كردن ،زور زدن ،تغییر وضعیت بیمار
  • سابقه بیمارى دیگر در فرد مثل سابقه ضربه به سر،فشار خون بالا،بیماریهاى دندانى،آلرژى،تب و كاهش وزن
  • سابقه فامیلى سردرد كه بخصوص در مورد میگرن و بعضی بیماری های عروقى مثل آنوریسم اهمیت دارد
  • دارو هاى مصرفى توسط بیمار

در بیشتر موارد نیز مصرف بعضى دارو ها می توانند که ایجاد کننده سردرد باشند دارد هایی مثل ایزوسورباید (نیتروكانتین) ،دی پریدامول ، بوپروپیون و . .

نشانه های خطر در سردرد (Red Flags )

  • در بیشتر اوقات فرد دچار سردرد شدید ناگهانى می شود كه حالت انفجارى دارد و در كمتر از یك دقیقه به حداكثر شدت خود میرسد بطوریكه بیمار میگوید:((این شدیدترین سردردى است كه تا بحال تجربه كرده ام)). به این نوع سردرد Thunderclup headache گفته مى شود و معمولا نشانه خونریزى مغزى ناشى از پارگى آنوریسم یا شریان مغزى در نوع خونریزى دهنده سكته هاى مغزى است.

با توجه به نوع سر درد نكته مهم اورژانسى بودن این نوع سردرد است و باید به سرعت اقدامات تشخیصى و درمانى انجام گیرد به طوری كه تأخیر در آن ممكن است صدمات جبران ناپذیرى براى بیمار داشته باشد و یا حتى مرگبار باشد.

  • شروع سردرد جدید در سن بالاى۴۰ یا ۵۰ سال
  • تغییر الگوى قبلى سردرد مثلا شدت یا فركانس سردرد
  • سردرد پیشرونده كه به درمان جواب نمى دهد.
  • نشانه های مرتبط با مغز و اعصاب همراه مثل تارى دید،ضعف اندامها ، كاهش سطح هوشیارى،تشنج
  • علائم سیستمیك شامل تب ،كاهش وزن ،درد و سفتى گردن
  • بدتر شدن سردرد با سرفه و فعالیت كه مى تواند نشانه افزایش فشار مغز باشد.
  • سردردى كه بعد از ضربه به سر شروع شود.
  • سردردى كه فرد را از خواب بیدار كند.
  • سردرد صبحگاهى با تهوع و استفراغ جهنده
  • سردردى كه در دوران باردارى یا پس از زایمان شروع شود .این نوع سردرد میتواند ناشى از ترومبوز سینوس وریدى یا لخته شدن خون در ورید هاى مغز به علت تغییرات سیستم انعقادى خون در حاملگى و پس از آن است و ازآنجایی كه به درمان با دارو هاى ضد انعقاد به صورت فورى نیاز دارد بیمار باید سریعا توسط متخصص مغز و اعصاب ویزیت شود.
  • سردرد همراه با قرمزى و درد چشم که بسیار آزار دهنده است
  • نوع سردردی که فرد دارای سابقه كانسر یا نقص ایمنى دارد

معمولا تمام نشانه هایی که گفته شد برای انجام معاینه دقیق نیاز به یک بررسی جدی را دارد و از این رو معاینه دقیق نورولوژى توسط متخصص مغز و اعصاب و تصویربردارى مغزى مثل ام آر آی مغز می تواند که در تشخیص این مورد بسیار ضروری باشد.

ممکن است تا در بعضی از مواقع و در یک نوع از علائم میگرنی علائم نورولوژیك مثل ضعف اندامها یا تارى دید ایجاد شود كه اورا (aura) نام دارند. معمولا اوراها قبل از شروع سردرد شروع مى شوند و معمولا با شروع سردرد نیز تمام مى شوند معمولا این علائم كه در اثر تنگ شدن رگهاى مغز ایجاد مى شوند كمتر از ٦٠ دقیقه طول مى كشند.

اما در صورتی كه اورا بیشتر از ٦٠ دقیقه طول بكشد یا به طور كامل برطرف نشود و یا اوراى جدید به خصوص فلج اندام ها ایجاد شود در این صورت نیاز به بررسى بیشتر توسط متخصص مغز و اعصاب دارد.

