روش های مختلف درمان بواسیر یا هموروئید
روش های مختلف درمان بواسیر یا هموروئید : متاسفانه عده ی زیادی از کسانی که دچار بیماری هموروئید و یا دیگر بیماری های نشیمنگاه می باشند به دلیل خجالت و یا ترس از مراجعه به پزشک خودداری می کنند.و این مسئله موجب می شود که این افراد هم درد و رنج ناشی از بیماری را متحمل شوند و هم اینکه باعث شوند تا بیماریشان وخیم تر گردد و این مسئله هم موجب خواهد شد که در آینده نیاز به عمل جراحی پیدا کرده و هزینه زیادی را متحمل شوند.و این در صورتی است که اگر در روز های ابتدایی بیماری به پزشک مراجعه شود می شود با تغذیه مناسب و دارو به راحتی از پیشرفت بیماری جلوگیری به عمل آورد و دیگر نیازی به عمل جراحی نداشت.
ما دراین مقاله می خواهیم انواع روش های درمان بیماری هموروئید را بررسی کنیم که از میان این روش ها ،درمان با استفاده از لیزر بهترین و موثرترین روش می باشد.اگر فردی در روز های اول ابتلای به این بیماری باشد به راحتی می تواند با روش های درمان خانگی به درمان بیماری خود بپردازد ولی در صورتی که حدود دو هفته از بیماری فرد می گذرد باید هر چه زودتر به پزشک مراجعه کند تا پزشک روش مناسب درمان را برای او انتخاب کند.
روش های مختلف درمان بیماری بواسیر یا هموروئید
- درمان خانگی هموروئید(بواسیر)
- درمان بواسیر و هموروئید با لیزر
- درمان بواسیر با رابربند
- درمان بواسیر با استپلر
درمان خانگی بواسیر یا هموروئید
باید بگوییم که بهترین و مقرون صرفه ترین روش در مورد تمام بیماری ها این می باشد که ما از ابتلای به این بیماری ها جلوگیری و پیشگیری کنیم و بیماری هموروئید نیز یکی از این بیماری ها می باشد که بهتر است فرد از ابتلای به آن پیشگیری کند. ولی در صورتی که کسی به این بیماری دچار شده و یا در شوروف ابتلا به هموروئید است ،این فرد می تواند با چندین روش ساده خانگی در منزل درد و تورم و التهاب های ملایم بواسیر را کاهش داده و پیشرفت بیماری خود جلوگیری کند.
روش های درمان خانگی بواسیر
- نشتن در لگن آب گرم به صورت روزانه وروزی دو سه مرتبه و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه
- فرد باید ناحیه مقعد خودرا تمیز نگه دارد و برای این کار می تواند روزانه دوش بگیرد و پوست اطراف مقعد را به آهستگی تیز نماید ولی باید دقت کرد که از صابون الکل استفاده نشود زیرا می تواند بیماری فرد را تحریک کند و پس از دوش گرفتن و تمیز کردن محل باید به آهستگی با یک حوله نرم محل را خشک نمود.
- فرد باید مایعات زیادی را مصرف کند و روزانه سعی کند ۶ تا ۸ لیوان آب مصرف کند.
- از غذاهای فیبردار بیشتر استفاده کند.
- افراد باید از ابتلای خود به یبوست پیشگیری کنند و در صورت ابتلا باید سعی کنند سریع آن را برطرف سازند.
- حین دفع مدفوع باید از زور زدن و وارد کردن فشار برای دفع مدفوع خود داری کرد.
- زمان که فرد مبتلا دارای درد است می تواند از داروهای مسکن مانند استامینوفن و ایبوبروفن استفاده نماید.
- فرد باید سعی کند که از دستمال توالت های رنگی و خشک و معطر استفاده نکند برای این کار می توان از دستمال توالت های مرطوب و معمولی استفاده کردکه بدون عطر و الکل می باشند.
- می توان از داروهای موضعی مانند کرم ها و شیاف ها و پدهای بی حس کننده از جمله کرم حاوی هیدروکورتیزن استفاده نمود که در داروخانه ها موجود می باشند و نیازی به نسخه پزشک ندارند.
در صورتی که فرد مبتلا از روش های بالا استفاده کند باید در طی یک هفته تا ده روز مشکل او برطرف شود ولی در صورتی که روش های بالا در طی این مدت جواب نداد باید به پزشک مراجعه شود و در ضمن اگر زمان استفاده از این روش ها نیز فرد دارای خون ریزی باشد باشد باید پزشک فرد را ویزیت کند تا روش درمانی مناسب برای او انتخاب شود.