***نکته پایانی :

بر اساس بسیاری از تحقیقاتی که برای پیدا کردن دلایل سردرد انجام شده است، حدود ۴۰ درصد افرادی که از سردرد رنج می‌برند می‌توانند فقط با پرهیز کردن و ایجاد عادت‌های صحیح به راه طبیعی درمان سردرد خود برسند اما بهترین راه برای تشخیص سر درد و جلوگیری از عوارض ناگوار بسیاری از سر درد ها مراجعه به پزشک متخصص مغز و اعصاب می باشد.

 

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


سرگیجه , علل بروز سرگیجه و درمان آن
چهار شنبه 1 اسفند 1397 ساعت 11:52 | بازدید : 88 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

سرگیجه , علل بروز سرگیجه و درمان آن

سرگیجه , علل بروز سرگیجه و درمان آن : یکی از علت های مراجعه بیشتر افراد به کلینیک های مغز و اعصاب و مطب های پزشکی دچار شدن به سرگیجه های مداوم است . درباره ی سرگیجه باید بگوییم که سرگیجه داشتن در واقع حالتی است که در آن فرد بیمار احساس می‌کند که محیط پیرامون او گرد سرش می‌چرخد و یا اگر چشم‌ هایش را ببندد، می ‌پندارد که خودش به دور محیط می‌گردد. سرگیجه اغلب به دلیل کاهش جریان خون در مغز رخ می‌دهد و حالت چرخش را برای فرد مبتلا ایجاد می‌کند؛ با این حال، اکثر افرادی که به این گونه مشکلات دچار می‌شوند، آنرا جدی نگرفته و هرگز به دنبال درمان آن مشکل نمی ‌روند و معمولا با توجه به این که سرگیجه بیشتر از اینکه یک بیماری باشد یک علامت برای یک بیماری به حساب می اید از این رو نیز این عامل یکی از علل شایع مراجعه بیماران به متخصص مغز و اعصاب است.

سرگیجه

انواع سرگیجه و تفاوت سرگیجه حقیقی و سرگیجه کاذب چیست؟

سرگیجه به دو نوع واقعی (Vertigo) و سرگیجه غیرواقعی، کاذب یا Dizziness ، Pseudo Vertigo تقسیم می شود.

در مقابل سرگیجه حقیقی (True vertigo)، یک نوع علامت شایع دیزینس (Dezzines) را داریم که در واقع احساس سبکی سر و یا علت سیاهی رفتن چشم ها به خصوص موقع تغییر پوزیشن مثلا از حالت نشسته به ایستاده یا دراز کشیدن است.

معمولا بیشتر افرادی که این علائم را دراند در مراجعه به پزشک نوع سرگیجه شان مشخص می شود در بیشتر مواقع مهم ترین علت سرگیجه کاذب از فشار عصبی است و بهترین روش مراجعه به پزشک نورولوژیست است زیرا پزشک می تواند تا با بررسی بیمار و پرسش سوالاتی مانند وجود سرگیجه در خواب و . . . شرح حال بیمار را کامل کند.

شرح سرگیجه عصبی کاذب

همان طور که گفتیم مهم ترین علت در سرگیجه های کاذب و عصبی اضطراب ، استرس و افسردگی است و از شایع ترین علائم آن نیز می توان به احساس سبکی و گیجی اشاره کرد که در صورت بروز این نوع علائم مهم ترین کار جهت تشخیص سرگیجه عصبی مراجعه به پزشک نورولوژیست است.

مهم ترین علائم سرگیجه

همان طور که درباره بروز سرگیجه در بیشتر افراد گفتیم سرگیجه می تواند که یک احساس خفیف گیجی و یا سبکی سر در فرد باشد و یا در بیشتر مواقع نیز ممکن است تا آنقدر سرگیجه شدید باشد و موجب عدم تعادل و حتی افتادن فرد شود و این حالت شدید ترین حالت ممکن است که فرد را از فعالیت های روزانه باز می دارد .

در صورت مراجعه به پزشک متخصص مغز و اعصاب ، او در شرح سرگیجه ابتدا بسته به علت ایجاد آن سرگیجه را به دو نوع پريفرال (محیطی) و سنترال (مرکزی) تقسیم می کند.

در تعریف سرگیجه محیطی باید بگوییم که بر خلاف سرگیجه مرکزی ، این نوع سرگیجه منشا مغزی ندارد و عمدتا مربوط به اختلال وستبولی گوش می باشد. این نوع سرگیجه معمولا کوتاه مدت است و با تغییر ناگهانی وضعیت سر ایجاد شده و با ثابت ماندن فرد در عرض چند ثانیه از بین می رود و در بیشتر بیماران ممکن است که این حالت با تهوع و استفراغ همراه باشد که این حالت بیشتر در عفونت های حاد گوش میانی ( اوتیت مدیا ) و جابه جایی مایع درون گوش میانی معمولا بعد از ضربه شدید به سر دیده می شود.

اما درباره سرگیجه مرکزی باید بگوییم که این نوع سرگیجه به تغییر وضعیت فرد ارتباط چندانی ندارد و در بیشتر بیماران احتمال دارد تا همراه با علائم دیگری مثل عدم تعادل، دو بینی، افتادن و . . . باشد

تشخیص سرگیجه

بیشتر بیماران در مراجعه به پزشک باید که برای تشخیص صحیح سرگیجه شرح حال بسیار دقیقی را به پزشک ارائه نمایند اما بسیار دیده شده است که با وجود تمام موارد ذکر شده نیز گاهی تشخیص نو ع محیطی و مرکزی از روی شرح حال بیمار به درستی صورت نگیرد و از این رو برای تشخیص صحیح تر معاینات دقیق مراجعه به پزشک نورولوژیک که یک متخصص مغز و اعصاب است بسیار توصیه می شود پزشک نورولوژیک در این مراجعه تست های تشخیصی، علت صحیح سرگیجه را تشخیص می دهد.

و با توجه به اینکه درمان سرگیجه با توجه به علت زمینه ای آن صورت می گیرد تشخیص صحیح بسیار مهم است.

میگرن و سرگیجه

ممکن است که این مطلب شما را کمی متعجب کند اما این واقعیت است که سرگیجه بسیاری از اوقات با میگرن در ارتباط است. نشانه‌های دیگر میگرن که به سرگیجه مربوط است شامل حساسیت به حرکت، نور و صدا می‌شود. حدود ۴۰ درصد از افرادی که مبتلا به میگرن هستند گیجی و سرگیجه را تجربه می‌کنند.

مهم ترین تستهای تشخیصی برای سرگیجه :

  • انجام MRI مغز که این دستگاه با تصویر برداری از ساختمان مغز تصویر ان را به صورت واضح و کامل نشان می دهد.
  • انجام سونوگرافی داپلر ترانس کرانیال مغز که این نوع سونوگرافی در واقع خون رسانی قسمت خلفی مغز را که اختلال آن در ایجاد سرگیجه و عدم تعادل نقش دارد را نشان می دهد.
  • مراجعه به متخصص گوش و حلق و بینی برای بررسی ساختمان گوشی میانی

معمولا این مورد اخر بیشتر برای زمانی است که متخصص مغز و اعصاب با توجه به شرح حال، معاینات نورولوژیک و روش های پاراکلینیک، علت ارگانیک مغزی را پیدا نکرد بیمار را جهت ارزیابی سیستم تعادلی و وستيبولى مربوط به ساختمان گوش میانی به متخصص گوش و حلق و بینی ارجاع می دهد.

عوارض سرگیجه و علت سرگیجه

سرگیجه می تواند خطر سقوط و جراحت را افزایش دهد. سرگیجه در زمان رانندگی یا کار با ماشین آلات سنگین احتمال تصادف را افزایش می دهد.

اصلی ترین درمان های سرگیجه

یکی از مواردی که بسیاری از افراد از ابتلا به ان بسیار ناراحت و ناخشنود هستند سرگیجه است که می تواند همان طور که گفتیم بسیار ازار دهنده باشد اما جای نگرانی نیست زیرا که درمان سرگیجه هم به صورت علامتى و با دارو های آنتی هیستامین مثل بتا سرک انجام می شود که مصرف این نوع دارو بر روی هر دو نوع سرگیجه یعنی سرگیجه محیطی و سرگیجه مرکزی موثر است.

اما نباید فراموش کرد که معمولا اصلی ترین و اساسی ترین نوع درمان بعد از بررسی ها و توجه به علت زمینه ای سرگیجه انجام می شود. پس از این رو و در صورت بروز چنین مشکلی و با توجه به اهمیت علل ارگانیک مغزی سرگیجه بهتر است تا جهت بررسی بیشتر به یک متخصص مغز و اعصاب خوب مراجعه کنید .