درمان بواسیریا هموروئید با لیزر
همه ما به یاد داریم که در سال های قبل وقتی فردی دچار بیماری بواسیر می شد و نیاز به عمل جراحی داشت .برای عمل او به صورت عمومی بیهوش می کردند و پس از عمل هم حدود دو سه روز در بیمارستان بستری می شد و بعد از مرخصی از بیمارستان هم به دلیل اثرات ناشی از جراحی تا مدت ها از درد رنج می برد.ولی خوشبختانه امروزه با پیشرفت تکنولوژی و وارد شدن دستگاه های لیزر جدید برای درمان بیماری هموروئید و دیگر بیماری های نشیمنگاه هم پزشکان به راحتی می توانند بیماران را درمان کنند و هم بیماران متحمل درد زیادی نمی شوند و اینگونه درمان ها برای بیماران مطلوب تر می باشد و دارای عوارض کمتری است.
پزشکان از لیزر به دو صورت برای درمان بیماری بواسیر استفاده می کنند که ما در زیر این دو روش را ذکر کرده ایم:
الف- اشعه درمانی هموروئید
ب- جراحی هموروئید با لیزر
اشعه درمانی هموروئید (لیزر درمانی بواسیر)
بیماری هموروئید با توجه به پیشرفت بیماری دارای درجه های مختلفی می باشد. در بواسیر درجه یک بالشتک های هموروئید از مقعد بیرون نمی زنند و تنها علائم آن دفع خون از مقعد و یا دفع خون با دفع مدفوع و مشاهده خون در مدفوع می باشد در این مرحله هموروئید های ریزی در سطح درونی دهانه مقعد ایجاد می گردند که بیشتر بیماران توجه چندانی به این مرحله از بیماری نمی کنند تا آن موقع که ،کشیده شدن مدفوع روی آن ها موجب خونریزی همورئید ها می شود.به این مرحله بواسیر درجه یک گفته می شود.
ولی بواسیر درجه دو به مرحله ای از بواسیر گفته می شود که بالشتک های بواسیری یا هموروئیدی از مقعد بیمار بیرون زده ولی خود به خود می توانند به جای اول خود برگردند و علامت آن داشتن درد همراه خونریزی می باشد.در این نوع از هموروئید ناحیه کوچکی از بواسیر در زمان دفع مدفوع از مقعد بیرون می آید که به خاطر سفت بودن بافت پیوندی کانال مقعد هموروئید دوباره به جای اول خود برمی گردد.
پزشکان می توانند با استفاده از بی حسی موضعی بدون درد و خون ریزی و بدون اینکه نیازی به بستری شدن بیمار باشد به صورت سرپایی در کمتر از یک ساعت در مطب با استفاده از لیزر بیماری هموروئید را درمان نمایند. در واقع لیزر درمانی برای بواسیر های درجه ۱ و ۲ روش مناسبی و موثری می باشد و دارای نتایج مطلوبی است.
جراحی هموروئید با لیزر
دربواسیر درجه سه بالشتک های بواسیر از مقعد بیمار بیرون می زنند ولی نمی توانند خودشان به جای اولشان بر گردندو باید با دست به درون مقعد هل داد تا به جای اول خود برگردند و علامت آن هم داشتن درد همراه خون ریزی می باشد.که به آن بواسیر درجه ۳ گفته می شود. در بواسیر یا هموروئید درجه چهار ،بواسیر یا هموروئید در بیرون از مقعد می باشد و به درون باز نمی گردد و دارای درد زیاد همراه با خون ریزی می باشد که به آن بواسیر درجه ۴ گفته می شود .فرد بیمار باید در این شرایط هر چه زودتر به پزشک مراجعه داشته باشد.
در مقایسه با جراحی باز بواسیر ،استفاده از لیزر هم بسیار راحتر می باشد و ه دارای عوارض کمتری نسبت به جراحی باز می باشد و پس از لیزر درمانی فرد بیماری نیازی به بستری شدن و استراحت مطلق ندارد و می تواند بلافاصله به زندگی روزمره خود برگردد و و فعالیت های روزانه خود را از سر بگیرد.
پزشکان جراح توانند به راحتی با استفاده از لیزر بالشتک های بواسیر را با کمترین صدمه به بافت های اطراف برداشته و در ضمن در استفاده از لیزر خون ریزی هم ایجاد نخواهد شد چون لیزر خود موجب ترمیم شریان های خونی خواهد شد و یکی دیگر از محاسن استفاده از لیزر این می باشد که این روش احتمال ابتلای بیماری به بیماری های واگیردار و عفونی مانند هپاتیت و ایدز را بسیار کاهش می دهد.
در مقایسه با سایر روش های درمانی بواسیر استفاده از لیزر برای درمان این بیماری دارای چه مزایایی می باشد؟
- این روش درمانی دارای درد و خون ریزی نمی باشد و نیازی به پانسمان ندارد.
- این روش درمانی نیاز به کمتر از یک ساعت زمان دارد.