درمان دارویی سرگیجه

BPPV درمان BPPV یک روش ساده است که طی آن پزشک مانورهایی برای طرز قرار گرفتن سر انجام می دهد. این روش معمولاً بعد از یک یا دو بار درمان موثر است. بیماری های گوش داخلی ورزش هایی وجود دارد که شما از یک متخصص کاردرمانی فرا گرفته و در منزل انجام می دهید.

به منظور درمان سریع تهوع و سرگیجه ممکن است پزشک داروهایی مانند meclizine یا diazepam را برای شما تجویز کند یا مصرف dimenhydrinate را توصیه نماید که یک داروی بدون نسخه است. مصرف کوتاه مدت کورتیکواستروئیدها نیز ممکن است در بهبود عملکرد دهلیز موثر باشد.

سرگیجه منیر و یا سندروم منیر

در تعریف سندرم منیربا ید بگوییم که سندرم منیر یک بیماری مرتبط با اختلالات گوش و دارای سه نشانه‌ی مهم است که این سه نشانه عبارتند از سرگیجه شدید، وزوز گوش و ناشنوایی حسی- عصبی متغیر است.

در یک تعریف دیگر سرگیجه منیر این که علت سرگیجه مربوط به درگیری استخوانچه های گوش داخلی بنام منیر (Meniere’s Disease ) می باشد که علائم این بیماری سرگیجه، وز وز گوش، کاهش شنوایی و گاهی افتادن های ناگهانی است. معمولا در مراجعه به پزشک ، متخصص سرگیجه بعد از تشخیص این سرگیجه بیمار را جهت درمان به متخصص گوش و حلق و بینی ارجاع می دهد. توجه داشته باشید که درمان در بیماری منیر ابتدا به صورت درمان طبی و دارویی و نهایتاً درمان جراحی است. از نظر درمان بهتر است به بیمار اطمینان و آرامش دهیم.

تجویز یک آرام بخش گاهی به بهبود بیماری کمک می‌کند. اعتقاد بر این است که غذای فرد بی نمک باشد و به جای نمک طعام از کلرور پتاسیم یا کلرور آمونیوم استفاده شود. گاهی اسیدنیکوتینیک نیز مؤثر است. برخی دارو های گروه آنتی هیستامین نیز ممکن است مؤثر واقع شوند.

برچسب ها: , , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


ابتلای افراد شاغل به هموروئید
چهار شنبه 1 اسفند 1397 ساعت 11:49 | بازدید : 103 | نویسنده : دکتر جوان | ( نظرات )

ابتلای افراد شاغل به هموروئید

ابتلای افراد شاغل به هموروئید :  همان گونه که ی دانید کار ما انسان ها قسمت مهمی از زندگی ما به حساب می آید و ما انسان ها شغل ها و حرفه های مختلفی را برای خود بر می گزینیم که هر یک از شغل ها دارای یک سری مزایا و یک سری هم معایب می باشند .ولی یک سری از شغل ها هستند که به دلیل داشتن یک سری عادت های غلط رفتاری در محیط کار امکان دارد که مشکلات غیر قابل پیش بینی برای فرد به وجود آورند که بیماری بواسیر یکی از این مشکلات می باشد.

ابتلای افراد شاغل به هموروئید

مراجعه به دکتر متخصص گاسترولوژی : متخصص گوارش

در حالت کلی ما می توانیم بگوییم که هر حرفه ای که شامل موارد زیر باشد ، می تواند عامل خطر برای ابتلای فرد به بیماری بواسیر به شمار آید:

فعالیت های سنگین و فیزیکی شدید

در واقع می توان کارکنان بنادر و انبارها را جز این دسته طبقه بندی کرد داشتن فعالیت های فیزیکی ناگهانی و شدید می تواند فشار زیادی بر روی عروق خونی رکتوم وارد کند،لذا این افراد باید به صورت صحیح تمام حرکات بدنی را انجام دهند.و در ضمن ما به این گونه افراد توصیه می کنیم که سعی کنند با ورزش های مناسب کف لگن و عضلات اطراف اندام های لگنی (مثانه ،واژن،ورحم و…) را تقویت کنند تا دچار آسیب نشوند.

سطوح بالای استرس و تنش محل کار :

یکی از عواملی که می تواند به راحتی بر عملکرد حرکات روده تاثیر داشته باشد ،استرس می باشد.امکان دارد کارکنان مشاغلی که نیاز به مدت طولانی دارد ،نیاز به توالت خود را به تعویق بیاندازندو با این کار خود سبب یبوست و در نهایت ابتلا به بواسیر شوند.لذا بهتر می باشد برای اینگونه مشاغل یک وقتی برای استراحت و دستشویی در نظر گرفته شود.

باقی ماندن فرد به شکل نشسته به مدت زیاد:

بای بگوییم که افرادی که دارای شغل هایی مانند شغل اداری و یا افرادی که مدت زمان زیادی در پشت میز یا کامپیوترمی نشینند ،رانندگان کامیون ،اتوبوس و خلبان ها در این گروه دست بندی می شوند .هنگامی که فردی برای مدت طولانی می نشیند ،این کار موجب می شود که گردش خون در اندام های تحتانی او دشوارتر شود و این گونه افراد باید برای پیشگیری از ابتلا به بواسیر ،باید یک سری عادتها را در خود تقویت کنند عادت هایی مانند :استفاده از پله به جای آسانسور ،پیاده روی کوتاه مدت پیش و بعد از کار،تغییر حالت بدن هر دو ساعت یک بار.

– باقی ماندن به حالت ایستاده به صورت مداوم و مدت زمان زیاد:
مشاغلی مانند پیشخدمت ها ،آرایشگران ،فروشندگان ،دستیار پزشکان ،فروشندگان ،کارگران و… چون نمی توانند بنشینند و باید مدت طولانی به حالت ایستاده مشغول کار شوند در این دسته جای می گیرند.و مانند نشستن طولانی مدت ،ایستادن طولانی مدت نیز می تواند بر عضلات و اسکلت فرد و همین طور عروق و گردش خون او تاثیرات منفی زیادی داشته باشد.این گونه افراد هم باید زمان کار حالت پاها خود را تغییر داده و با ایستادن روی انگشتان پا یا تغییر وزن و سنگینی خود بر روی هر پا هر دو الی سه دقیقه ،سعی کنند که از وارد شدن آسیب ها به بدن خود جلوگیری کنند.

توجه !!!

باید در اینجا اشاره داشته باشیم که یبوست های مزمن به شکل دفع ناکامل مدفوع و چند روز در میان به عضلات دریچه ای ناحیه ی مقعد فشار وارد کرده و موجب اختلال در حرکت یاری دهنده ماهیچه های صاف راست روده ای این ناحیه به عروق آن شده و بدین ترتیب فرد را برای ابتلای به بواسیر مستعد می کنند.

با توجه به میزان فشار وارد شده در هنگام عمل دفع و و همین طور تعداد دفعات تجربه ی یبوست های سنگین و آزار دهنده ،آسیب کهبه عروق مقعد وارد می شود می تواند شدت پیدا کند.در صورتی که تعداد دفعات دفع مدفوع به صورت طولانی و یبوست سخت زیاد باشد ،اختلال در عملکرد دریچه انتهایی روده بیشتر و در ضمن آسیب بیشتری نیز به عروق مقعد وارد شده و بیماری فرد پیشرفته تر خواهد بود.و این فرد زمانی می تواند به جراحت کانال مقعد خود پی ببرد که همراه با درد و خون ریزی باشد.

فردی که دارای بیماری هموروئید می باشد ،می تواند علائم مختلفی در خود ببیند .و بهترین راه حل برای درمان این بماری این می باشد که به نشانه ها وعلامت های این بیماری توجه شده و به موقع و فوری پیگیری گردد.چون در این بیماری به قسمت مقعد فرد آسیب وارد می شود لذا جز خود فرد کسی نمی تواند پی به این بیماری وی ببرد .درست است که ما نمی توانیم از کودکان یا افراد کند ذهن انتظار داشته باشیم که پی به این بیماری خود ببرند ولی در اینگونه افراد هم توجه اطرافیان مانند والدین می توانند به تشخیص این بیماری کمک شایانی بکند.

به مطلب بواسیر در کودکان مراجعه کنید

برچسب ها: , , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نویسندگان
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد
چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان مطالب ناب از سراسر وب و آدرس drdr.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 268
:: کل نظرات : 0

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 0

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 1
:: باردید دیروز : 3
:: بازدید هفته : 73
:: بازدید ماه : 90
:: بازدید سال : 17464
:: بازدید کلی : 26280