- در این روش نیازی به بیهوشی بیمار نیست.
- پزشکان این درمان را به صورت سرپایی و در مطب انجام می دهند.
- فرد بعد از درمان نیازی به بستری شدن واستراحت مطلق ندارد و می تواند بلافاصله فعالیت روزانه خود را شروع کند.
درمان هموروئید با رابربند( کش لاستیکی )
درمان رابربند را برای درمان بیماری به کار می برند که دچار بواسیر درجه ۲ و ۳ می باشند.
ولی بواسیر درجه دو به مرحله ای از بواسیر گفته می شود که بالشتک های بواسیری یا هموروئیدی از مقعد بیمار بیرون زده ولی خود به خود می توانند به جای اول خود برگردند و علامت آن داشتن درد همراه خونریزی می باشد.در این نوع از هموروئید ناحیه کوچکی از بواسیر در زمان دفع مدفوع از مقعد بیرون می آید که به خاطر سفت بودن بافت پیوندی کانال مقعد هموروئید دوباره به جای اول خود برمی گردد.
دربواسیر درجه سه بالشتک های بواسیر از مقعد بیمار بیرون می زنند ولی نمی توانند خودشان به جای اولشان بر گردندو باید با دست به درون مقعد هل داد تا به جای اول خود برگردند و علامت آن هم داشتن درد همراه خون ریزی می باشد.که به آن بواسیر درجه ۳ گفته می شود.
درمان با رابربند (کش لاستیکی )یکی دیگر از روش های درمان بواسیر به صورت سرپایی می باشد که به راحتی در مطب و بدون درد و خون ریزی انجام می شود .در واقع این روش که یکی از روش های نوین درمان هموروئید است ،امروزه توجه بسیاری از بیماران را به خود جلب کرده است.
نحوه درمان با رابربند به این شکل می باشد که یک حلقه لاستیکی به دور بالشتک بواسیر انداخته می شود تا از خون رسانی به پاکه بواسیر جلوگیری کند و این کار نیز موجب می شود تا بواسیربه تدریج سیاه و خشک شده و در نتیجه بیافتد.
درمان با رابربند دارای چه مزایایی می باشد؟
- در این روش نیازی به بیهوشی نمی باشد و می توان با بی حسی موضعی آن را انجام داد.
- روش درمانی بدون خون ریزی و درد است.
- این روش مقرون به صرفه بوده و خطر ابتلا به بیماری های عفونی وجود ندارد.
- این روش در مطب و به صورت سرپایی انجام می گردد و نیازی نیست بیمار در بیمارستان بستری گردد.
- بیمار پس از اینکه با رابربند درمان شد نیازی به بستری شدن و استراحت مطلق ندارد و پس از درمان بلافاصله می تواند فعالیت های روزمره ی خود را از سر بگیرد.
درمان بواسیر با استپلر
از این روش درمانی برای بیمارانی که دچار بواسیر درجه ۳ و ۴ می باشند استفاده می گردد.
دربواسیر درجه سه بالشتک های بواسیر از مقعد بیمار بیرون می زنند ولی نمی توانند خودشان به جای اولشان بر گردندو باید با دست به درون مقعد هل داد تا به جای اول خود برگردند و علامت آن هم داشتن درد همراه خون ریزی می باشد.که به آن بواسیر درجه ۳ گفته می شود.
در بواسیر یا هموروئید درجه چهار ،بواسیر یا هموروئید در بیرون از مقعد می باشد و به درون باز نمی گردد و دارای درد زیاد همراه با خون ریزی می باشد که به آن بواسیر درجه ۴ گفته می شود .فرد بیمار باید در این شرایط هر چه زودتر به پزشک مراجعه داشته باشد.
در طی سالیان پیش این درجه از بواسیر به روش سنتی در بیمارستان با ۱ الی ۲ روز بستری با بیهوشی کامل انجام می شد و پس از عمل فرد باید یک مدت زیادی در بیمارستان بستری می شد و همچنین باید درد ناشی از جراحی که با چاقوی جراحی صورت می گرفت را هم تحمل می کرد.
خوشبختانه در حال حاضر با پیشرفت تکنولوژی با وسیله ای به نام استپلر این نگرانی ها برای بیماران برطرف شده است.جراحی به وسیله استپلر نیاز به مدت زمان کمتری دارد و فرد بیمار می تواند بعد از عمل به فعالیت های روزانه خود ادامه دهد.
این روش درمانی دارای نتیجه مطلوبی می باشد و درد بسیار کمی را نیز را همراه دارد.در این روش درمانی استپلر از رسیدن جریان خون به بالشتک های بواسیر جلوگیری می کند و به آسانی قسمت متورم و بیرون زدگی های بواسیر را بر می دارد .